Montera vattenutkastare
Alla tjänster
/
/
Montera vattenutkastare

Montera vattenutkastare

2 595 kr efter ROT

Priset gäller montering av egenköpt vattenutkastare samt avmontering och bortforsling av den gamla vattenutkastaren. Kostnad tillkommer om du önskar att rörmokaren införskaffar vattenutkastaren åt dig. Ange i så fall detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-montören dig hitta rätt!

I priset ingår

Arbete: 2 100 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Alla Done-anslutna rörmokare:
✓ Är kvalitetscheckade av Done
✓ Har ansvarsförsäkring
✓ Har behörighet att utföra byte av vattenutkastare
✓ Administrerar ROT
✓ Har med sig alla nödvändiga verktyg

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera vattenutkastare som underlättar i trädgården

Underlätta trädgårdsarbetet genom att installera vattenutkastare! Slipp allt krångel som det innebär med att koppla vatten inifrån. Som en klumpig slang som kläms i dörren eller vatten som droppar på golvet från utburna hinkar fulla med vatten. Med en vattenutkastare installerad på väggen behöver du inte oroa dig för varken slangen eller något annat, för när du har tillgång till kranen på utsidan blir trädgårdsarbetet ute lätt som en plätt! 

Finns det ingen kran utomhus i huset är det hög tid att installera det. Gör det enkelt för dig! Vi på Done finns här för att hjälpa dig med att hitta en rörmokare som kan hjälpa till att installera vattenutkastaren till din hem. Här tar vi dig igenom allt du behöver veta, som vad är en vattenutkastare? Hur installerar man en och vad kostar det? Häng på så får du svar på alla dessa frågor!

Installera eller byta vattenutkastare som läcker: Pris

Så vad kostar det att installera vattenutkastare eller byta och montera en befintlig som har gått sönder? Våra duktiga rörmokare hjälper dig med allt från rådgivning och montering av röret till färdig installation, så att du kan använda vatten till din trädgård på ett smidigt och praktiskt sätt! 

Här nedan hittar du Dones fasta pris när man ska montera en vattenutkastare. Läs även gärna vår prisguide för rörmokare för mer information. 

Vad kostar det att montera vattenutkastare

2 595 kronor (efter ROT). I priset inkluderas start- och körkostnad, ROT-hantering, demontering av befintlig produkt, installation av nyinköpt produkt och installationsmaterial. Det brukar även ingå ca 1 meter rördragning vid behov samt anslutningsslang till avlopp.

I arbete med byte/montering av vattenutkastare brukar det även ingå:

 • Demontering av spindelled i befintlig vattenutkastare
 • Felsökning
 • Utbyte av spindelled mot ny
 • Påsläpp, läckage och funktionskontroll
 • Städning och avetablering

Kostnad tillkommer om du önskar att vvs-installatören införskaffar vattenutkastaren åt dig. Ange i så fall detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper rörmokaren dig hitta rätt!

Du som kund ansvarar för:

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

 • Inköp av vattenutkastare: Vattenutkastaren ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp tillkommer kostnad för det, men det är något som Dones VVS-montörer kan hjälpa till med.
 • Avstängning av vatten: Säkerställ att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.
 • Skicka bilder i appens chatt på din gamla och nya vattenutkastare samt utrymmet där bytet ska utföras.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

3 faktorer som kan påverka priset för en installation av en vattenutkastare

 • Typ av vattenutkastare: Kostnaden för att montera vattenutkastare kan variera beroende på vilken typ av vattenutkastare du vill ha installerad. En enkel vattenutkastare utan extra funktioner kommer att vara billigare än en mer avancerad modell med till exempel inbyggd vattenslangvinda eller möjlighet att justera flödeshastigheten.
 • Plats: Var vattenutkastaren ska installeras påverkar också kostnaden. Om vattenutkastaren ska installeras nära vattenledningen där det redan finns lämpliga rörledningar blir det enklare och därmed billigare att installera. Om installationen kräver att rörledningar måste dras eller anpassas kan det öka kostnaden.
 • Material: Materialkostnader kan också påverka slutpriset. Utöver själva vattenutkastaren kan det behövas extra material som kopplingar, rör, och skruvar. Det kan också krävas extra arbete som även det ökar materialkostnaderna. Till exempel som att göra plats för vattenutkastaren eller anpassa befintliga rörledningar. 

Exakt kostnad kan som sagt ges av Dones VVS-installatör efter att du har skickat bilder eller haft ett videosamtal med rörmokaren i Dones app eller online. Installatören har då sett över förutsättningarna i ditt hem och kan ge dig ett prisförslag på just din installation. Boka en kostnadsfri konsultation i appen eller online idag!

Vad är en vattenutkastare?

Så, vad är en vattenutkastare egentligen? Enkelt förklarat är det en kran som sitter på väggen på utsidan av huset. Utkastaren har ett överstycke som är självdränerat. Det betyder att den alltid tömmer ut det överblivna vattnet om det finns lite kvar i röret när kranen stängs, vilket i sin tur gör att kranen inte fryser och går sönder under årets kallare månader. 

När man ska installera vattenutkastare ute så finns det några saker att tänka på. Först och främst är det viktigt att fundera över vart man ska placera den. Enklast är att borra och placera den på utsidan där det redan finns vattenåtkomst från exempelvis badrum eller kök. Då behöver man inte lägga nya rör och installationen blir inte så omfattande. Vid installationen kan man också välja om kranen ska ha både varmt- och kallt vatten. Tänk också på att det kan vara bra att placera kranen på standardmåttet 60 cm.

För att underlätta trädgårdsarbetet är det också bra att tänka på att välja en plats ute där det finns utrymme att förvara eller hänga upp slangen. Då blir arbetet i trädgården lite smidigare och det blir inte ett stort projekt varje gång vattenslangen och kranen ska användas.

Med hjälp av vattenutkastaren kan du på ett enkelt sätt få tillgång till vatten i trädgården. Vi hjälper dig med allt från rådgivning av material, val av slang och vilken kran som passar bäst hemma hos dig. Genom vår Done-app kan vi guida dig genom hela processen fram till en färdig installation. Luta dig tillbaka och låt proffsen göra jobbet åt dig!

Installera en vattenutkastare, steg för steg

Om du har den kunskap som krävs får du som privatperson installera en vattenutkastare på egen hand. För att säkerställa att en installation blir korrekt utförd brukar många dock välja att anlita en certifierad rörmokare som kan hjälpa till med hela installationen. Det gäller att vara på den säkra sidan och försiktig för att undvika felinstallationer som kan leda till läckageskador som i slutändan kan bli riktigt dyrt! Tänk också på att vissa försäkringsbolag inte täcker om en installation av vattenutkastare inte är fackmannamässigt korrekt utförd.

Här nedan har vi en guide hur du steg för steg kan installera vattenutkastare.

 1. Stäng av vattnet: Innan du börjar installationen, se till att stänga av vattnet till området där du planerar att installera vattenutkastaren. Det kan finnas en vattenventil nära utkastarplatsen som du kan använda.
 2. Förbered utkastarplatsen: Ta bort eventuell gammal utkastare eller täckplatta som täcker området. Se till att du har en jämn och ren yta att arbeta med.
 3. Applicera Teflonband: Om din vattenutkastare inte har inbyggd tätning, kan du använda Teflonband på gängade delar av utkastaren. Lägg bandet i klockvis riktning runt gängorna för att förhindra läckage.
 4. Anslut vattenutkastaren: Skruva fast vattenutkastaren i utkastarplatsen medurs. Använd en rörtång för att säkra den på plats. Se till att utkastaren är ordentligt säkrad.
 5. Anslut vattenledningen: Anslut vattenledningen till utkastaren. Det kan finnas en gängad koppling på utkastaren för detta ändamål. Återigen, använd Teflonband om det behövs för att säkerställa en tät anslutning.
 6. Testa installationen: Slå på vattnet och testa utkastaren genom att vrida på handtaget. Se till att det inte finns några läckor och att utkastaren fungerar som den ska.
 7. Försegla eventuella oanvända utgångar: Om din vattenutkastare har fler utgångar än du behöver använda, se till att täta dem med pluggar eller kranar för att förhindra eventuell läckage.
 8. Återställ området: Återmontera eventuell täckplatta eller dekoration som täcker utkastarplatsen.
 9. Koppla på trädgårdsslangen och din vattenutkastare är nu redo för användning!

Det är viktigt att följa tillverkarens specifika installationsanvisningar om de tillhandahålls med din vattenutkastare. Om du inte har erfarenhet av VVS-arbete eller känner dig osäker på installationen, kan det vara klokt att anlita en professionell VVS-tekniker för att säkerställa att installationen är korrekt och att det inte uppstår läckage eller problem med vattenförsörjningen.

Låter det krångligt? Du kan vara lugn, vi på Done hjälper dig med alla dina VVS-installationer. Våra rörmokare hjälper dig med allt från att välja rätt material, rådgivning och färdigt arbete! Gör det enkelt för dig och låt ett proffs göra jobbet åt dig!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!