Byta diskmaskin

2 670 kr

ROT ej tillgängligt.

Startavgift på 295 kr tillkommer.

Alla VVS-montörer & rörmokare anslutna till Done är ansvarsförsäkrade, kvalitetskontrollerade & certifierade av Säker Vatten.

Fastpris gäller endast då nedan krav är uppfyllda. Du som kund ansvarar för:

Säkerställ att diskmaskinen passar i det tänkta utrymmet.

Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkta utrymmet samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.

Säkerställ att du har en blandare med diskmaskinavstängning installerad.

Underlägg ska finnas på plats vid montering. Hjälp med inköp anges det i beskrivningen i nästa steg (kostnad 295 kr).

Du skickas vidare till bokningsformuläret...
Det verkar som att ditt projekt inte uppfyller kraven för fastpris. Ladda ner Done-appen för att boka ett videosamtal för offert.
Boka installationBoka installation

Pris avser avmontering av tidigare diskmaskin samt montering av ny diskmaskin. Hjälp med bortforsling (450 kr tillägg) eller inköp (kostnad tillkommer)? Ange i beskrivningen i nästa steg.

Får man installera diskmaskin själv?

Att montera en diskmaskin där el samt vatten och avlopp är korrekt förberett, vilket oftast är fallet när du ska byta maskin, är något du får göra själv. Om du bör göra det själv, eller om det är ett bättre alternativ att anlita en auktoriserad rörmokare, är en annan diskussion.

Är du trygg i att du kan genomföra installationen korrekt, får du göra det. Känner du dig däremot det minsta osäker, är det alltid bättre att du vänder dig till en auktoriserad rörmokare. En auktoriserad rörmokare är en VVS-montör med certifikat på Säker Vatten. När en auktoriserad rörmokare genomfört en installation, får du ett Säker Vatten-certifikat som styrker att installationen är gjord i enlighet med Boverkets Byggregler, dvs. gällande regler för installationer i hemmet. Skulle ex. en vattenskada ske pga. din diskmaskin, har du ofta svårt att få ut försäkringspengar om det inte finns ett Säker Vatten-certifikat som styrker att installationen genomförts korrekt. Många föredrar därför att anlita en rörmokare för att montera en diskmaskin.

Diskmaskin i bostadsrätt

Bor du i en bostadsrätt är det också mycket viktigt att du kikar i föreningens stadgar innan du eventuellt ger dig på att installera en diskmaskin på egen hand. Det är nämligen vanligt att det i stadgarna står att en VVS-montör måste utföra denna typ av installationer. Anledningen till det är att en eventuell vattenskada i din lägenhet, lätt kan påverka andra lägenheter som ligger i anslutning. Föreningen vill därmed säkerställa att alla vatteninstallationer görs enligt BBR (Boverkets Byggregler) för att minimera risken för vattenskador i fastigheten.

Montera diskmaskin på ny plats

Ska du installera en diskmaskin där det tidigare inte funnits någon, och inte heller är förberett för en, har du ett något större projekt framför dig. Du kan då behöva ta hjälp av en elektriker för att förbereda elen, samt en vvs-montörer för att dra rör. Läs vår guide: Hur installerar man en diskmaskin.

Vill du ha hjälp att installera en diskmaskin? Boka ett videosamtal med kvalitetskontrollerade hantverkare för kostnadsfri offert!

Boka installationBoka installation

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Visa alla inlägg