Alla tjänster
/
Elektriker
/

Julstjärna - Vi listar de snyggaste för bäst belysning i advent

Inför advent och jul är vi många som söker inspiration till det perfekta julpyntet för vårt hem. En julstjärna kan ge en varm och inbjudande känsla, låt den hänga i fönstret, över matbordet eller ge en annars tom vägg lite färg genom att hänga upp några stjärnor. Vill du också få tips på snygga adventsljusstakar? Kolla in vår topplista här!

Vilken julstjärna ska man välja för att få ett snyggt och stilrent utseende? Vi hjälper dig att hitta snygga adventsstjärnor som passar ihop med din personliga stil - kika vidare och låt dig bli inspirerad!

Foto: Pinterest, Watt & Veke

Montera julstjärna i taket? - Done

Tänk på att en adventsstjärna är precis som vilken lampa som helst, den kräver en korrekt och säker installation. När det kommer till alla former av elektriska installationer är det viktigt att prioritera säkerheten i hemmet.

Om du behöver hjälp med att installera ett nytt eluttag eller installera julstjärna i taket kan kvalificerade elektriker från Done hjälpa dig. Ladda ner appen och få råd och tips när du ska montera julstjärna.

Julstjärna i rotting

Om du vill skapa en klassisk känsla inför jul är denna snygga julstjärna i rotting ett vackert alternativ. Denna stjärna kan du ha på fot, hängande mot en vägg eller i ditt fönster. Julstjärnan är från PR Home och finns i flera olika färger.

Julstjärna i rotting från PR Home
Foto: Pinterest, Elle Decoration

Snygga julstjärnor i papper, Watt & Veke

En klassisk julstjärna i vitt papper passar in i alla hem. Om du har stora fönster kan du blanda adventsstjärnor vitt i olika storlekar för ett snyggt och enhetligt utseende.

Denna stjärna kallas lotus och kommer från Watt & Veke.

Lotus från Watt & Veke
Foto: Pinterest, no59 cologne, Royal Design

Moderna julstjärnor i jordnära färger

Älskar du jordnära toner och vill behålla samma stil i din inredning även under advent? Om du inte vill ha mycket färg, men önskar något annat än en vit julstjärna så är en beige, brun eller grå stjärna perfekt för ditt hem.

Två snygga julstjärnor i papper som gör sig bra tillsammans är Oslo i grå och Marta i beige och brun från Watt & Veke.

Julstjärnor i beige & grå från Watt & Veke
Foto: Pinterest, Mkono, Royal Design

Julstjärnor i metall, Star Trading

Låt julstjärnan ta stor plats i ditt fönster, använd material som sticker ut men också förknippas med julen. Vacker metall som mässing och guld ger ett varmt sken och en klassisk julstämning.

Denna stjärna från Star Trading ger ett stilrent utseende och finns i flera storlekar.

Julstjärna från Star Trading
Foto: Pinterest, Star Trading

Smart belysning

Psst! Visste du att det finns smart belysning? Det innebär att du kan styra lampor och adventsstjärnor via mobilen eller med fjärrkontroll. Du kan ställa in så att dina adventsstjärnor slås på vid en viss tidpunkt och tänk att slippa behöva gå ner på kvällen och släcka julstjärnan, du kan göra det från sängen istället!

Smart belysning går mycket längre än bara att slå på och av lamporna via mobilen eller en fjärrkontroll. Tänk dig följande:

Schemaläggning: Precis som du kan ställa in att dina adventsstjärnor ska tändas vid en viss tid, kan du också schemalägga dem att släckas när det är dags för sängdags, eller kanske tända dem precis när du kommer hem från jobbet.

Intensitetsjustering: Beroende på tillfället kan du justera ljusintensiteten på dina julstjärnor. Kanske vill du ha ett svagare sken under en mysig julfilmskväll eller ett ljusstarkare sken när gästerna anländer.

Färgändringar: Flera smarta belysningsalternativ erbjuder möjligheten att ändra ljusfärg. Föreställ dig att ändra dina julstjärnors färg beroende på stämningen, allt från varmt vitt till kallare blåtoner.

Energi- och kostnadsbesparingar: Smart belysning kan vara energieffektiv eftersom du kan säkerställa att ljuset endast är på när det behövs. På lång sikt kan detta leda till besparingar på elräkningen.

Fjärrkontroll från var som helst: Inte bara från sängen, men tänk om du är borta över natten och vill att ditt hem ska se bebott ut? Med smart belysning kan du tända julstjärnorna även när du är borta för att ge illusionen av att någon är hemma.

Certifierade elektriker från Done kan hjälpa dig med installation av dimmers och smart belysning - få offert direkt i mobilen.

Klassisk eller modern julstjärna på fot

En vit, snygg julstjärna på fot är alltid ett fint alternativ att ha på en byrå eller ett vid utrymmen där du inte kan ha en stjärna hängande.

Adventsstjärnan på fot till höger har fått sin form och namn från blomman Marigold, stjärnan är från Markslöjd. Det finns även adventsstjärnor helt utan fot som kan ställas i fönstret eller på soffbordet.

Perfekta till bord eller fönsterkarm, tv Watt & Veke, th Marigold från Markslöjd
Foto: Pinterest, Hus & Hem

Blanda klassiska julstjärnor med moderna

Har du samlat på dig flera juldekorationer och produkter under åren? Ett bra sätt att ta vara på de snygga adventsstjärnor du redan har är genom att blanda moderna och klassiska stjärnor i olika material.

Dubbelkolla att din gamla adventsstjärna har uppdaterade sladdar och socklar, är du det minsta osäker så kontakta en behörig elinstallatör. Hos Done hittar du kvalificerade elektriker som kan installera adventsstjärna i ditt hem.

Foto: Pinterest, Jotex, Bygghemma

Fördelar med att ha vägguttag nära fönstret

För att ytterligare höja stämningen och förenkla installationen av din julbelysning kan det vara en god idé att installera eluttag nära fönstren. Här listar vi några av fördelarna med installationen:

Estetik: Med ett uttag nära fönstret undviker du synliga sladdar som löper över golvet eller längs med väggen. Det skapar en renare och mer stilren look för ditt hem. 

Bekvämlighet: Ett uttag nära fönstret underlättar anslutningen av belysning, vilket gör det snabbare och enklare att dekorera inför jul – eller vilken annan högtid eller händelse som helst. 

Flexibilitet året runt: Medan detta uttag kan vara särskilt fördelaktigt under julperioden, kommer du också att upptäcka att det underlättar för all belysning du önskar ha i fönstret oavsett årstid. Vare sig det är en läslampa, en växtbelysning eller annan dekorativ lampa, blir det betydligt smidigare med ett närliggande uttag.

Om du behöver installera eluttag inomhus har Done certifierade elinstallatörer som hjälper dig. Våra behöriga elektriker är experter inom allt som har med elinstallationer att göra och kan ge dig råd och tips för bästa resultat.

Adventsstjärnor i julens alla färger

Dessa populära och snygga adventsstjärnorna i papper kommer från Watt & Veke, välj en stjärna i vit för ett mindre fönster eller blanda flera adventsstjärnor i olika färger i ett stort fönster eller över ett bord.

För en mysigare belysning i vintermörkret kan du installera dimmer, då kan du både lysa upp hela rummet och ha en dov belysning på dina adventsstjärnor.

Julstjärnor från Watt & Veke
Foto: pinterest, royaldesign.se, cervera.se

Julstjärna i taket - installera adventsstjärnor

En snygg julstjärna behöver inte endast hänga i fönstret, de är fina hängandes i taket också. Snygga julstjärnor från tyska varumärket Herrnhuter finns i flera färger och passar perfekt över matbordet. Om du ska installera julstjärna i taket gäller samma regler som vid installationen av en vanlig taklampa. Det är alltid mer säkert att låta en elinstallatör sköta alla typer av elarbeten.

Done har kvalitetssäkrade elinstallatörer som värdesätter effektiv kommunikation när du behöver hjälp med att installera julstjärna i taket.

Julstjärnor behöver inte bara hänga i fönstret
Foto: Pinterest, Herrnhuter, Nordic Design

Hängande julstjärnor - vackert utomhus

Har du ett uterum som behöver dekoreras inför jul? Du kan skapa en mysig plats med klassisk känsla i ditt uterum genom att montera hängande adventsstjärnor.

Adventsstjärnan på bilden hittar du hos Globen Lighting och den kommer både i stor och små storlekar.

Julstjärna i rotting från Globen Lighting
Foto: Pinterest, Royal Design, Nordic Nest

DIY eller loppisfynd - tänk på säker installation

Många vill visa sin kreativa ådra kring julen genom att göra egna snygga julstjärnor, eller DIY, do it yourself som det också kallas. Om du planerar att göra en egen stjärna i år är det viktigt att belysningen i adventsstjärnan installeras ordentligt för att undvika olyckor i jul.

Ett annat exempel på när elsäkerheten är extra viktig är om du fyndat en äldre julstjärna på loppis. Elektriker från Done är certifierade hos Elsäkerhetsverket och kan ge dig råd när du ska installera julstjärna.

Foto: Pinterest, Panduro

Done - behöriga elektriker för dina installationer

Med Done kan du känna dig trygg, våra kvalitetssäkrade elinstallatörer kan snabbt och effektivt hjälpa dig med alla typer av elinstallationer. Du kan till exempel montera en julstjärna i taket eller installera nya eluttag inomhus som passar din vinterbelysning. Låter det som något för dig? Boka nu och Get it Done! 

Boka enkelt via appen - du får offert i mobilen och kan sköta all kommunikation smidigt i din telefon.

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play