Stopp i avlopp

Stopp i avlopp

2 095 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 1 600 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Vvs-installatören kan behöva mer information via bilder eller videosamtal innan pris bekräftas. På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Pris bekräftas när offert godkänts. Vid godkänd offert sluts avtal mellan dig och rörmokaren. Done tar ej entreprenadansvar.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Åtgärda stopp i avlopp med Done

När du står inför problemet med stopp i avlopp ska du anlita ett proffs från Done.  Våra erfarna och kvalitetssäkrade VVS-installatörer har den expertis och de verktyg som krävs för att snabbt och effektivt åtgärda alla typer av avloppsproblem. Från mindre stopp i köket till mer komplicerade blockeringar i badrummet, kan du lita på att vårt team hanterar varje situation med största omsorg och professionalitet. Med Done får du en pålitlig lösning på ditt avloppsproblem till fastpris. Tänk på att fastpris kan ändras beroende på hur omfattande problemet är. Pris bekräftas efter att offerten har godkänts. Vi på Done garanterar att ge dig den bästa servicen och vi ser till att ditt avloppssystem fungerar smidigt och effektivt, så att du slipper tänka på stopp i avloppet.

Vad kostar det att fixa stopp i avlopp?

Att hantera stopp i avloppet behöver inte kosta skjortan. Done erbjuder ett transparent och rättvist pris så att du vet exakt vad det kommer att kosta. För en komplett åtgärd av stopp i avloppet är priset fastställt till 2 095 kr efter ROT-avdrag. I fastpris ingår:

 • Arbetskostnad: 1 600 kr, för professionellt utfört arbete av våra kvalificerade VVS-installatörer.
 • Material: 200 kr, som täcker grundläggande material som behövs för jobbet.
 • Start-, rese- och administrationskostnad: 295 kr, som inkluderar allt från startkostnader till resekostnader och hantering av ROT-avdrag.

Det är viktigt att notera att detta fastpris kan justeras beroende på specifika omständigheter i ditt hem. Priset bekräftas när offerten godkänts, vilket ger en klar och tydlig överblick över kostnaden. Vid godkänd offert sluts ett avtal mellan dig och rörmokaren, där Done fungerar som din pålitliga partner utan att ta entreprenadansvar. Med oss kan du förvänta dig en professionell och kostnadseffektiv lösning på ditt avloppsproblem.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vad orsakar stopp i avlopp

Har du fått stopp i avloppet? Att uppleva stopp i avloppet är ett vanligt hushållsproblem som de flesta tyvärr är med om förr eller senare. Men vad ligger egentligen bakom stopp i avlopp? Ofta är det en kombination av dagliga vanor och husets infrastruktur som bidrar till problemet. Matrester, hår, fett, och icke-nedbrytbara föremål kan samlas över tid och skapa blockeringar. Dessutom kan äldre rörsystem vara mer benägna att utveckla stopp på grund av inre skador eller kalkavlagringar. Att förstå de vanligaste orsakerna till stopp är det första steget mot att lösa och förebygga dem.

Vanliga orsaker för stopp i avlopp

Varje del av hemmet kan vara källan till specifika avloppsproblem:

 • Stopp i avlopp i köket: Här är det ofta matrester, särskilt fett och olja, som stelnar och blockerar rören. Även små matpartiklar och kaffesump kan bidra till stopp över tid.
 • Stopp i avlopp i badrummet: Hår, tvålrester och små objekt som tappas ner i avloppet oavsiktligt är vanliga bovar. Dessa material kan snabbt samla sig och skapa svårhanterliga blockeringar.
 • Stopp i  toaletten: Överanvändning av toalettpapper eller att spola ner objekt som inte är avsedda för avloppet (t.ex. våtservetter, tamponger) kan orsaka allvarliga stopp i avlopp.

Stopp i avlopp kök - vad kan du göra själv?

Innan du ringer en expert finns det några åtgärder du kan vidta för att försöka lösa ett stopp i köket:

 • Använd avloppsrensare: Det finns både manuella och kemiska avloppsrensare som kan vara effektiva mot mindre blockeringar.
 • Koka upp vatten: Ibland kan hetvatten hjälpa till att lösa upp fett och andra ämnen som bidrar till stoppet.
 • Förebyggande underhåll: Att vara försiktig med vad du häller ner i avloppet är det bästa sättet att förebygga framtida stopp. Undvik att hälla ner fett och stora matrester.

Kolla in vår guide för att få reda på hur du kan förebygga stopp i avloppet. 

Dags att ta hjälp

Ta alltid det säkra för det osäkra, anlita en rörmokare från Done när du har stopp i avlopp. Att ta hjälp av ett proffs är alltid bäst för att säkerställa att man inte förvärrar stopp i avloppet eller undviker framtida rörproblem. Vänd dig alltid till en VVS-expert om du har allvarliga stopp i avlopp, en erfaren rörmokare kan inte bara åtgärda stoppet effektivt, utan även ge värdefulla råd för att undvika liknande situationer i framtiden. Boka en pålitlig VVSare från Done, vi finns i nästan hela Sverige, bland annat i Uppsala, Södertälje och självklart Stockholm. Genom att anlita en skicklig VVS-montör från Done, får du en snabb och professionell service till ett fast pris. Vi förstår vikten av ett välfungerande avloppssystem i ditt hem och vi guidar dig från start till finish för att alltid erbjuda bästa service. Boka idag och get it Done! 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!