Alla tjänster
/
VVS
/

Rörmokare pris - vad kostar rörmokare?

Genomsnittspris

Högt timpris: 800 kr timmen efter rot

Normalpris: 550-650 kr timmen efter rot

Lågt timpris: 400 kr timmen efter rot

Behöver du hjälp av en rörmokare? Ta reda på vad din VVS-installation kostar genom ett snabbt videosamtal och slipp krångliga hembesök inför offert!

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Rörmokare pris - vad kostar rörmokare?

En rörmokares pris och vad det kostar att anlita en hantverkare för en vvs-installation beror på flera faktorer. Bland annat spelar vilken typ av installation, vilken behörighet och auktorisation rörmokaren har, vilket material som behövs och vart i landet du bor in i slutkostnaden.

Enklare installationer som att byta blandare eller installera ny toalettstol är uppdrag som erfarna rörmokare tagit sig an många gånger tidigare. Dessa typer av jobb brukar därför gå relativt fort, så länge rör och avlopp är i sin ordning i bostaden. Då brukar du kunna komma undan med ett riktigt bra pris. 

På Done har vi tillsammans med våra hantverkare satt fasta priser på enklare installationer. Det gör att du alltså kan klicka hem en rörmokare för bland annat installation av diskmaskin nästan lika enkelt som att beställa hem middag till kvällen! Mer om att boka rörmokare till fastpris här.

Här guidar vi dig genom en rörmokares priser och det du behöver veta om timpris, fast pris och vilka arbeten som kan utföras av en auktoriserad rörmokare. Vi tar även upp andra saker när det gäller tid, service och hur vissa arbeten utförs. Vi på Done ger svar på dina frågor om hantverkare och finns här för dig dygnet runt genom hela processen från början till slut! Det ska vara enkelt att få jobbet Done!

Vad kostar en rörmokare i timmen?

Vilket pris rörmokare har kan variera kraftigt beroende på var i landet du bor. En rörmokare i Stockholm är till exempel i regel dyrare än en rörmokare i Örebro. Generellt ligger timpriset för en rörmokare i mindre städer runt 20% lägre än timpriset för en rörmokare i Göteborg eller andra större städer. Vad som också kan komma att påverka vilket timpris en rörmokare tar är om han eller hon har några speciella certifikat, auktorisation eller spetskompetenser samt om arbetet du anlitar rörmokaren för kräver någon speciell typ av behörighet.

Visste du förresten att alla VVS-företag och rörmokare som är anslutna till Done är auktoriserade av Säker Vatten? Det stämmer! För oss är det superviktigt att alla våra hantverkare levererar kvalitet i de installationer som de utför. Att säkerställa att våra rörmokare är auktoriserade av Säker Vatten är därför en självklar del av vår kvalitetskontroll.

Vad avgör slutpriset på en vvs-installation av en rörmokare?

Priset från ett företag gällande en installation av en rörmokare avgörs av tre faktorer. Arbetskostnad, materialkostnad och resekostnad. Andra faktorer som kan påverka priset är också framkörningsavgiften, men den brukar vanligtvis inkluderas i resekostnaden. Via vår Done-app kan du enkelt genom ett videosamtal komma i kontakt med en hantverkare nära dig för att kunna få en gratis offert för vad som gäller för just din installation. 

Glöm inte att du kan använda rot-avdraget på arbetskostnaden på din installation!

Fast pris eller timpris?

Arbetskostnaden är den del av offert och faktura som specificerar kostnaden för den tid rörmokaren lägger ner för att utföra din vvs-installation. Sen tillkommer även en kostnad för material, resa och andra eventuella kostnader till slutpriset. 

En del rörmokare specificerar timkostnad och antal timmar inklusive moms på offerten medan andra vvs-montörer anger arbetskostnad som en klumpsumma. Det är alltså olika beroende på hantverkare och företag.

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

550 kr/timme

Dones timpris elektriker

595 kr/timme

Högt timpris elektriker

700 kr/timme

Lågt timpris elektriker

500 kr/timme

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Välja fast pris eller löpande pris när du anlitar rörmokare?

Vissa rörmokare föredrar att ange timkostnad och estimera antal timmar på offerten för att sedan fakturera på löpande räkning. Andra rörmokare föredrar en fast kostnad som en klumpsumma. De allra flesta hantverkare är dock öppna för att gå med på det alternativ på priser som du föredrar. 

Så vilka är fördelarna och nackdelarna med fast pris till skillnad mot rörligt pris när du anlitar rörmokare? Vi listar dem nedan.

För- & nackdelar med fast pris när du anlitar rörmokare

  • Du vet i förväg vad installationen kommer att kosta
  • Du behöver inte kontrollräkna antal arbetstimmar
  • Slutpriset blir ofta högre än vid löpande räkning då hantverkaren behöver ta höjd för oförutsedda komplikationer

För- & nackdelar med timpris när du anlitar rörmokare och betalar per timme

  • Du behöver endast betala för det arbete som utförs
  • Det är enklare att göra förändringar under projektets gång
  • Du vet inte i förväg vad slutpriset kommer att bli

Vilket alternativ som är bäst beror helt enkelt på ditt projekt, din situation och vad du tycker är viktigt att ta hänsyn till. 

Materialkostnaden kan spela stor roll vid vvs-installation

Installationer kopplade till rör- och avloppssystemet kräver olika mycket material. Dessutom kan kostnaden mellan olika material variera. Det beror alltså på vilken typ av installation som ska utföras om materialkostnaden blir en avgörande faktor för slutpriset. Du kan också till viss del påverka materialkostnaden genom att göra smarta materialval. 

Vad innebär en framkörningsavgift från hantverkaren?

De allra flesta hantverkare fakturerar en framkörningsavgift via sitt företag. Upplägget för framkörningsavgiften kan dock variera. Konceptet är dock detsamma - framkörningsavgiften ska täcka upp för kostnaden för resa, servicebil och parkering vid arbetet. 

Som nämnt kan upplägget för framkörningsavgiften variera. En del rörmokare specificerar det som just framkörningsavgift eller resekostnad, som då inkluderar alla kostnader för resan till dig. Andra är tydliga i att specificera milersättning eller kostnad för servicebil och vissa kör en kombination av båda. Det är helt enkelt rörmokaren och det företag som anlitas som väljer vad de föredrar.

Har du fler olika typer av frågor och vill veta mer om vad som gäller angående eventuella kostnader som tillkommer så kan du kolla in våra vanliga frågor här nedanför. Via vår smarta Done-app kan du få en gratis offert med priset på just din installation! Genom appen kan du även betala och ansöka om bidrag som till exempelvis Grön Teknik-avdraget!

Få ett pris av rörmokaren via videosamtal

Vi gör det enkelt för dig att få jobbet Done! Vi erbjuder hjälp med att hitta en rörmokare nära dig för alla dina vvs projekt! Genom vår innovativa Done-app kan du hantera allting på ett och samma ställe dygnet om. 

4 enkla steg för att komma igång

  1. Ladda ner appen
  2. Välj vilken sorts hantverkare du behöver hjälp av
  3. Välj en stad nära dig, vi har rörmokare i Stockholm, Göteborg, Malmö och runt om i hela Sverige.
  4. Boka in ett videosamtal med en rörmokare när det passar dig och få en gratis offert redan idag!

Smidigare än så kan det inte bli. Det behöver inte vara krångligt, gör det enkelt för dig och låt ett proffs hjälpa dig med din installation!

Vanliga frågor om rörmokare och pris

Kan jag lägga till mer arbete efter att jag godkänt offert?

Visst kan du det! Rörmokaren sammanställer då en tilläggs offert som specificerar det ytterligare arbetet. Många rörmokare specificerar också timpriset för tilläggsarbete på den initiala offerten för att du enkelt ska kunna lägga in ytterligare arbete väl på plats. Ibland har rörmokaren kort om tid till nästa projekt så självklart gäller det bara i mån av tid.

Hur betalar jag rörmokaren efter avslutat arbete?

VVS företag eller din rörmokare skickar en faktura till dig efter avslutat arbete. Antingen via mejl, i Done-appen eller post!

Varför är det bra om en rörmokare är auktoriserad av Säker Vatten?

Att rörmokaren är auktoriserad av Säker Vatten innebär att du kan känna dig trygg i att din installatör är väl införstådd i gällande branschregler och att installationen utförs med branschstandard. Dessutom är det ett krav från många försäkringsbolag att en rörinstallation som orsakat vattenskada måste ha utförts av en rörmokare auktoriserad av Säker Vatten för att de ska vara villiga att betala ut försäkringspengar.

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!