Alla tjänster
/
Övrigt
/

Låt inredare från Hemset ge dig tips när du renoverar

Att göra sig hemmastadd i ett fräscht och nyrenoverat hem är ibland enklare sagt än gjort. Inspirationen finns där till en början men som sakta kan avta. När man däremot har lagt energin på att förändra och renovera så varför inte ta sig till hjälp för att få det ombonat också. Hemset ger de viktigaste inredningstipsen för ditt hem.

Inredningstips - digital hjälp

Ta en hjälpande hand för att skapa en helhet av dina samlade inspirationsbilder. Hemset erbjuder inredningstjänster helt digitalt där du kan ta hjälp av en professionell inredare för att komma i hamn. Du filmar ditt hem, sätter en budget och blir kontaktad av en inredare! Spana in deras hemsida här. Vi tänkte grotta ned oss i några av inredarnas tips som du själv enkelt kan anamma för att komma en bit på vägen. En inredare har många gånger flera bra lösningar på svårt möblerade ytor och kan med enkla medel framhäva detaljer i hemmet som gemeneman inte alls tänker på.

Inredningstips
Foto: @mikaagren

Materialval i hemmet

Välja material till din bostad görs med fördel utifrån husets och områdets känsla och vad som passar ihop. Valet av kalla och hårda material behöver oftast vägas upp med lite mer levande material som trä och textilier. När vi pratar om fasta materialval som golv så är det viktigt att välja ett golv som passar ihop med fönster och andra detaljer. När man pratar om inredning så handlar det om att bryta av och väva in textilier och andra material som kan framhäva detaljer. Idag kan man se mycket av de jordnära tonerna och mjukare former i inredningen som ger mer harmoni till hemmet.

Färgsättning

Vad rummet har för funktion och vilken stämning rummet ska ha styr valet av färg på väggarna. En sak som är bra att tänka på är att färg upplevs olika beroende på dagsljus. En tumregel är att om fönsterna vetter mot norr så upplevs färgen ofta kallare medan fönster mot söder ger en varmare färgton. Det finns även så kallade besläktade färger som passar bättre ihop och ger ett mer balanserat intryck. Ton-lika, komplementfärger och nyans-lika är några av dem. Du kan fördjupa dig mer hos Hemset.

Vill du även veta årets trendfärger? Klart vi har en spaning på det!

Behöver du hjälp med el och VVS? - Done

Hos oss på Done hittar du både auktoriserade elektriker och certifierade rörmokare för dina VVS-installationer och eljobb. Behöver du hjälp med att installera tvättmaskin eller fräsa in el? Stora eller små jobb spelar ingen roll - våra skickliga installatörer fixar det åt dig. Använd Done-appen för snabb och enkel bokning av kvalificerade installatörer! Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö - ja, faktiskt i hela Sverige! Så skriv din att-göra lista, ladda ner appen och get it Done!

Val av möbler för bra flöde

När man byter planlösning kan det vara bra att ha i åtanke vilka typer av möbler man vill möblera med och hur flödet ska se ut i hemmet. Det hjälper dig att återbruka dina favoritmöbler men också anpassa nya möbler till hemmet du skapar.  

Att våga möblera ut i rummet istället för efter väggarna gör att rummet känns mer luftigt och man får in ett bättre flöde i hemmet. Rejäla möbler kan med fördel placeras i ett hem där hellre få möbler får ta plats än många mindre. Rama in grupper med större mattor och glöm inte att mattor många gånger framhäver fina golv istället för att dölja dem.

Vinklar och hörn

Hörna med snedtak eller en vinkel är något som ibland inte går att undgå även om man gör en renovering. För att inte låta dessa förbli tomma kan man redan innan renoveringen fundera på om det går att planera in en läshörna, platsbyggd förvaring eller bokhylla. Det ger dig en möjlighet att nyttja alla hemmets vinklar och vrår tidigt i projektet. Känner du att du behöver en hjälpande hand när du inreder och planerar din renovering? Kontakta Hemset och få hjälp av en professionell inredare.

Kontakta Hemset

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play