Alla tjänster
/
Snickare
/

Så lyckas du med “Compact living”

Upplever du att det är trångt hemma? Kanske är du less på att det alltid ligger prylar överallt? Eller är du helt enkelt bara sugen på att få lite mer yta? Då har vi samlat lite bra och konkreta tips för dig och ditt hem blir mer “Compact living”-anpassat!

Foto: nordiskakök.se

Få undan prylar med hjälp av smarta lösningar 

På ett enkelt sätt kan man bygga smarta lösningar, eller tillsätta förvaringslådor, för att få undan sina prylar. Till exempel kan man förvandla sittbänken i hallen till en box där man kan förvara jackor, skor, vantar och mössor. Finns det kanske utrymme att nyttja under sängen? Perfekt! Genom att köpa ett gäng lösa förvaringslådor på hjul kan man här förvara exempelvis sängkläder och handdukar.

Foto: eséstudio.gr

Att bygga på höjden är även ett hett tips om man vill få mer utrymme för att få plats med mer. Nattduksbord, hyllor som tillsammans liknar moderna bokhyllor eller förvaringen i badrummet är alla områden i ditt hem där man kan tänka vertikalt snarare än horisontellt. 

Man kan även bygga på sängen - på höjden. En upphöjd säng som ger upphov till stora möjligheter för förvaring har blivit allt mer populärt. Har man hög takhöjd att tillgå i sin lägenhet kan det frigöra en stor yta att bygga ett sovloft. Kanske har man då helt plötsligt trollat fram ett utrymme till en lite större garderob, eller rent av till en matplats?

Vi på Done kan hjälpa dig att förverkliga drömmen om ett sovloft, med hjälp av våra experter får du guidning i vad som är rätt material och design för just dina behov. Få en gratis offert via videosamtal idag!

Vägghängda möbler - enkelt knep för att frigöra utrymme

Vägghängda möbler är bra att använda sig av när man vill ge intrycket av ett öppnare space hemma. Plus att det öppnar upp för möjligheten att förvara saker både under och över den vägghängda möbeln. 

Utnyttja små utrymmen som exempelvis under trappan, ett tomt hörn i ens hem eller dylikt för att skapa till exempel en liten, men kreativ, arbetsplats! Att arbeta med ett vägghängt skrivbord underlättar då det tar mindre plats än ett traditionellt.

built in desk under stairs - OFF-68% > Shipping free
Foto: contemporist.com
Foto: stiligtdesign.se

Platsbygg förvaringen efter specifika behov 

Att platsbygga en förvaring hemma gör att man kan anpassa det efter just sina egna specifika behov, och gör att man enkelt kan utnyttja varje centimeter av den yta man har avsatt till denna förvaring.

Man kan platsbygga ett förvaringsutrymme i hallen, garderoben i sovrummet eller varför inte satsa på ett skafferi anpassat efter sitt kök och dess specifika behov? 

Fortfarande för mycket saker på för liten yta? Skaffa en smidig lösning för att hyra förråd för att röja upp ditt hem från prylar. Done kan varmt rekommendera den digitala och smidiga lösningen för förvaring från Vinden

Foto: jacquelynclark.com

Experimentera med färg och form för att ge illusionen av en större yta - skapa optiskt utrymme

Använd färg och ljus för att skapa en känsla av rymd i hemmet. Genom att satsa på ljusa och harmoniska färger skapar man intrycket av att ett exempelvis mindre rum upplevs som större. De ljusa färgerna på väggarna/möblerna kommer att reflektera ljuset och skapa en mer öppen atmosfär. 

Undvik tunga gardiner och ersätt dem med ljusare alternativ som släpper in naturligt ljus. Men vi ska tänka på höjden även här! Placera gardinstänger och gardiner så nära taket som det går, och inte i linje med själva fönstret - för att ge illusionen av större fönster och ett luftigare rum. 

Man kan även använda sig av många eller stora speglar för att ge en illusion av ett större utrymme. 

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play