Alla tjänster
/
VVS / Rörmokare
/

Skapa ditt drömbadrum - Bästa tipsen på snygga badrumsmöbler

Vem har inte klivit in i ett hotellbadrum och blivit helt förtrollad? Den fina inredningen, de genomtänkta detaljerna, den perfekta kombinationen av funktion och riktigt bra stil. Eller kanske det där restaurangbadrummet som man vill kopiera rakt av till sitt egna hem, där varje detalj var noggrant utvald för att förhöja upplevelsen. Med dessa bilder i åtanke, hur kan man överföra samma känsla till sitt egna badrum? Genom att kika på de senaste trenderna inom badrumsinredning - från val av det perfekta badkaret till det mest funktionella och snygga handfatet - kommer vi att ge dig tips och råd för att skapa ditt alldeles egna drömbadrum. Kolla vidare för våra bästa tips på snygga och funktionella badrumsmöbler! Här kan du läsa om: 

 1. Badkar: Ta del av de senaste trenderna för snygga badkar och våra storleks- och materialguider 
 2. Duschset: De bästa trenderna för duschset, plus tips på storlek och material
 3. Badrumsskåp: Aktuella trender och placeringsguide för snygga badrumsskåp
 4. Handfat: De senaste trenderna för handfat, med fokus på hållbara material och placering 
 5. Toaletter: Aktuella trender inom toalettdesign, inklusive vägghängda modeller och energisparande alternativ.
Foto: sadecor.co.za, contemporist.com/ pinterest

1. Stilrena badkar i snygg design

När det kommer till badrumsmöbler kan valet av badkar vara särskilt svårt. Man kan självklart välja första bästa som ser bra ut, men tänk även på material och storleken på badkaret när du väljer. Ha i åtanke vem som ska använda det mest och se till att det speglar din personliga stil. Badkar med snygga detaljer ger ditt badrum en känsla av det där lilla extra och det finns många olika modeller i varierade prisklasser, så du kan hitta något som passar både ditt badrum och din budget.

Trender inom badkarsdesign

Så, vilka trender ser vi när det kommer till badkar? Det senaste året har vi sett en ökning av minimalistiska badkar med rena linjer och naturliga material. Fristående badkar har också blivit en favorit! När det kommer till färg fungerar alltid klassikt vit, men även mörka färger som svart och antracit är också på uppgång, vilket ger ett lyxigt och modernt intryck. Snygga mörka badkar börjar också synas alltmer, här är två av våra favoriter i svart.

Foto: golvpoolen, Victoria + Albert Baths/ pinterest

Välja rätt storlek på badkaret

Storleken på ditt badkar ska anpassas efter både ditt badrums storlek och dina personliga behov. Om du har ett litet badrum kan ett hörnbadkar eller ett mindre fristående badkar vara ett bra val. För de med större badrum finns det möjlighet att välja ett stort badkar som erbjuder extra komfort. Kom bara ihåg att tänka på avståndet mellan badkaret och andra badrumsmöbler och tänk på tillgängligheten för rengöring.

De flesta standardbadkar har en längd på omkring 150-170 cm, en bredd på 70-80 cm, och djup på cirka 40 cm. Dessa mått kan dock variera beroende på design och tillverkare. Om du vill ha ett badkar som kan rymma två personer samtidigt bör du titta på större modeller som oftast mäter 180 cm eller mer i längd och 100 cm eller mer i bredd.

För mindre badrum finns det kompakta badkar som kan vara kortare än standardstorleken, till exempel 120-140 cm i längd. Det är därmed möjligt att installera badkar i mindre badrum.

Fristående badkar står fritt från väggar och kan variera i storlek. De kan vara allt från små och kompakta till mycket stora och rymliga. Överväg hur mycket extra utrymme du kan avvara i badrummet, då ett fristående badkar kan vara effektfullt men tar mer plats.

Tänk även på hur du (och andra som ska använda badkaret) kommer att sitta och ligga i det. Djupare badkar kan tillåta fullständig nedsänkning, medan bredare badkar kan ge mer komfort för armarna.

Foto: pinterest/ shootfactory.co.uk

Materialval på badkar

Självklart är designval en viktig aspekt när man ska köpa nya badrumsmöbler, men valet av material är minst lika viktigt. Då det finns en uppsjö av produkter att välja på listar vi några fördelar med de mest populära alternativen:

 1. Akryl: Detta är ett av de mest populära materialen för badkar. Akrylbadkar är lätta, vilket förenklar installationen, och de har en slät, icke-porös yta som är lätt att rengöra. Däremot kan  repas lättare än vissa andra material, men repor kan ofta poleras bort.
 2. Emaljerat stål: Stålbadkar är starka och hållbara. Ytan är gjord av emalj, vilket ger en hård och glansig finish. Dessa badkar kan dock vara kalla att röra vid eftersom stål inte behåller värme lika bra som vissa andra material.
 3. Emaljerat gjutjärn: Denna typ av badkar är extremt hållbara och tunga. De behåller värme bra, vilket gör att badvattnet håller sig varmt längre. Perfekt om man vill läsa ut en riktigt bra bok! Den emaljerade ytan är motståndskraftig mot repor och fläckar. Enda nackdelen är att dessa badkar är lite dyrare och kräver starka golv på grund av deras vikt.
 4. Fiberglas: Även känd som glasfiberarmerad plast (GRP), är detta material lätt och prisvärt. Dock kan ytan bli matt över tid och är mer benägen att repas jämfört med akryl eller emalj.
 5. Massiv yta: Material som Corian eller andra kompositmaterial används ibland för att skapa badkar. Dessa badkar har en stenliknande känsla men man slipper den tunga vikten. De kan vara dyra, men de är hållbara och resistenta mot repor och fläckar. En bra investering som håller i längden!
 6. Sten och trä: Även om de inte är lika vanliga, finns det badkar tillverkade av naturlig sten (som marmor eller granit) eller trä (som ceder eller teak). Dessa material ger en unik och lyxig känsla till badrummet men kräver lite extra kärlek och underhåll.
Foto: Renomate/ pinterest

Installera badkar enkelt - Done 

Ta hjälp av oss om du behöver installera badkar, våra skickliga VVSare finns alltid tillgängliga för dig. Vi på Done erbjuder installation av badkar till ett fastpris på 2 995 kr efter ROT, det inkluderar montering av badkaret, startkostnad och avmontering av tidigare badkar. Ladda ner appen och sköt all kommunikation smidigt i mobilen! 

2. Duschset med snygga detaljer

Snygga duschset finns i många olika designalternativ, från enkla minimalistiska till mer sofistikerade med extra funktioner. Här är valet av material extra viktigt då du vill ha något som både är hållbart och snyggt. Tänk på detaljerna som kan ge ditt badrum den där extra touchen, matcha ditt duschsets finish med andra armaturer i badrummet för en enhetlig och snygg look.

Trender inom duschset

När det kommer till duschset är det metalliska finishar som borstat nickel, mässing och mattsvart som har blivit särskilt populära. Även färgglada duschset syns mer och mer, men utöver utseende så är smarta funktioner det som trendar mer. Takduschar med stora huvuden ger en spa-liknande upplevelse hemma, och det finns även duschset med antikalksystem.

Foto: pinterest/ t h snygg takdusch från Vola

Optimal storlek och placering av duschsetet

Överväg var ditt duschset ska installeras. Om du har ett större badrum kan ett takmonterat duschhuvud vara ett bra val. För mindre badrum är ett väggmonterat duschhuvud eller en handdusch mer lämpligt. Kom ihåg att installationen bör göras av en kvalificerad rörmokare för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

När det gäller installation är höjden på duschsetet viktigt att tänka på. Generellt sett bör duschhuvudet placeras minst 20 cm över användarens huvud. För den genomsnittliga vuxna, som är cirka 170 cm lång, bör duschhuvudet därför monteras runt 190-200 cm från golvet. Detta kan dock variera beroende på användarens preferenser och behov.

Att tänka på när du väljer duschset

 • Material: Rostfritt stål och krom är populära val på grund av deras hållbarhet och enkla underhåll. Men det finns också andra material som mässing, om du vill åt en mer lyxig känsla.
 • Vattentryck: Välj ett duschset som fungerar bra vattentrycket i ditt hem. Vissa duschset erbjuder också justerbara inställningar på vattentryck.
 • Termostat: Ett duschset med en inbyggd termostat säkerställer en konstant temperatur, så man slipper snabba temperaturskillnader på vattnet.
 • Extra funktioner: Tänk på om du vill ha extra funktioner på din dusch, såsom blandare vars framsida minimerar värme eller justerbart duschmunstycke.
Foto: homestyle.co.nz, Barr Build/ pinterest

Installera duschset med Done

Behöver du hjälp med att installera duschset i ditt badrum? Kvalitetssäkrade VVS-montörer från Done hjälper dig med alla badrumsinstallationer snabbt och effektivt. Med Done-appen kan du chatta med certifierade rörmokare och skicka bilder på vad som ska monteras, allt sker smidigt i appen!

3. Praktiska badrumsskåp för bäst förvaring

Ett snyggt badrumsskåp kan verkligen lyfta ett badrums utseende och det är bra att tänka på hur väl det passar in i rummets helhet. Tänk på att investera i praktiska möbler med lådor inuti skåpen, på så vis skapar man bättre förvaringsmöjligheter, för ett snyggare och mer funktionellt badrum!

Trender för badrumsmöbler och badrumsskåp

Färgval för dina badrumsmöbler kan göra enorm skillnad. Medan neutrala toner som vitt, grått och svart länge varit populära, ser vi en växande trend mot djärvare färger. Välj färgglada pasteller för en lekfull och kreativ touch till ditt hem, eller rostiga, varma toner för en mer ombonad känsla. Oavsett ditt val är det viktigt att balansera kvalitet och pris för att få bästa möjliga värde från dina badrumsmöbler.

Återanvända och naturliga material blir allt mer populära, där skåp tillverkade av återvunnet trä eller med naturinspirerade texturer tillför en unik touch till badrummet. För de som föredrar en mer stilren känsla kan en högglansig finish i vitt eller svart vara ett bra val då de fortfarande är populära val som ger en ren känsla.

Om du vill installera smarta hem finns det flera produkter som kan integreras i badrummet. Badrumsskåp med inbyggda laddningsstationer, Bluetooth-högtalare och dimbara ljus är bara några exempel på hur teknik kan smälta samman med design för att förbättra användarupplevelsen.

Foto: vouge.com.au, dunelm.com/ pinterest

Optimal höjd och placering av badrumsskåp

Se till att höjden på dina badrumsskåp är optimal för alla i hushållet, så de enkelt kan nå vad de behöver, särskilt viktigt är det för spegelskåp. För skåp under handfatet bör man tänka på avståndet till tvättstället för optimal tillgänglighet. Oavsett om ditt badrum är stort eller smått, kommer rätt placerade skåp att skapa både bra funktion men också göra badrummet snyggare och mer stilrent.

Generellt sett kan man säga att badrumsmöbler, speciellt skåp med bredder mellan 60-80 cm, erbjuder en bra balans och passar de flesta badrum. Däremot är badrumsskåp med en skåpbredd på 40-50 cm idealiska för mindre badrum, medan stora badrum enkelt kan accommodera möbler som är 100 cm eller bredare.

Foto: stylebyemilyhenderson.com, westelm.com/ pinterest

Installation av badrumsmöbler - Done

När det kommer till att montera eller byta VVS-möbler det viktigt att ta hjälp av proffs. En auktoriserad VVS-montör från Done hjälper dig med allt från att montera tvättställ till att installera badkar.

Med ett fastpris på 690 kr/timme efter ROT-avdrag och en trygg kommunikation genom Done-appen, garanterar vi både kvalitet och säkra installationer. VVS-montörer från Done är ansvarsförsäkrade och certifierade av Säker Vatten.

Vi finns i städer som Stockholm, Göteborg eller Malmö, där det kan vara svårt att snabbt hitta en tillgänglig rörläggare. Men oroa dig inte, med Done sparar du både tid och energi då vi matchar dig med certifierade VVS-montörer för just ditt projekt, oavsett var och när du behöver det.

Få din offert snabbt och smidigt i mobilen – låt Done göra det tunga lyftet!

4. Vackra och hållbara handfat för ditt badrum

Ett väl valt handfat blir ett blickfång i badrummet, särskilt i ett mindre gästbadrum. Idag finns det en myriad av stilar och former att välja mellan! Men snygga tvättställ ska också vara i bra material och vara enkla att rengöra – de är också en viktig del av badrummets design och rummets helhet.

Trender inom handfatsdesign

Handfat som ökat i popularitet har tunna kanter och minimalistiska former. Det finns också en trend mot rustika stilar med naturliga stenar och handgjorda detaljer. Oavsett om du söker något modernt eller traditionellt, finns det många olika designalternativ att utforska. Låt dig inspireras av två färgglada, trendiga handfat!

Foto: claybrookstudio.co.uk, themodernhouse.com/ pinterest

Materialval för hållbara handfat

Ett material av hög kvalitet är nyckeln till ett handfat som kommer hålla länge och samtidigt behålla sitt vackra utseende. Porslin är ett traditionellt och populärt val, känt för sin hållbarhet och enkla underhåll. Natursten som marmor och granit ger en lyxig känsla, medan rostfritt stål och betong ger en mer industriell och modern look. Oavsett vad du väljer är det viktigt att se till att materialet är enkelt att rengöra och resistent mot fläckar! Tänk på att det är en möbel som används flitigt varje dag.

Placering och storlek för optimal funktionalitet

Handfatets storlek och placering bör reflektera ditt badrums storlek och dina personliga behov. För små badrum kan ett kompakt eller hörnmonterat tvättställ vara bäst. I större badrum kan du överväga dubbla handfat för att slippa bråka om spegeln på kvällen. Tänk också på höjden av handfatet för att säkerställa en bekväm användning. Att välja rätt handfat kan ge ditt badrum det där extra lyftet, både designmässigt men även när det kommer till bra funktionalitet. Med rätt överväganden och materialval, kommer ditt nya tvättställ att bli pricken över i, i ditt badrum.

Foto: architecturaldigest.com/ pinterest

5. Moderna toaletter

Vad trist att köpa en ny toalett? Icke sa nicke! Toaletter har genomgått en stor förändring när det kommer till funktion och framförallt design de senaste åren. Moderna toaletter finns i både kompakta och större modeller, med tekniska innovationer som bidrar till enklare rengöring och bättre vatteneffektivitet. Så, när du väljer en ny toalett är det viktigt att tänka på kvalitet, funktion och hur den kommer passa in med resten av dina badrumsmöbler.

Aktuella trender inom toalettdesign

Det senaste inom toalettdesign handlar om att kombinera funktionalitet med snygg design. Vägghängda toaletter med dolda cisterner ger en strömlinjeformad look och gör det enklare att städa. Välj en enklare vägghängd toalett i vitt eller inspireras av det franska märket Trone, som gör färgglada vägghängda toaletter.

Foto: Trone Paris, ifo.se/ pinterest

Rätt höjd för maximal komfort

Toaletthöjden kan påverka hur bekväm den är att använda. Standardhöjden för toaletter varierar, men "komforthöjd" på toaletter är lite högre än standard och kan vara särskilt bekväma för äldre personer eller de med rörelsebegränsningar. När du ska byta toalettstol bör du tänka igenom vem som använder den och anpassa höjden därefter.

Materialval och underhåll

De flesta toaletter är tillverkade av högkvalitativt porslin, vilket är hållbart, lätt att rengöra och motståndskraftigt mot fläckar och skrapor. Vissa modeller kommer med en speciell glasyr som ytterligare underlättar rengöring och förhindrar bakterietillväxt.

Energisparande och vatteneffektiva modeller

I takt med att miljömedvetenheten ökar hos många så väljer allt fler konsumenter vattensparande toaletter. Dessa modeller använder mindre vatten per spolning utan att kompromissa med prestanda, vilket både är bra för miljön och din plånbok!

Foto: pinterest

Enkla installationer med Done-appen

För snygg och snabb installation och byte av VVS-möbler ska du ta hjälp av certifierade rörmokare Done. Våra skickliga VVS-montörer är ansvarsförsäkrade, är utmärkta på att kommunicera och hjälper dig med råd och tips i hela installationsprocessen. Ladda ner Done-appen för att komma igång! Du chattar enkelt i appen och offert direkt i din mobil. Låt oss på Done hantera dina VVS-projekt idag!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play