Alla tjänster
/
Prisguide
/

LED belysning utomhus och inomhus - Få hjälp idag

Skapa en strålande atmosfär med effektiv och hållbar LED-belysning både utomhus och inomhus. Se vår prisguide här.

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Har du tänkt på att rätt belysning kan förvandla ditt hem eller trädgård till en avslappnad och ombonad miljö? Det är sant! Med LED belysning utomhus och inomhus är det enkelt att skapa en fantastisk atmosfär. Visste du även att LED belysning är framtidens lampor? Det är ett miljövänligare alternativ, då lamporna är mer energieffektiva och har en längre livstid. Så inte bara sparar du pengar på din elräkning varje månad, det är också ett klimatsmart val. Läs mer om hur LED belysning fungerar här.

Genom att placera LED lampor inomhus runt omkring ditt hem kan du skapa en stämningsfull och mysig miljö. Placera belysningen i ett hörn eller kanske längs en trappa för att lysa upp på ett ombonat sätt. LED belysning inomhus är en enkel, men effektiv, lösning för att kunna skapa en varm och mysig atmosfär.

Med LED belysning utomhus kan du också använda lamporna för att lysa upp din trädgård, altan eller balkong. Lys upp dina vackraste planteringar, dina träd eller häng upp en varm inbjudande ljusslinga runt din uteplats.

Bli inspirerad med våra 4 enkla tips

Trädgårdslyktor - Placera ut LED lampor i olika former och färger längs trädgårdsgångar, runt växter eller varför inte hänga upp dem i ett träd i trädgården. Det finns många olika produkter att välja mellan. Gillar du en mer klassisk stil, rustika mindre lyktor eller kanske vill du ha lite modernare varianter? Valmöjligheterna är många och det viktigaste är att du hittar det som passar just dig och din stil.

LED Spotlights - Lys upp dina träd och buskar genom att placera LED spotlights vid basen av träd i trädgården. Genom att belysa dem uppåt kan du skapa en dramatisk effekt. De kan även riktas nedåt för att skapa en belysningseffekt ovanifrån. Genom att använda LED lampor kan du enkelt ändra färg och ljus och därmed skapa olika stämningar.

LED ljusslinga - Skapa en romantisk atmosfär på balkongen. Du kan slingra ljusslingorna runt balkongräcket, hänga dem över taket eller placera dem i blomlådor. Tänk på att välja en varmvit färgtemperatur för att få en mjuk och behaglig belysning.

Markstrålkastare eller vägglampor - Lys upp fasaden genom att placera markstrålkastare eller vägglampor som kan riktas antingen uppåt eller nedåt. Det skapar en väldigt fin sagolik effekt. Med små enkla medel kan du ge ditt hem effektfulla ljuspunkter som ger både ett tryggt och välkomnande intryck.

Stämningsfull inomhusbelysning med LED

Med LED belysning inomhus kan du skapa ett praktiskt och ombonat hem. Den generella rekommendationen för ett rum brukar vara mellan 5-7 ljuskällor för att kunna skapa ett behagligt ljus med mjuka övergångar.

LED belysning inomhus brukar delas upp i tre olika kategorier: allmänbelysning, stämningsbelysning och funktionsbelysning. Fundera över vilken funktion ditt rum har och välj dina lampor efter det. Helt enkelt - välj rätt belysning efter rätt plats!

3 tips för en mysig LED belysning inomhus

Punktbelysning - Har du någon fin tavla eller dekoration som du vill ge lite extra uppmärksamhet? Då är punktbelysning ett perfekt alternativ. Lys upp genom att rikta en LED spotlight eller tavellampa och visa upp din vackra design.

Använda flera olika lampor - Genom att kombinera olika sorters LED lampor till din LED belysning inomhus kan du också smidigare ändra ljuset vid olika tillfällen. Kanske är det en bra idé att kombinera den allmänna takbelysningen med en fin lampa i fönstret? Eller varför inte en golvlampa bredvid fåtöljen eller en ljusslinga under en hylla?

Dimmers - Med dimmers till dina LED lampor kan du enkelt justera ljusstyrkan efter tillfälle. Det är bra med ett starkt ljus när man till exempel ska städa för att kunna se ordentligt, medan man vill kunna sänka ljusstyrkan och få en mer mysig och varm känsla när det är dags för fredagsmys.

Visste du också att LED lampor är mer energieffektiva och kommer minska din elförbrukning vilket i sin tur gör att du kommer att spara pengar på längre sikt? De har också en betydligt längre livslängd än traditionella glödlampor, vilket innebär färre byten och mindre underhåll. Dessutom ger LED belysning inomhus ett klart och behagligt ljus som inte flimrar och skapar en trivsam atmosfär i hemmet. Läs mer om varför LED belysning är framtidens miljövänliga lampor.

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

550 kr/timme

Dones timpris elektriker

595 kr/timme

Högt timpris elektriker

700 kr/timme

Lågt timpris elektriker

500 kr/timme

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Installera eluttag utomhus för ännu fler möjligheter

Genom att installera eluttag kan man skapa många fler möjligheter med en LED belysning utomhus. Tänk att kunna hänga upp julbelysningen precis där man vill, placera elgrillen på det bästa stället eller kunna flytta ut kontoret en varm, härlig sommardag.

Ju fler eluttag man har utomhus, desto mer valmöjligheter har man när man vill placera LED lampor i trädgården eller på altanen. Det gör att du med en LED belysning utomhus kan lysa upp områden runt omkring din bostad, vilket resulterar i ett ombonat och tryggt hem.

Det ger också bättre möjligheter till att kunna använda andra elprodukter för utomhusbruk , som exempelvis praktiska trädgårdsredskap, eller för att kunna placera olika varianter av lampor vid fontäner och dammar på uteplatsen. Med fler eluttag kan du alltså inte bara skapa möjligheter för din LED belysning utomhus, utan även ge fler förutsättningar för alla dina behov!

Läs mer om vad man behöver tänka på, vilka alternativ det finns och vad som krävs när man ska installera eluttag utomhus i vår blogg.

Ska vi hjälpa dig med korrekt installation? Done!

Genom att låta en behörig elektriker hjälpa dig kan du vara säker på att din installation blir korrekt utförd. Vi på Done finns här för dig! Vi har skapat en innovativ app som ger både dig och hantverkaren de bästa förutsättningarna.

Det enda du behöver göra är att ladda ner appen. Därefter fyller du i:

  • Vad du behöver hjälp med
  • Vilken hantverkare du vill använda
  • Din närmaste stad

Sedan hittar vi en certifierad hantverkare nära dig som tar kontakt inom 24 h. Hantverkaren kan sen ge dig en gratis offert så att du får ett gratis prisförslag på just det du behöver hjälp med.

Vi hjälper även till med rådgivning och kan visa dig olika alternativ på produkter som vi tror passar hemma hos dig. Det ska helt enkelt vara smidigt och praktiskt att få jobbet Done!

FAQ

Vad kostar det att installera belysning utomhus?

Från 2 250 kr efter ROT

Vad kostar det att installera belysning inomhus?

Det beror lite på vad du vill ha för belysnig. Men att till exempel installera en taklampa kostar från 1 800 kr efter ROT.

Installerar ni eluttag inomhus och utomhus?

Ja, det gör vi!

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!