Alla tjänster
/
VVS / Rörmokare
/

Kommod badrum - 10 snygga kommoder med tvättställ

Ska du renovera badrummet och letar efter den perfekta kommoden? Eller behöver du hjälp med att montera en kommod i ditt badrum? Det finns oändligt med snygga kommoder med tvättställ att välja på, och för att underlätta jakten för dig så har vi har listat de 10 snyggaste kommoderna på marknaden. Vi har också en guide med vad du bör tänka på inför en installation. En väl utvald kommod med tvättställ kan förvandla och ge nytt liv till ditt badrum, samtidigt som du får massor av praktisk förvaring. En win-win situation helt enkelt! Kika vidare för att för att läsa om:

 • Våra 10 bästa tips på snygga kommoder med tvättställ
 • Vad ska man tänka på innan man installerar en kommod
 • Vilken höjd är bäst för kommod med tvättställ
 • Varför ska man anlita en rörmokare för att montera en kommod

1. Grå kommod med dubbla tvättställ, Bright, från Ballingslöv

Denna snygga kommod från Ballingslöv, i en matt grågrön finish, är en stilren badrumsmöbel med stora möjligheter för förvaring. Kommoden är utrustad med två djupa lådor som erbjuder generöst med utrymme för alla dina badrumsprodukter. Kommoden är från serien Bright, kranarna är från Tapwell och de vita tvättställen heter VP45.

Snygg kommod med tvättställ i vit, från ballingslöv.
Foto: Ballingslov.se / pinterest

2. Kommod med tvättställ, Tvällen/Enhet, från IKEA

Denna kommod från IKEA kallas Enhet Tvällen, och finns i flera olika storlekar och utföranden. Denna snygga kommod är vårt bästa budgetalternativ, vi gillar särskilt varianten i grått, antingen med två dörrar eller lådor. Passa på att lägga till fler produkter från serien, bland annat finns Enhet, ett bänkskåp f kommod m 2 lådor, i flera färger. Du kan också köpa kranar som passar serien, en populär variant är pilkån kran 64x43x65 cm.

IKEA enhet Tvällen kommod. Till vänster kommod med 2 lådor, till höger med två dörrar.
Foto: IKEA.se / pinterest

3. Kommod i vit ask, Epos, från Svedbergs

Om du vill skapa ett badrum med en ljus och skandinavisk känsla kan en snygg kommod från Svedbergs vara ett utmärkt val. Just denna kommod har två lådor men du kan jämföra och välja olika material och storlekar hos Svedbergs. Måtten på kommoder i serien Epos sträcker sig mellan 200x45 till en mindre på 60x40 cm, perfekt för stora eller små utrymmen!

Snygg kommod m 2 lådor i vit ask från Svedbergs, 80 cm vit.
Foto: Svedbergs.se / pinterest

4. Stilren blågrå kommod, Forma Fri, från Svedbergs

Denna snygga kommod, Forma Fri, från Svedbergs är ett exempel på skandinavisk design när den är som bäst, med dess rena linjer och minimalistiska design. Vår favorit i serien är denna med ett tvättställ i vitt och skåp i en matt blågrå nyans, riktigt snygg till ett ljust badrum med svarta och vita detaljer. Väggmonterade kommoder ger inte bara ett minimalistiskt intryck, utan även ett mer lättstädat badrum.

Välj en väggmonterad snygg kommod för ett lättstädat badrum. Forma fri från Svedbergs 80 cm grå.
Foto: Svedbergs.se / pinterest

5. Tvättställsskåp från Ifö med praktiska lådor

Dessa två snygga badrumskommoder är från serien Sense Art från IFÖ. De har smarta och snygga förvaringslösningar med rymliga utdragbara lådor som ger dig gott om plats för allt från handdukar till badrumsartiklar. I serien Sense Art kan man välja både ovanpåliggande tvättställ eller ett som täcker hela ytan, de kommer i standardhöjd eller med en tunn kant. Denna typ av kommod får plats lika i ett stort badrum eller i ett mindre gästbadrum, då de kommer i fler bredder, från 40 cm - 120 cm.

Snygga badrumskommoder från IFÖ, finns i bland annat midnattblå och mörkgrå.
Foto: Ifo.se / pinterest

6. Detaljrik kommod med 2 lådor, från Ifö

Denna snygga kommod från Ifö kommer i en mörk träfinish i en varm ton, riktigt snygg om man vill skapa ett naturligt och rent intryck i sitt badrum. De genomtänkta detaljerna, såsom handtagen, ger en modern känsla, samtidigt som denna snygga kommod skulle passa perfekt i ett retro-inspirerat badrum.

Ekmönstrade snygga kommoder finns hos Ifö.
Foto: Ifo.se / pinterest

7. Kommoder till små badrum, Silverån, från IKEA

IKEA gör kommoder i flera olika bredder, men framförallt är de bra för mindre badrum där man behöver maximera utrymmet. Serien Silverån finns även med grunda tvättställ vilket är bra för trånga utrymmen. Det finns flera IKEA hacks på hur man kan göra sin kommod mer personlig och ge ett lyft till sitt rum! Varför inte måla kommoden i en ny färg, byt blandare, eller installera nytt tvättställ.

IKEA kommod, badrum får ett lyft med en nymålad kommod.
Foto: ikeahackers.net / pinterest

8. Stilren kommod med enkel låda, Air Wood, från INR

INR har kommoder i massor av olika utföranden, serien Air Wood är vår favorit som du kan anpassa till din egna stil. Välj ett snyggt tvättställsskåp i ek, en snygg vit bänkskiva och tvättställ i matt vit för en stilren och klassisk look. INR finns hos flera återförsäljare, är svensktillvekade och har 15 års garanti. När du beställt din kommod med tvättställ kan skickliga VVS-montörer från Done installera kommoden hos dig. Våra rörmokare utför snygga och snabba installationer och är alltid lätta att få tag på. Chatta med din VVSare direkt i Done-appen!

Snygga kommoder från INR, modellen Air Wood finns i olika mått och material.
Foto: INR.se / pinterest

9. Kommod i svartbetsad ek från Ballingslöv

En modern kommod i svartbetsad ek gör sig riktigt fin som inredning i både mörka och ljusa badrum. Denna variant från Ballingslöv finns i fler utföranden och är perfekt för den som vill skräddarsy sin badrumsförvaring efter sina egna specifika behov. Denna kombination med en stor, djup låda, vitt tvättställ i porslin, svart benställning och en snygg blandare från tapwell är vår favoritkombination.

Stilren, ekmönstrad kommod badrum med 2 lådor vit bänkskiva.
Foto: Ballingslov.se / pinterest

10. Blå kommod från Miller Badrum

Till sist har vi en blå, snygg kommod med bänkskiva i marmor. Denna kommod kommer från Miller Badrum och ger rummet en personlig touch. Välj en snygg kommod i färg och matcha handtag och blandare i mässing för ett unikt men ändå elegant utseende.

En färgglad snygg kommod badrum för en personlig stil
Foto: Millerbadrum.se / pinterest

Att tänka på innan installation - rådfråga VVSare från Done

Att välja rätt kommod och förbereda sig inför installation är ingen liten uppgift, men med rätt förberedelser och expertis kan det bli en problemfri process. Vi på Done är här för att hjälpa dig genom varje steg, från val av kommod till den slutliga installationen. Vi har gjort en guide med allt du behöver tänka på inför installationsprocessen, kika nedan för våra bästa tips och råd! 

 • Utvärdera utrymmet: Innan du ens börjar leta efter en ny kommod är det bra att mäta utrymmet där den ska installeras. Överväg avståndet till andra möbler i ditt rum, som toaletter, duschområden och dörröppningar. Se till att du kan öppna kommodens lådor och skåpdörrar utan hinder. Om utrymmet är begränsat kan du överväga en kommod med smart förvaring för att maximera utrymmet.
 • Höjd på kommoder: Standardhöjden för en badrumskommod brukar ligga mellan 80 till 85 cm från golvet till toppen av kommoden. Denna höjd är bekväm för de flesta vuxna att använda utan att behöva böja sig ner för mycket. Höjden kan sjävklart anpassas efter individuella behov och designpreferenser, eller om kommoden är avsedd att användas med ett påmonterat handfat eller ett handfat som är integrerat i kommoden.
 • Funktion är a och o: Tänk också på kommodens funktionalitet; behöver du extra förvaring eller specifika funktioner som mjukstängande lådor eller installera inbyggd smart belysning?
 • Materialval: Materialvalet är kritiskt, inte bara för kommodens utseende utan även för dess hållbarhet och lätthet att rengöra. Material som massivt trä, MDF och laminat är populära val. Var medveten om att vissa material kräver mer underhåll än andra, så välj det som passar dig bäst!
 • VVS och kompatibilitet: Det är viktigt att din nya kommod är kompatibel med ditt nuvarande VVS-system. Om du är osäker kan du rådfråga en professionell VVSare från Done. Våra behöriga rörmokare kan om allt om avlopp och vattenledningar och vet vilka lösningar som är smartast och snyggast till just ditt badrum.
 • Förberedelser inför installation: Förbered badrummet genom att se till att inga vattenledningar eller avlopp är i vägen. En duktig VVS-montör från Done kan hjälpa till med att bedöma dessa förutsättningar och planera för en smidig installation.

Varför är det viktigt att anlita en VVS-montör?

Det är rekommenderat att inte göra komplicerade installationer på egen hand, anlita ett proffs för både snyggare, men också säkrare resultat.

 1. Expertkunskap: VVS-installatörer har den utbildning och erfarenhet som krävs för installera rörsystem och sanitetsprodukter på rätt sätt. De kan hantera komplexa installationer och förutse problem innan de uppstår.
 2. Säkerhet: Korrekt installation av VVS-relaterade produkter är avgörande för att förebygga vattenläckor, översvämningar och andra vattenrelaterade skador som kan leda till kostsamma reparationer. En VVS-installatör vet hur man säkrar anslutningar och garanterar att allt fungerar som det ska.
 3. Verktyg och utrustning: Rörmokare har tillgång till rätt verktyg och utrustning för att göra jobbet effektivt och korrekt, vilket garanterar att din installation håller högsta möjliga standard.
 4. Försäkringsskydd: Om något går fel under installationen täcker en licensierad VVS-installatörs försäkring eventuella skador. Detta skyddar dig mot ytterligare kostnader. Våra rörmokare från Done är ansvarsförsäkrade, tryggt för både dig och din VVSare!
 5. Regelverk och certifieringar: VVS-montörer måste ofta uppfylla strikta byggkoder och standarder. Skickliga VVSare är uppdaterade med dessa krav och ser till att ditt arbete uppfyller nuvarande regler och lagar.
 6. Långsiktigt värde: En korrekt utförd installation kan förlänga livslängden på dina VVS-enheter och minska risken för framtida problem, du sparar alltså pengar i långa loppet!

Installera kommod med tvättställ - Done

Är du osäker på vilken typ av kommod som är bäst för ditt badrum? Eller behöver du hjälp med att installera kommod med tvättställ? Ladda ner Done-Appen, då blir du matchad med certifierade rörmokare från Done! Våra duktiga VVS-montörer är proffs på installation av kommoder, tvättställ och blandare och garanterar alltid snygga och smarta lösningar för just ditt badrum. Vi finns inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö utan är tillgängliga i hela Sverige. Kontakta oss idag - få offert direkt i telefonen!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play