Alla tjänster
/
Prisguide
/

Vad kostar en hantverkare i timmen?

Här kan du läsa allt om olika hantverkares timpris, rot avdrag och vad de kan hjälpa dig med i din bostad. Med Done kan du känna dig trygg när du vill anlita hantverkare, oavsett om det är inom el, vvs, bygg eller målning. Läs mer här!

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Ska du anlita en hantverkare? Se pris och annat här

Har du ett stort projekt på gång eller många små saker som också ligger och väntar på att bli gjorda? Finns det ingen tid eller ork att fixa det? Då är Done den perfekta lösningen! Anlita en hantverkare redan idag och få hjälp med allt det där som man behöver göra i hemmet! 

Här kan du läsa om hantverkarens timpris, rot avdrag, olika typer av hantverkare och vad de kan hjälpa dig med i din bostad. Vi har många olika hantverkare som snickare, rörmokare, elektriker och målare som praktiskt och smidigt gör arbetet åt dig!

Vänta inte längre, bygg din drömaltan och låt en snickare hjälpa dig att uppfylla den där drömmen. Våra rörmokare hjälper dig gärna med alla olika VVS-installationer som till exempel när det är dags att installera vattenburen golvvärme. Dones kunniga målare står redo att hjälpa dig att pigga upp hemmet med en ny fin färg, eller varför inte installera spotlights i taket och ta hjälp av en av våra certifierade kunniga elektriker? 

Hur hittar man då den där hantverkaren som har rätt behörighet och vet vad som ska göras? Lugn, vi på Done har redan gjort jobbet åt dig. Genom att matcha dig med en auktoriserad och kvalitetssäkrad hantverkare kan du vara säker på att du kommer anlita hantverkare av högsta kvalitet!

Elektriker, rörmokare, snickare och målare

Våra olika hantverkare kan hjälpa dig med allt som behöver fixas i hemmet. Oavsett vilka eller vilken hantverkare du väljer att anlita kan vi försäkra dig om att alla är kvalitetssäkrade och genomgår en kvalitetskontroll i 8 steg, där vi värderar kommunikation som en viktig del i processen. Du kan helt enkelt känna dig trygg när du vill anlita hantverkare hos oss på Done, oavsett om det är inom vvs, bygg, el eller målning!

Listan kan göras lång med alla arbeten som våra olika hantverkare kan hjälpa dig med. Här nedan finns en lista med några av de tre mest populära tjänsterna hos Done från våra olika typer av hantverkare.

Rörmokare

 • Byta blandare (kran) i kök, badrum eller tvättstuga
 • Byta toalettstol/wc
 • Installera diskmaskin och tvättmaskin

Elektriker

 • Installera dimmers, spotlights, strömbrytare och eluttag
 • Felsökning el
 • Byta eller laga elcentral

Målare

 • Måla om tak och väggar inklusive spackel
 • Microcement
 • Tapetsering

Snickare

 • Montera garderob
 • Riva vägg
 • Byte av fönster och dörrar

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

550 kr/timme

Dones timpris elektriker

595 kr/timme

Högt timpris elektriker

700 kr/timme

Lågt timpris elektriker

500 kr/timme

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

En hantverkares pris per timme

Många undrar också hur mycket en hantverkare kostar? Arbetskostnaden kan anges i en totalsumma eller timpris och är bara den del av kostnaden som täcker den tid det tar att utföra arbetet.

Fast pris hantverkare

Fast pris betyder att hantverkaren har estimerat en totalsumma, inklusive moms, för kostnaden på arbetet. Då behöver hantverkaren även ta höjd för eventuella extra kostnader. Om offerten är avtalad med det så får fakturan inte avvika från offerten.

Timpris hantverkare i kr per timme

En löpande räkning med timpris betyder att man istället betalar per timme. Det vill säga att priset på offerten visar hantverkarens pris i kr per timme. Oftast brukar hantverkaren även specificera antalet timmar som arbetet beräknas att ta. Enligt konsumentlagen får inte fakturan på en ungefärlig prisplan med kr i timmen öka med mer än 15%. 

Generellt brukar mindre jobb som inte tar så många timmar att utföra vara bra för en arbetskostnad i timpris där man betalar per timme, medan det är vanligare att lite större jobb som tar några dagar brukar anges i en klumpsumma.

Våra hantverkare brukar vara flexibla och anpassa sig efter vilken typ av arbete som ska utföras och till dig som kund och vad som passar dig bäst. Därför har vi satt ihop en bra lista med för- och nackdelar så att du enkelt kan se och jämföra innan arbetet påbörjas vilket alternativ som passar dig och ditt projekt bäst här nedan:

Totalsumma hantverkare: För- & nackdelar med en klumpsumma

 • Du vet redan innan vad hela arbetet kostar
 • Du behöver inte kontrollräkna antal arbetstimmar
 • Det slutliga priset blir också ofta mer än vid en löpande räkning eftersom att hantverkaren behöver ta lite höjd för oförutsedda komplikationer som kan uppkomma

Timpris hantverkare: För- & nackdelar med kr i timmen

 • Du behöver endast bara betala för det arbete som utförts
 • Det är även enklare att göra mer förändringar under projektets gång om man vill
 • Du vet inte i förväg vad slutpriset kommer att bli då du betalar per timme

Kom också ihåg att det nästan alltid är 25% moms på priset på de flesta varor eller tjänster. Vanligtvis finns moms redan inkluderat i timpriset och du behöver då inte själv räkna ut det.

Om det däremot står exklusive moms, eller plus moms, är det inte medräknat i priset som du ska betala. Låter det lite krångligt? Vi på Done hjälper dig genom vår innovativa app så att allting blir så enkelt och smidigt för dig som möjligt!

Vad kostar en hantverkare?

En hantverkare kostar generellt mellan 450 kr i timmen och 700 kr i timmen. Priset kan ligga på exempelvis 550 kr i timmen eller 600 kr beroende på företag och enskild hantverkare. Hantverkare kan även ha olika sätt att ta betalt på olika arbeten. Vissa tar som skrivet betalt i kr per timme och andra i ett pris på hela arbetet totalt. 

Vi på Done har gjort det enkelt både för dig som kund och för hantverkaren. Våra anslutna firmor och hantverkare har ett timpris på omkring 495 kr i timmen till 595 kr per timme, för att du ska kunna vara säker på att du får ett bra pris. Timpriset kan dock variera beroende på vart i Sverige du befinner dig, och vilken sorts hantverkare du vill anlita.

Hantverkare och rot avdraget 

Visste du att du också kan använda dig av rot avdraget när du anlitar olika hantverkare för ett visst typ av arbete? Du har rätt att använda rot avdrag för en ombyggnad, tillbygge eller renovering i en bostad du äger. Med rot avdraget kan man få bidrag på 30% av kostnaden på arbetet med upp till 50.000 kronor per person och år. 

Det betyder även att om ni är två personer som äger en bostad tillsammans kan ni slå samman rotavdragen och därav kunna dra av upp till 100 000 kr av arbetskostnaden för ett större renoveringsprojekt. Kolla in vårt blogginlägg om rot avdraget och få ännu mer information och bra tips. 

Dock kan du inte använda rot avdraget när du ska anlita en hantverkare för ett arbete på ett kontor. Det beror på att du inte äger den bostad som arbetet utförs i. Däremot kan man istället använda rutavdraget till många andra olika kontorstjänster som till exempel rengöring och underhåll.

I vår smarta Done-app kan vi enkelt hjälpa dig med ROT och inkludera det i din offert. Ett bra tips är att verifiera sig med Bank-ID så att du innan arbetet påbörjas enkelt kan se ditt rot avdrag, hur mycket mer du har kvar att använda och även hela din rot-historik. Det gör det smidigt och praktiskt för både dig och hantverkaren när det är dags att betala.

Våra hantverkare står redo att hjälpa dig med stort och smått

Vi vill hjälpa dig att hitta rätt hantverkare till dina jobb i hemmet! Oavsett om det är ett stort arbete eller bara några mindre projekt kan vi på Done garantera dig en hantverkare av högsta kvalitet. Genom att kvalitetskontrollera och låta våra hantverkare gå igenom flera steg för att bli en del av oss på Done, kan vi med säkerhet garantera nöjda kunder. 

Genom appen väljer du med ett enkelt knapptryck vilken sorts hantverkare du vill ha hjälp av. Sedan klickar du även i Göteborg, Stockholm, Malmö eller din närmaste stad. Därefter sätter vi dig i kontakt med en behörig certifierad hantverkare nära dig. 

Vår app hjälper också till att hålla all kommunikation på ett och samma ställe både innan arbetet påbörjas och under arbetets gång. Det är väldigt viktigt för oss att våra hantverkare har en tydlig och bra kontakt med dig som kund. Vi hjälper dig även att inkludera och ha lite koll på ditt rot avdrag där du kan få upp till 50.000 kr per person och år i avdrag.

Genom appen kan du sedan få en gratis offert via video på just ditt projekt. Hos oss på Done kan du räkna med att få den bästa servicen av högsta kvalitet. Vi vill att det ska vara enkelt, smidigt och praktiskt att få allt jobb Done!

FAQ

Vad kostar en hantverkare i timmen?

Hos Done kostar en hantverkare omkring 500 kr/timmen. Timpriset varierar dock beroende på vart i Sverige och vilket typ av hantverkare du anlitar. Kom ihåg att du kan använda vår Done app för att få ett exakt prisförslag för ditt hantverksprojekt, så kopplar vi ihop dig med en hantverkare nära dig.

När har jag rätt att använda rot avdrag?

Du har rätt att använda rot avdrag för ombyggnad, tillbygge eller renovering i en bostad du äger. Med rot avdraget kan man få bidrag på 30% av kostnaden på arbetet med upp till 50.000 kronor per person och år. 

När kan jag inte använda rot avdrag för hantverkare?

Du kan inte använda rot avdraget när du ska anlita en hantverkare för ett arbete på ett kontor. Det beror på att du inte äger den bostad som arbetet utförs i. Däremot kan man istället använda rutavdraget till många andra olika kontorstjänster som till exempel rengöring och underhåll.

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!