Alla tjänster
/
VVS / Rörmokare
/

Skandinavisk design i fokus: Välj rätt blandare med Tapwell

Letar du efter en ny köksblandare eller nya snygga kranar till ditt badkar, din dusch eller kanske till handfatet? När man ska förnya sitt kök eller badrum är valet av detaljer viktigt, att installera köksblandare eller ett nytt duschset kan ge ett helt nytt intryck eller ny stil till ett rum. Men det finns många stilar att välja bland, ska man gå på klassiska blandare i krom, mässing eller snyggt mattsvart?

Låt dig inspireras av Tapwell, ett av våra favoritmärken när det kommer till snygga blandare! Tapwell är känt för sin höga kvalitet och stilrena design, de har ett brett sortiment av blandare och andra VVS-produkter med bra funktion som håller över tid. Vi har samlat några av våra bästa tips på kranar och andra produkter till ditt kök och badrum! Kolla vidare för inspiration och få svar på bland annat:

 • Vilka VVS-produkter erbjuder Tapwell till badrum?
 • Vilka produkter har Tapwell till kök?
 • Vilka material använder Tapwell?
 • Var kan man köpa Tapwell?
 • Hur installerar man Tapwell blandare, duschset och elektrisk handdukstork?
 • Allt om Tapwell som varumärke
ARM7300, ARM078 & BOX026 Foto: tapwell.se

Vilka produkter erbjuder tapwell?

Tapwell erbjuder en rad olika produkter inriktade på köks- och badrumsarmaturer, inklusive:

 1. Köksprodukter: Köksblandare, köksdiskar och andra kökstillbehör
 2. Badrumsprodukter: Blandare, handdukstorkar, duschset, badkarsblandare och badrumsinredning
 3. Inbyggda produkter: Duschar, tvättställskranar, badkarsblandare och andra inbyggda tillbehör

Installera Tapwell blandare på bästa sätt - Done

När du valt ut dina nya produkter från Tapwell är det dags för installation. För en trygg och säker installation av Tapwells VVS-produkter erbjuder vi på Done fastpris på 690 kr per timme efter ROT-avdrag. Hur går det till? Jo, all kommunikation sker enkelt via Done-appen! Alla våra duktiga VVS-montörer är inte bara ansvarsförsäkrade utan också auktoriserade, vilket ger dig fullständig trygghet i ditt projekt. Vi har inte bara rörmokare i Stockholm, Göteborg och Malmö utan vi finns i hela Sverige - ladda ner appen och få offert direkt i mobilen!

Snyggaste köksblandarna från Tapwell

Tapwells köksblandare erbjuder en kombination av funktionalitet, hög kvalitet och framförallt ett riktigt snyggt utseende. De finns i en mängd olika ytor och modeller, allt från trendiga till mer traditionella - vilken stil hade du valt? Vi är särskilt förtjusta i dessa snygga kökskranar. Välj modellen till vänster för ett industriellt utseende, modellen ARM 985 i mattsvart kommer med vridbart utlopp och utdragbart duschmunstycke, på bild tillsammans med köksdisk TA 8040 i PVD i koppar. Till höger är den snygga TAP180 som finns i bland annat borstat nickel och klassisk krom. Denna kran ger ett klassiskt stilrent utseende och är ett självklart val i ett avskalat, skandinaviskt kök.

Foto: tapwell.se

Ytor och material - vilka ska man välja?

När du planerar att förnya ditt kök eller badrum kan valet av material och ytfinish för kranar och armaturer göra hela skillnaden. Att byta ut eller installera nya produkter kan helt och hållet förvandla utseendet på ett rum! Det finns 13 olika finishar att välja mellan:

 1. Krom: Populärt val för dess spegelblanka yta och korrosionsbeständighet. Tapwells kromade produkter är mässingsgjutna och genomgår stentumling, förförnickling och elektrolytisk galvanisering.
 2. Mattsvart: Kännetecknas av sin ljusreflekterande egenskap och ger ett modernt och återhållen elegant utseende.
 3. Mässing: Minimalistisk design med gyllene, blankpolerad yta. Utan tillsatser eller behandlingar, utvecklar med tiden en patina.
 4. Grottesco: Rå mässingsyta direkt från gjutformen, unik med spår från tillverkningen och förändras över tid med luft och vattenkontakt.
 5. Koppar: Åldras vackert med tiden, övergående från mörk guldglans till en karaktäristisk ljust grön färg.
 6. Brons: Mässingslegering med syrabehandling för att motverka oxidering, har en rödaktig kulör med unika mörkare partier.
 7. Grafit: Sammetsmatt, gråsvart nyans som uppnås genom kontrollerad protolys, ger en mörk, dämpad lyster.
 8. Svart Krom: Mörkare variant av krom med en innehållande platina, skapar ett djupt och nästan hologramliknande utseende.
 9. Honey Gold: Exklusiv lyster som inte åldras eller ärgar, med en känsla av klassisk elegans.
 10. Brushed Black Chrome: Svindlande matt, ickereflekterande textur skapad med tillsatt platina i galvaniseringen.
 11. Brushed Honey Gold: Elegant och gedigen yta med djupkänsla, uppnås genom borstning följt av plätering.
 12. Brushed Nickel: Stålliknande matt yta, genomgår stentumling och borstning, behandlas med nickel och förkromas för extra lyster.
 13. Ascot Grey: Smakfull matt kulör, grått med ett inslag av grönt, ger ett mjukt, elegant och tidlöst intryck.

Stilrent duschset och tvättställsblandare i mattsvart

Vill du ge ditt badrum ett industriellt utseende? En populär färg på blandare och duschset är mattsvart, mixa färgen på blandaren med ett badrum i grått för ett avskalat intryck eller välj möbler i mörkt trä och vitt kakel för ett mjukare utseende. Våra mattsvarta favoriter från Tapwell är detta inbyggda duschsystem, modell BOX7268, med tryckbalanserad termostatblandare och tvättställsblandaren EVM071 till vänster. Vi gillar också modellen till höger, tvättställsblandaren ARM078, med högt vridbart utlopp, tillverkad i Italien med skandinavisk design.

Foto: tapwell.se

Tapwell blandare i brons - trendigast just nu

Den varma bronsnyansen på blandaren ARM071 är inte bara riktigt snygg utan erbjuder också en tidlös känsla som kompletterar en mängd badrumsstilar. Kombinera tvättställsblandaren med neutrala färger som beige eller grått för en subtil kontrast eller matcha den med mörkt trä för att framhäva den rika bronstonen för ett varmt och lugnt intryck.

Foto: tapwell.se

Kranar, blandare och duschset i krom

Villl du ha ett tidlöst och stilrent badrum? Då är blandare och duschset i kom ett sjävklart val! Krom är ett reflekterande ytmaterial som gör att ditt badrum håller över tid, det är en finish som aldrig är inaktuell. Våra val från Tapwell är denna inbyggda kranen, BOX006, till vänster, med en 175 mm lång pip. Duschsetet ARM7200 passar perfekt till blandaren och har en tryckbalanserad termostatblandare med omkastare integrerad i handtaget. Modellerna har praktiska funktioner och snygga detaljer, perfekt för ett modernt badrum!

Foto: tapwell.se

Snygga duschar och köksblandare i mässing

Om du vill få en känsla av elegans i ditt badrum så är Tapwells inbyggda duschsystem ARM7368 perfekt. Att byta ut dusch- eller badkarsblandare ger badrummet ett helt nytt utseende utan att behöva göra en helrenovering. Den är utrustad med tryckbalanserade termostatblandare och badkarspip i patinerad mässing och blir den perfekta blandningen av lyxig mässig och moderna funktioner. Vill du ge ditt kök ett lyft i samma stil så är köksblandaren ARM385 bra val. Denna snygga kökskran med utdragbar pip finns tillgänglig i 11 olika ytor, vilket gör det enkelt att matcha med din köksinredning.

Foto: tapwell.se

Bryt av med blandare och dusch i koppar

Om du vill tillföra en känsla av lyx och värme till ditt badrum, är Tapwells inbyggda kran BOX006 i kopparfinish ett utmärkt val. Kopparns rika nyans och glans passar perfekt till ett mörkt badrum med inslag av svart. Välj även Tapwells inbyggda duschsystem BOX7268, som kommer med en tryckbalanserad termostatblandare, även den i kopparfinish. Kombination av kran och duschsystem i koppar skapar ett helt unikt badrum med små medel.

Foto: tapwell.se

Tapwell - mer än bara blandare

Tapwell är ett svenskt märke som står för innovation, kvalitet och hållbarhet. Kolla in listan för att se vad som gör Tapwell till ett varumärke som vi älskar:

 • Svenskt företag: Tapwell är ett svenskt företag med skandinavisk design och estetik, känt för sin höga kvalitet och innovativa produkter.
 • Design och Detaljer: Varje produkt framhävs genom sitt detaljfokus och en elegant design som speglar moderna teknologier och inredningstrender.
 • Materialkvalitet: Alla delar är gjorda av mässing och Tapwell använder även äkta guld och platina i galvaniseringsprocessen vilket ger en otrolig finish.
 • Funktionalitet och Estetik: Produkterna från Tapwell är inte bara praktiska utan även designade för att vara dekorativa detaljer i hemmet.
 • Miljömedvetenhet: Tapwell strävar efter hållbarhet genom användning av 100% återvinningsbara material och har ett mål om plastfria förpackningar till 2023.
 • Ansvarsfull tillverkning: Produkterna tillverkas i Italien, med en process som använder 4ms-godkänd mässing och Tapwell strävar alltid efter en hög andel återvunnet material.
 • Klimatsmart produktion: Tillverkningsprocessen är klimatsmart och produkterna är fria från skadliga ämnen.
 • Socialt ansvar: Tapwell säkerställer goda arbetsförhållanden för sina anställda och hos sina tillverkningspartners.

Done i samarbete med VVS & Bad

Psst! Visste du att produkter från Tapwell finns hos VVS & Bad? Köp snygga blandare hos VVS & Bad och låt oss på Done fixa installationen!

Går du i renoveringstankar? Slipp krångliga offerter och VVSare som inte svarar, använd Done-appen istället! Våra proffsiga rörmokare kan montera, laga eller byta tvättställsblandare, byta dusch- eller badkarsblandare och sköta alla VVS-installationer åt dig!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play