Alla tjänster
/
Elektriker
/

10 snygga adventsljusstakar - Välj rätt julbelysning till advent

När vintern nalkas är det få saker som sprider värme och ger en ombonad känsla som vackert upplyst julbelysning. Att hitta snygga adventsljusstakar till jul kan dock vara lättare sagt än gjort, man vill såklart att de ska passa in med ens nuvarande inredningsstil. Vill du se våra bästa tips på julstjärnor? Kolla in vår lista här!

I denna guide kommer vi dela med oss av våra 10 bästa tips på snygga adventsljusstakar, råd om hur du sparar energi i jul och handfasta råd för installation av armaturer. Läs vidare för att bli inspirerad och få idéer till din perfekta julbelysning. 

Foto: pinterest

1. Elflugan i svart eller rött

En snygg elljusstake som vi älskar är elflugan, den har många små ljuskällor och ger ett minimalistiskt intryck samtidigt som man får en stämningsfull julbelysning. Välj en snygg adventsljusstake i rött om du vill att din julbelysning ska sticka ut mot din nuvarande inredning, eller i vitt, beige eller svart om du vill investera i en lampa du kan ha framme året om.

Foto: pinterest, royaldesign.se, nordicnest.se

2. Milano från Star Trading

En elljusstake som kommer i både krom, mässing och svart är 'Milano' från Star Trading. Med sin enkla design ger den en känsla av en klassisk adventsljusstake men ger ett modernt intryck, perfekt till årets julbelysning. Milano finns både som bordslampa och till golvet, perfekt om du vill matcha dina elljusstakar.

Foto: pinterest, ellos.se

3. Natale från Globen Lighting

Denna vackra adventsljusstake kommer i bland annat mässing, mattsvart och vit. Natale kommer även i flera storlekar, perfekt till olika stora fönster. Välj en elljusstake i mässing för en känsla av lyx och tidlös elegans, eller en vit eller svart för ett stilrent intryck. Passa på att lägga till en extra adventsljusstake i din varukorg, genom att ha likadana snygga adventsljusstakar kan du skapa ett enhetligt utseende i hemmet.

Foto: pinterest, globen lighting, royaldesign.se

4. Spica SMD Design

Denna moderna ljusstake med sin unika geometriska design ger en snygg touch till hemmets julbelysning. Den mörkgråa nyansen och blanka ytan kompletterar de slanka ljuskällorna och ger en minimalistisk, men ändå stämningsfull känsla. Placera den på ett sidobord, hylla eller i ett fönster för att omedelbart lyfta ett rum i vinter.

Foto: pinterest, SMD Design, boligheter.se

5. Markslöjd Cassiopeia

Denna snygga adventsljusstake från Markslöjd kommer i en snygg grå nyans eller i vitt och kombinerar traditionellt hantverk med en modern estetik. Den blir ett perfekt komplement till din julbelysningen och passar lätt in i olika inredningsstilar, från klassist lantliga till mer skandinaviskt samtida.

Foto: pinterest, markslojd.com

6. Elljusstaken December från Konsthantverk

Denna ljusstake från konsthantverk kommer i olika storlekar och finns i vit, mässing och antracitgrå. Med sitt avskalade utseende passar den perfekt julbelysning och ger en mer industriell känsla till din inredning. Matcha elljusstaken med möbler i trä, stål och andra råa material, det blir en fin kontrast mot julblommor, grankvistar och andra juldekorationer.

Foto: pinterest, norrgavel.se

7. Bordslampa i glas från Globen Lighting

Är du trött på att behöva ta fram och ställa tillbaka din julbelysning? Om du vill ha en lampa som man kan ha framme året om och inte vill köpa klassiska snygga adventsljusstakar så kan denna vackra bordslampa vara ett alternativ. Denna lilla gran i glas kommer från Globen Lighting och smälter in i alla hem och inredningsstilar.

Foto: pinterest, Globen Lighting & designbelysning.no

8. SMD Design Advent RE

En vit adventljusstake i enkel design och klassisk färg blir ett tidlöst inslag till dina dekorationer denna jul. Elljusstaken kommer från SMD Design och dess neutrala färg gör att den passar in med alla typer av inredningsstilar och annan julbelysning. Ställ adventsljusstaken i ett fönster tillsammans med en julblomma så är julpyntet klart.

Foto: pinterest, smddesign.se

9. Batteridriven adventsljusstake från Watt & Veke

Den snygga adventsljusstaken 'Lykke' är ett bra portabelt alternativ till exempelvis soffbordet där man inte vill ha synliga sladdar. Den kommer i vitt, svart och krom och det går att flytta på kulorna på adventsljusstaken för att ändra stil på den.

Foto: Pinterest, Watt & Veke, royaldesign.se

10. Grön adventsljusstake från Konstsmide

Denna gröna elljusstake från Konstsmide ger en varm och inbjudande känsla under vintermånaderna, perfekt för att lysa upp ett mörkt fönster eller hörn i ett rum. Adventsljusstaken blir ett fint komplement till julens alla färger samtidigt som designen känns modern och stilren.

Foto: pinterest, designbelysning.no

Rätt placering för snyggast effekt

Placeringen är viktig för en elljusstake då ljuset som reflekteras från metalliska ytor, särskilt mässing och guld, kan skapa fina reflektioner. Experimentera med placeringen på din julbelysning för att se var lamporna ger ifrån sig bäst ljus och effekt, och överväg att komplettera med ett dimmeruttag för att kunna justera ljusstyrkan perfekt.

Spara energi med smart julbelysning

Vem vill inte spara energi under vintern? Slopa inte julbelysningen utan installera smart belysning istället! Smart julbelysning erbjuder funktioner som kan hjälpa dig att spara energi under högtidssäsongen. Här är några sätt som smart julbelysning bidrar till energibesparing:

  1. Tidsschemaläggning: Med smart julbelysning kan du ställa in specifika tider då dina ljus ska tändas och släckas, vilket minimerar risken att de är på när de inte behövs.
  2. Dimmerfunktion: Genom att installera dimmer kan du justera ljusstyrkan på din julbelysning till en lägre inställning när full ljusstyrka inte behövs. På så vis minskar din energiförbrukning.
  3. Rörelsedetektering: Vissa smarta julbelysningssystem kan tändas när någon närmar sig, vilket kan vara särskilt användbart för utebelysning.
  4. Fjärrstyrning: Genom en app på din mobiltelefon eller annan enhet kan du slå av eller tända din julbelysning från var som helst, vilket säkerställer att ljusen bara är på när de verkligen behövs.

Genom att dra nytta av dessa funktioner kan du skapa en stämningsfull känsla med julbelysning, samtidigt som du minskar din energiförbrukning och sparar pengar.

En säkrare jul med smart julbelysning

Smart julbelysning har revolutionerat hur vi interagerar med ljus i våra hem, särskilt under högtidssäsongen. Ett av de mest uppskattade inslagen i smarta belysningssystem är fjärrstyrningsfunktionen.

Med hjälp av fjärrstyrning, ofta via en mobilapp eller en dedikerad fjärrkontroll, kan du enkelt tända eller släcka dina ljus, oavsett var du är i hemmet, eller till och med när du inte är hemma. Detta innebär att du inte längre behöver gå runt till varje enskild ljusdekoration för att stänga av den. Istället kan du göra det med ett enkelt knapptryck, vilket är särskilt praktiskt när du är på väg ut eller går till sängs.

Systemet gör julen mer bekväm, men blir också en säkerhetsåtgärd. Hur många gånger har vi inte undrat om vi verkligen blåst ut alla levande ljus innan vi lämnade huset eller gick till sängs? Med smart julbelysning behöver du aldrig oroa dig för det. Du kan snabbt och enkelt se statusen på alla dina ljus via appen och släcka dem vid behov, oavsett var du är.

Så, medan den traditionella charmiga glöden av ett levande ljus alltid kommer att ha sin plats, erbjuder smart julbelysning en kombination av bekvämlighet och sinnesro, vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill ha en både stämningsfull och säker jul.

Får man installera smart julbelysning själv?

Enligt Elsäkerhetsverkets föreskrift Koppla Säkert bör man inte göra en komplex elinstallation på egen hand. Ta alltid hjälp av en certifierad elektriker när du ska installera julbelysning, de har kapaciteten att utföra all form av elarbetearbete.

Installationen av smart julbelysning innefattar montering av en inbyggd dosa, nedladdning och konfiguration av den tillhörande appen, och rätt koppling för strömförsörjning. Efter installationen kan du styra och anpassa ditt ljus via appen, allt från att dimma belysningen till att skapa specifika ljusscenarion, direkt från din enhet.

Foto: pinterest

Snyggare resultat med välplacerade vägguttag

En detalj som lätt kan glömmas bort, men som gör enorm skillnad, är bra placering av vägguttag. Vägguttag nära ditt fönster är inte bara snyggt utan också bekvämt, då du slipper fula förlängningssladdar.

Behöver du installera vägguttag för att få till den perfekta julbelysningen kan du boka certifierade elektriker från Done. Våra kvalificerade elinstallatörer är experter på placering av eluttag och kan ge dig råd och tips. Få offert i mobilen - ladda ner Dones app.

Energieffektiva LED-lampor i jul

Nu finns även flera snygga adventsljusstakar med LED-ljus vilket ger en modern touch till din julbelysning, samtidigt som de behåller sin traditionella charm. Vare sig om du väljer en snygg adventsljusstake i trä eller metall, klassiskt vit eller färgglad, så är LED-lampor ett bra val. De erbjuder en mängd fördelar som inte bara hjälper dig att spara energi, utan också skapa en säker och anpassningsbar belysning för ditt hem under julen. Här listar vi några av fördelarna med LED:

Energieffektivitet: LED-lampor förbrukar mycket mindre energi än traditionella glödlampor. Det betyder att när du dekorerar ditt hem med snygga adventsljusstakar kan du njuta av den härliga atmosfären utan att oroa dig för en hög elräkning.

Lång livslängd: LED-lampor har en betydligt längre livslängd jämfört med andra belysningstyper. Så när du investerar i snygga adventsljusstakar kan du vara säker på att den kommer att lysa upp dina jular i många år framöver.

Säkerhet: LED-lampor blir inte lika varma som traditionella glödlampor, vilket minskar risken för brännskador eller brand.

Variation i ljusstyrka: Många ledlampor kommer med justerbar ljusstyrka. Detta ger dig möjligheten att anpassa belysningen efter stämningen, oavsett om du önskar en mjuk glöd för en mysig kväll eller ett klarare sken för en festlig tillställning.

Oavsett om du vill skapa en subtil belysning eller göra ett stort intryck, är LED-lampor det perfekta valet för att ge ditt hem en festlig atmosfär med fördelarna av modern teknik.

Säker installation av julbelysning - Done

När julen närmar sig vill många sätta upp den perfekta julbelysningen, och där är säkerhet en central aspekt. Med Done kan du vara säker på att din julbelysning installeras korrekt och tryggt. Genom Done-appen, som är tillgänglig för nedladdning från både Appstore och Google Play, kan du enkelt och smidigt hantera hela processen direkt från din smartphone. Efter att ha beskrivit ditt behov av julbelysning blir du matchad med en av Dones behöriga elinstallatörer. Vad som särskiljer dessa elektriker är att de inte bara är behöriga och ansvarsförsäkrade, utan de har också genomgått Dones kvalitetskontroller och är registrerade hos Elsäkerhetsverket.

Istället för att behöva hantera traditionella telefonsamtal eller e-postmeddelanden ger appen dig möjlighet att chatta direkt med en certifierad elinstallatör. Du kan enkelt ställa frågor, diskutera specifika detaljer om din julbelysning eller planera installationsdatumet smidigt i Done-appen.

En annan fördel med Done är möjligheten att genomföra videosamtal inför en offert. Detta sparar tid för både dig och elektrikern, eftersom han eller hon kan göra en första bedömning av arbetets omfattning utan att behöva komma till platsen i förväg.

Med hjälp av Done kan du därför vara trygg med att din julbelysning installeras på ett säkert och professionellt sätt, så att du kan njuta av en vackert upplyst bostad under hela julperioden.

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play