Alla tjänster
/
VVS / Rörmokare
/

Vägghängda toaletter: En smart lösning till badrummet

Börjar ditt badrum kännas lite trist? Vill du göra en uppfräschning eller kanske en totalrenovering? Då kan det vara en god idé att byta toalett i ditt badrum. Här kommer vi tipsa om vägghängda toaletter, denna typ av design gör att ditt badrum kan kännas rymligare och ett stort plus är att det blir mer lättstädat. 

Anlita en rörmokare och installera en vägghängd toalett idag - boka nu för ett startpris på 2 070 kr efter ROT, därefter 690 kr/h efter ROT. 

Kika vidare för att få information om fördelar och nackdelar med en vägghängd toalett, vilka funktioner det finns, hur du väljer rätt modell för dig bland alla produkter på marknaden, våra bästa tips på märken och du får förstås råd för vad man ska tänka på innan installation eller byte av toalett. Häng på!

Smart lösning med en vägghängd toalett. Foto: satulight.com

Hur skiljer sig vägghängda toaletter från golvstående?

Det finns både för- och nackdelar med vägghängda toaletter. Fördelen med en vägghängd toalett är att de sparar plats och underlättar städningen med sin unika design. Däremot är vanliga toaletter lättare och billigare att installera. 

Vill du installera eller byta en golvstående toalett? Priset för att installera en golvstående toalett börjar på 2 995 kr efter ROT. 

Fördelar med vägghängda toaletter

Spara golvyta och smarta funktioner

Vägghängda toaletter kan bli en riktig hit för ditt badrum! De ger inte bara ett modernt och stilrent utseende, utan är också praktiska. Tänk dig hur mycket golvyta du sparar med en smart dold cistern när toalettstolen sitter fast snyggt på väggen. Perfekt för små badrum där varje centimeter räknas, eller hur? Ett till plus är att de ofta kommer med toppmoderna funktioner som hygienic flush – snacka om renlighet och effektivitet!

Foto: Pinterest

Snygga och tystlåtna modeller

Det finns fler fördelar än så, bland annat passar vägghängda toaletter perfekt för dig som älskar att blanda och trixa med inredningsstilar – de passar verkligen in i alla badrum. Ett annat plus är att du kan justera höjden så den passar dig! Och ingen gillar högljudda spolningar, eller hur? Därför är de här toaletterna designade för att vara så tysta som möjligt. Både ett snyggare och tystare tillskott till badrummet alltså.

Enklare rengöring med en vägghängd toalett

Avskyr du att städa? Med en vägghängd toalett blir det inget mer krångel med att komma åt under toaletten. En riktigt stor fördel med vägghängda toaletter är hur enkelt det blir att hålla badrummet rent. Ingen mer krökning eller sträckning för att rengöra under toalettstolen. Denna höjda design gör det smidigt att svepa över golvet. Plus, ytan runt toaletten är mindre benägen att samla smuts och bakterier, vilket gör rengöringen till en enkel match. Så, för ett rent och fräscht badrum är en vägghängd toalett en smart lösning.

Vägghängd toalett med vattenbesparande funktioner

Många vägghängda toaletter ger inte bara en modern och luftigare känsla i badrummet utan är även ett miljömedvetet val. Med smarta spolknappar kan du styra vattenförbrukningen – välj mellan en lättare eller en mer kraftfull spolning. Detta minskar inte bara vattenanvändningen men håller även spolkanten ren och fräsch. Så varje gång du trycker på spolknappen gör du ett litet val för miljön. Elegant design och miljövänliga funktioner i en och samma lösning – en vägghängd toalett är verkligen ett smart val!

Öka värdet på din bostad

När du funderar på att skaffa en vägghängd toalett, kom ihåg att se både på de initiala kostnaderna och det långsiktiga värdet. Visst, de kan vara dyrare att installera än golvmodeller, men de kan spara pengar över tid. De är inte bara praktiska, de bidrar också med en modern och elegant känsla till ditt badrum, vilket kan öka värdet på ditt hus eller lägenhet.

Foto: pinterest

Nackdelar med vägghängda toaletter

Men visst, allt är inte bara frid och fröjd med vägghängda toaletter. De kräver lite mer planering och jobb vid installationen – du behöver en robust vägg och smart rördragning, så räkna med lite högre kostnader för att få allt på plats. Och om något strular? Ja, då kan det bli lite meckigt att fixa till det. Cisternen gömmer sig ju inne i väggen, så ibland måste man öppna upp väggen för att komma åt. Lite mer pilligt och kanske dyrare än med en vanlig toalett, men vi lovar att det är värt mödan, då det alltid blir ett snyggt och praktiskt resultat med en vägghängd toalett.

Vilka funktioner ska man hålla utkik efter?

Då har vi kikat på för- och nackdelar med vägghängda toaletter, men vilka funktioner ska man hålla utkik efter?

 1. Inbyggda spolknappar: Dessa spolknappar ger en slät och ren look och är ofta utrustade med dubbla spolfunktioner för effektiv vattenanvändning. De kombinerar estetisk tilltalande design med praktisk användning och är lätta att underhålla.
 2. Hygienic flush funktion: En funktion som erbjuder effektivare rengöring och bättre hygien. Hygienic flush minskar behovet av frekvent manuell rengöring och bidrar till att minska bakteriespridning - toppen för att hålla rent och snyggt i badrummet. Dessutom är den vattenbesparande, vilket är bra för både miljön och plånboken.
 3. Toalettstol utan spolkant: Denna design bidrar till enkel rengöring samtidigt som den gör ditt badrum modernare. Toaletter utan spolkant garanterar en kraftfull och effektiv spolning, samtidigt som de är miljövänliga och hjälper till att spara på vattenförbrukningen.

Välj rätt höjd för din vägghängda toalett

Är det lätt att anpassa höjden på vägghängda toaletter?

En stor fördel med vägghängda toaletter är att de är enkla att justera efter dina behov. Det betyder att du enkelt kan anpassa höjden vilket ger extra komfort och tillgänglighet i ditt badrum. Här är några tips för att hitta den perfekta höjden:

 • Standardhöjd och flexibilitet: Medan standardhöjden brukar vara mellan 40 och 45 centimeter från golvet, erbjuder vägghängda toaletter fantastisk flexibilitet. De kan enkelt justeras uppåt eller nedåt för att matcha dina specifika behov.
 • Anpassning för alla: Oavsett om det är för barn eller vuxna, korta eller långa personer, säkerställer vägghängda toaletter att alla i familjen kan använda badrummet bekvämt.
 • Tillgänglighet för alla: Dessa toaletter är särskilt fördelaktiga i hem med personer med rörelsehinder. Genom att anpassa höjden kan du skapa ett mer tillgängligt och användarvänligt badrum.

På Done förstår vi vikten av en väl anpassad toalett. Våra proffsiga VVS-montörer finns här för att ge dig råd om den bästa höjden för ditt badrum och specifika behov - vi garanterar alltid en smidig och korrekt installation. Ladda ner Done-appen för snabb offert!

Välj rätt höjd på toaletten. Foto: remodelista.com

Populära varumärken - vägghängda toaletter

När du letar efter en vägghängd toalett så kommer du snabbt märka att det finns en hel värld av märken där ute. Varje märke har sina egna unika drag och funktioner. Ifö, Gustavsberg, Geberit – de har det flera olika modeller att välja på. Vissa av dessa märken fokuserar på robusta och hållbara produkter, perfekta för att fästa mot väggen, medan andra imponerar med snygg design eller smarta funktioner som bidrar till en bättre användarupplevelse. Oavsett vad du letar efter, finns det säkert en vägghängd toalett som passar just dina önskemål och behov. Kolla in våra favoriter från dessa tre märken - Happy shopping!

Vägghängd toalett från Ifö

Bland alla kända varumärken är Ifö ett som känns bekant för många. Denna modell i vit porslin i minimalistisk design har ingen spolkant och är ytbehandlad vilket för det svårare för kalk och smuts att fästa. Kombinera toaletten med WC-fixtur Ifö Sign för ett komplett kit!

Stilren vägghängd toalett från Ifö. Foto: ifo.se

Vit toalett från Gustavsberg

Denna stilrena vägghängda toaletten från Gustavsberg är gjord i ett hållbart och hygieniskt porslin och är glaserad under spolkanten för en enklare rengöring. Den gör sig särskilt bra i ett klassiskt badrum då den har minimalistisk design men känns inte alltför modern.

Vägghängd toalett från Gustavsberg. Foto: gustavsberg.com

Vägghängd toalettstol från Geberit

Denna snygga toalett från Geberit är i modellen iCon rimfree och den har som namnet säger ingen spolkant, den är också mjukstängande lock. Denna toalett är också försedd med en vattenfördelare vilket betyder att det blir en jämnade fördelning av vattnet i skålen - för en fräschare toalett helt enkelt!

Toalett från Geberit. geberit.se

Förbered ditt badrum för installation

Att installera en vägghängd toalett är ett fantastiskt sätt att uppgradera ditt badrum. För att göra installationsprocessen så smidig som möjligt rekommenderar vi att du följer våra förberedande steg:

 1. Säkerställ stark väggkonstruktion: Vägghängda toaletter kräver en robust vägg som kan bära deras vikt. Det kan vara klokt att konsultera en expert för att bedöma om din vägg är tillräckligt stark.
 2. Kontrollera VVS- och elanslutningar: Se över ditt nuvarande VVS-system och eventuella elanslutningar, särskilt om toaletten har avancerade funktioner som kräver el. Det är viktigt att allt är anpassat för din nya toalett.
 3. Mät och planera noggrant: Ta exakta mått på platsen där toaletten ska installeras. Detta inkluderar att tänka på optimal höjd för användarvänlighet.
 4. Rensa installationsområdet: Se till att platsen där installationen ska ske är fri från hinder. Ett rent och öppet utrymme underlättar för installatören.
 5. Anlita en Professionell Installatör: För en korrekt och säker installation rekommenderar vi att boka en tid med en av våda professionella VVS-montörer. Vi på Done arbetar bara med våra erfarna och behöriga rörmokare som kan hantera alla aspekter av din installation.
Foto: badrumsdrommar.se

Installera en vägghängd toalett - Done

Behöver jag en proffs för att installera en vägghängd toalett?

Ja, definitivt! Att installera en vägghängd toalett kräver en expert, särskilt när det gäller den inbyggda cisternen och väggmonteringen. Anlita en erfaren rörmokare från Done. Vi har ett nätverk av skickliga rörmokare över hela Sverige och vi garanterar alltid smidig och professionell installation. 

Hur fungerar det? Ladda ner Done-appen. Då kan du enkelt boka en kvalificerad VVS-tekniker som inte bara ser till att installationen utförs korrekt, utan också ger dig värdefulla råd och tips för att säkerställa att din nya vägghängda toalett fungerar som den ska. Let's get it Done! 

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play