Alla tjänster
/
Snickare
/

Vad kostar en snickare i timmen?

550 kr/tim
Genomsnittspris

Den totala kostnaden för ett byggprojekt beror på faktorer som vilket jobb eller arbete som ska utföras, antalet timmar som behövs, snickarens timpris och den totala materialkostnaden.

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Vad kostar en snickare i timmen? Få svaret här och mycket mer

Vad kostar en snickare i timmen? Ja, det är en fråga som många ställer sig när man börjar fundera över olika byggprojekt där man behöver hjälp av en snickare! Därför har vi satt ihop en prisguide med en snickares timpris. Vad är skillnaden mellan olika timpris och hur man kan använda sig av rotavdrag? Här får du på ett enkelt sätt den information du behöver för att påbörja ditt nästa projekt!

Drömmer du om en härlig altan där du tillsammans med familj och vänner kan sitta och njuta av god mat och dryck långt in på småtimmarna under årets soliga dagar? Den där altanen som blir pricken över i:et till ditt hem? Ibland tar vardagslivet mer tid och ork än man tror, och därför finns vi här för dig för att du på ett smidigt sätt ska kunna anlita en hantverkare och få jobbet gjort oavsett typ av arbete. Låt din dröm bli verklighet och bygg din drömaltan redan nu!

Arbetet med den nya altanen behöver inte ta så lång tid eller vara så krånglig. Vi hjälper dig att anlita hantverkare för just ditt typ av jobb! Men vad tar egentligen en snickare i timmen? Här finns självklart också både viktig och bra information om en snickare pris. 

Se till att få de där projekten som skall göras, men som kanske inte riktigt hinner bli gjorda! Done har olika hantverkare för all typ av arbete. Klicka även dig vidare till vår blogg för ännu mer tips och information om hur en snickare kan hjälpa dig att förbereda sommarstugan inför sommaren!

Hur många kr i timmen tar en snickare?

Så, hur många kr i timmen tar en snickare egentligen? Generellt kan man säga att timpriset varierar från 450 kr - 650 kr per timme. Ibland kan det vara upp till 700 kr men vanligast är att det brukar ligga runt 500 kr - 550 kr i timmen. Alla hantverkare som är anslutna hos oss på Done har ett gemensamt timpris för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. En snickares timpris på Done ligger på 550 kr per timme. 

Självklart beror den slutliga kostnaden på faktorer som vilket jobb eller arbete som ska utföras, antalet timmar som behövs, vad snickaren kostar i kr/timmen och den totala materialkostnaden. Lite resekostnader kan även det tillkomma och påverka kostnaden. Priset på exempelvis ett altanbygge som ovan brukar ligga på mellan 20 000 - 80 000 kronor.

När du ska anlita en hantverkare kan du även använda dig av rot avdraget! Då kan du få upp till 30% av arbetskostnaden. Scrolla ner så kan du se hur enkelt det är att använda sig av rot avdraget - speciellt eftersom vi hjälper dig med det via vår innovativa Done-app! 

Snickare timpris med exklusive eller inklusive moms

Olika hantverkare använder sig av lite olika sätt för kunden att betala på. Ibland är snickarens pris i exklusive, det vill säga utan moms och ibland med inklusive moms. Men vad är då moms? Jo, det är den skatt som vi får betala på saker vi köper eller tjänster som vi anlitar. Oftast är det redan inkluderat i det slutliga priset. Normalt sätt brukar momsen på arbetet för en snickare ligga på 25%. Det kan också förekomma andra procentsatser som till exempel 12% och 6%. 

Så hur räknar man då ut om slutpriset är exklusive moms?

Till exempel om en hantverkare kostar 450 kr exklusive moms så innebär det att skatten inte är inkluderad. För att räkna ut det priset du ska betala med momsen inkluderad tar du 450 kr  x 1.25 = 562.50 kronor. Det vill säga att du lägger till 25% på priset vilket gör att det landar på 562.50 kr med momsen inkluderad.

Om man istället tänker sig att en snickares pris är 500 kr inklusive moms och man vill räkna bort momsen gör man på följande sätt: 500 kr /  1,25 = 400 kronor. Då tar vi bort 25 % av priset baklänges, vilket gör att det landar på 400 kr utan momsen. 

Låter det krångligt? Vi på Done hjälper dig genom att alltid smidigt inkludera allt som är viktigt på ett och samma ställe!

Exempel på en snickares priser och tjänster

Här nedan har vi listat några exempel på tjänster som olika snickare kan hjälpa till med i hemmet. Vi har också angivit prisexempel vad det kostar generellt att anlita en hantverkare för olika projekt. Det är viktigt att komma ihåg att alla projekt har olika bra förutsättningar och därav kan både slutpriset och timpriset variera. Kontakta oss för en gratis offert på kostnaden och arbetet. Våra snickare eller andra hantverkare som målare, rörmokare eller elektriker står redo att hjälpa dig. Kom ihåg att timpriset på alla hantverkare hos oss på Done är 550 kr per timme!

Lägga trall

Bygg en trall till ditt hem. Med en trall kan du välja stil, färg och läggningsmönster för att skapa något som gör ditt projekt unikt. Priset varierar beroende på hur komplext jobbet blir. Självklart får du en offert med prisspecifikationer av våra hantverkare innan du sätter igång. Timpriset för en snickare i kr i timmen är 550 kr så generellt brukar slutpriset ligga på cirka 1000 - 2100 kr per kvm.

Byta fönster

Är det dags att byta fönster? Ta hjälp av en bra snickare hos oss på Done! 2-glasfönster, 3-glasfönster eller takfönster? Det finns mycket att tänka på när det kommer till fönsterbyten och dina förutsättningar och önskemål sätter priset. Våra hantverkare hjälper dig självklart längs vägen med vad det kostar per fönster, hur lång tid arbetet tar och hur mycket du kan betala per timme. Ett genomsnittligt prisförslag på fönsterbyte ligger på 2 500 kr - 7 000 kr per fönster. 

Bygga Innervägg

När det kommer till att bygga en innervägg så handlar det nästan bara om storleken. Om du däremot önskar göra något lite mer komplext, såsom att bygga en innervägg med dörr eller fönster så kan slutsumman bli något dyrare! Priset för hantverkaren, inklusive material och resekostnad brukar landa mellan 8 000 kr - 40 000 kr.

Platsbyggd garderob

Bygg din garderob precis så som du vill ha den! Priset för din platsbyggda garderob kommer bero på storleken, materialet och designen som du väljer. Eftersom en platsbyggd garderob är lite mer komplex än vad man kan tro så rekommenderar vi att du börjar med en skiss på vad du har tänkt dig. Det viktigaste är att snickaren har rätt mått och att det finns en generell design redo innan arbetet påbörjas. Kontakta oss för ett mer detaljerad prisförslag utifrån din önskan. Generellt kan man säga att slutpriset brukar ligga från 15 000 kr och uppåt. Skicka iväg en förfrågan så tar vi det därifrån!

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

550 kr/timme

Dones timpris elektriker

595 kr/timme

Högt timpris elektriker

700 kr/timme

Lågt timpris elektriker

500 kr/timme

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Skillnaden mellan timpris i kr per timme och fast pris

När man ska anlita en hantverkare tar snickaren antingen ett timpris, det vill säga kr i timmen eller en fast summa, som då är en klumpsumma för hela arbetet. Olika hantverkare föredrar olika sätt. Vissa snickare föredrar att ange en timkostnad och estimera antal timmar på offerten för att sedan fakturera en löpande räkning. Andra snickare ger ett prisförslag i en fast kostnad utifrån antalet timmar arbetet bör ta.

Det finns ingen regel för vilket alternativ som är rätt eller fel. De allra flesta av våra hantverkare hos oss på Done är öppna för förslag och går ofta med på det alternativ på pris som du föredrar. 

Så vad är då skillnaden? För att reda ut skillnaden ännu mer har vi nedan listat både för- och nackdelar med de båda alternativen.

För- & nackdelar med en fast summa till skillnad från kr i timmen när du vill anlita en snickare

  • Du behöver inte kontrollräkna antal arbetstimmar som vid timpris
  • Du vet alltid innan vad arbetet och hantverkaren kostar 
  • Slutpriset blir ofta högre än vid löpande räkning då snickaren också behöver ta höjd för oförutsedda komplikationer

För- & nackdelar med timpris när du vill anlita snickare och betalar kr per timme

  • Du får endast bara betala för det arbete som utförs
  • Det är enklare att göra förändringar med en hantverkare under projektets gång
  • Du vet inte innan vad priset kommer att bli

Det alternativ som passar bra till ditt projekt beror på vad snickaren ska göra och vad du själv känner är viktigt att ta hänsyn till. Vad snickaren kostar i timmen, det vill säga det timpris som du betalar för en snickare kan även variera beroende på vilken hantverkare eller firma du vill anlita. 

Det kan vara snickare som tar mellan 600 kr - 650 kr och till och med upp till 700 kr i timmen. Hos oss på Done kostar som sagt alla våra hantverkare bara 550 kr i timmen för att göra det lite enklare för dig att få den bästa servicen. 

ROT avdraget för snickare

Nu vet vi svaret på frågan: Hur många kr i timmen kostar en snickare? Men då kommer nästa fundering. Kan man använda ROT avdraget på en snickare och hans eller hennes olika tjänster? Svaret är ja, det går att använda rot avdraget! 

Vid jobb som utförs av en hantverkare och som handlar om att bara renovera huset, om tillbyggen eller om man ska bygga om kan man använda sig av ROT avdrag på kostnaden på arbetet. När man ska använda rot avdrag så spelar det ingen roll om man betalar timpris i kr i timmen eller inte. Du kan oavsett pris använda rot avdraget och få upp till 30% på arbetskostnaden och använda upp till 50 000 kronor inklusive moms per person och år. 

Viktigt att veta är att hur mycket rotavdrag du kan använda på arbetskostnaden beror på årsinkomsten och den skatt man får betala varje år. Det har alltså ingenting att göra med antal timmar, kr i timmen och det arbete en hantverkare ska utföra.

Låter det krångligt? Låt Done hjälpa dig med rot avdraget. Vi tar hand om allt som du behöver veta och vad som gäller för just dig innan arbetet drar igång! Läs även vårt blogginlägg om rut- och rot avdrag för många bra tips och mer information om hur det fungerar. 

Behöver du hjälp från en professionell snickare? Done.

Vi på Done finns här för att hjälpa dig att få ditt drömprojekt klart! Vi kan på ett praktiskt och bra sätt hitta en certifierad snickare som kan hjälpa dig med just ditt projekt. Genom ett enkelt knapptryck kan du välja Stockholm, Malmö, Göteborg eller din närmaste stad. Vi har snickare runt om i hela Sverige för att göra det så smidigt för dig som möjligt.

Via ett kostnadsfritt videosamtal när det passar dig kan vår snickare sedan få den information som han eller hon behöver för att du ska kunna få en gratis offert och veta kostnaden på ditt projekt! Där inkluderar vi även antal arbetstimmar som arbetet beräknas att ta och hur mycket det kostar i kr per timme. Offerten inkluderar även mer specifika detaljer som avgör slutpriset. Då kan du ha koll på allting innan arbetet drar igång för att göra det så praktiskt som möjligt för både hantverkaren och dig.

Vi hjälper dig att snabbt, smidigt och enkelt få den hjälp du behöver. Börja med att sätta en budget och tänk sedan igenom hur du vill att ditt drömprojekt ska se ut så hjälper våra hantverkare dig med resten. Det bästa av allt, allting viktigt är samlat på ett och samma ställe och sker via vår innovativa Done-app!

FAQ

Vad kostar en snickare i timmen?

Hos Done ligger en snickares timpris på 550 kr/tim.

Kan jag använda rotavdraget när jag anlitar en snickare?

Ja! Vid jobb som utförs av snickare som handlar om att renovera huset, tillbyggen eller om man ska bygga om kan man använda sig av ROT avdrag på kostnaden på arbetet. 

Vad för typ av projekt kan en snickare hjälpa mig med?

En snickare kan hjälpa dig med flera projekt hemma, både inomhus och utomhus. Allt från att bygga en ny trappa eller en ny altan, till att skapa en unik inredning för kök eller badrum.

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!