Alla tjänster
/
VVS / Rörmokare
/

Blandarbyte ger nytt liv till badrum och kök

Att byta blandare, eller kran som du kanske är mer van att kalla det, kan ge ett enormt lyft till ett badrum eller kök i behov av lite kärlek. Uttrycket It’s all in the details har aldrig känts mer passande!

Den rostfria blandaren har fått mängder av utmanare och marknaden kryllar idag av alternativ i olika utföranden, material och färger. Låt oss ta en titt på ett par inspirerande exempel...

Historisk känsla med blandare i mässing

byta tvättställsblandare
Foto: Qvesarum

Bor du i en lägenhet i sekelskiftesstil eller i en villa med ett par årtionden på nacken, kanske du har ett äldre badrum. Genom att byta ut tvättställsblandare och duschblandare till en i mässing eller roséguld/koppar i lantlig stil, kan du ge ditt badrum ett lyft utan att tumma på den historiska känslan i rummet.

duschblandare
Foto: Kate Guiness Design


Vill du ha hjälp med att byta tvättställsblandare? Boka ett rörmokarproffs till fastpris i Done-appen, 2595 kr efter ROT.

Boka blandarbyte

Modernt kök med detaljer i mässing

En blandare i mässing eller kopparfärg behöver inte nödvändigtvis bidra till en historisk vibe i hemmet. Det handlar snarare om blandarens utförande än material och färg. Det finns många moderna alternativ att välja på i färgerna mässing och rosé. Något som kommit att bli otroligt populärt under de senaste åren är att väva in detaljer i mässing i sitt kök, där beslag i guldig nyans matchas med blandare i samma färg.

kök med beslag och blandare i mässing
Foto: Pickyliving

Minimalism med blandare i svart

Färgen svart har fått en allt större plats i våra hem. Vissa väljer svart för större partier som köksluckor, kakel och/eller bänkskivor medan andra väljer att låta detaljerna vara svarta. Beslag och vitvaror i svart kan snyggt matchas med en blandare i samma färg. 


I Done-appen kan du boka byte av köksblandare till fastpris, 2 595 kr efter ROT.

Boka rörmokare till fastpris

Rostfritt - inte nödvändigtvis standard

En blandare i rostfritt behöver nödvändigtvis inte betyda tråkig. Nej, faktum är att det finns mängder av olika utföranden även på rostfria blandare vilket gör att du även med en silvrig nyans kan sätta din personliga touch på tvättställ och diskho. 

Får man byta blandare själv?

Som vanligt när det kommer till reperationer och installationer inom kategorin vvs så är svaret på denna fråga Det beror på. En tumregel att förhålla sig till är att du om du på egen hand kan stänga av vattentillförseln, antingen via balofixer/avstängningsventiler eller via husets vattenmätare, så får du på egen hand genomföra bytet. Om du inte vet hur eller var du stänger av vattnet, tar du hjälp av en certifierad rörmokare, likaså om du känner dig det minsta osäker på hur du genomför bytet på korrekt sätt.

Om du känner dig osäker på hur du stänger av vattnet eller genomför bytet på korrekt sätt, ta alltid hjälp av en VVS-montör.

Fördelar med att anlita rörmokare

Men även om du får och kan genomföra ett byte själv så finns det fördelar med att ta hjälp av en VVS-montör med Säker Vatten-certifikat. Skulle en vattenskada uppstå på grund av blandarbytet så är det ofta enklare att få försäkringsbolaget att ta kostnaden för detta om du använt dig av en fackman, en kostnad som ofta blir mycket dyr. 

Än fler fördelar finns då du väljer att anlita en lokal rörmokare, det eftersom de känner området och har koll på hur avloppssystemen brukar vara uppbyggda i fastigheter inom området då de med stor sannolikhet utfört liknande jobb i liknande bostad tidigare. En rörmokare i Stockholm som exempelvis är van att arbete runt Nytorget på Södermalm har koll på att en stor andel av fastigheterna i området byggts för längre sedan och att det finns risk att även avloppssystemet därmed är av det äldre skickat. Den vane VVSaren har då koll på hur han eller hon bäst bör angripa bytet för en kvalitativ och effektiv installation.

Du kan dessutom använda ROT-avdraget när du anlitar en rörmokare för att genomföra ett blandarbyte. Läs mer om hur ROT-avdraget fungerar här.

Vill du ha hjälp med ett blandarbyte? I Done-appen kan du boka en certifierad VVS-montör till fastpris.

Här kan du få ett riktmärke för fastpris av byte av dusch/badkarsblandare.

Ladda ner Done

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play