Installera diskmaskin med inbyggd lucka
Alla tjänster
/
/
Installera diskmaskin med inbyggd lucka

Installera diskmaskin med inbyggd lucka

4 495 kr
ROT ej tillgängligt.

I priset ingår

Arbete: 4 000 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt diskmaskin samt avmontering av den gamla diskmaskinen. Om el eller rör behöver kompletteras innan installation, boka istället videosamtal för offert. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av diskmaskin kan göras av vvs-montören mot extra kostnad.

I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt admin.

Tjänsten avser installera diskmaskin med inbyggd lucka. Att installera diskmaskin innebär att fysiskt placera maskinen på rätt plats i köket och se till att den passar in samt inkoppling. Att endast koppla in en diskmaskin innebär att ansluta diskmaskinen till hemmets vatten- och elsystem. Här kommer du till installera diskmaskin utan inbyggd lucka och här till koppla in diskmaskin.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera diskmaskin med inbyggd lucka till fast pris med Done

Denna tjänst avser installation av diskmaskin med inbyggd lucka. Klicka här om du vill du installera diskmaskin utan inbyggd lucka eller klicka här om du vill koppla in eller byta diskmaskin.

Ska du renovera ditt kök och behöver installera diskmaskin med inbyggd lucka? Eller vill du byta ut din gamla diskmaskin mot en ny och önskar att den matchar dina köksluckor? Om du vill installera diskmaskin kan du anlita en erfaren rörmokare från Done. Våra skickliga vvs-montörer är noggrant kvalitetskontrollerade, ansvarsförsäkrade och är självklart certifierade av Säker Vatten. Att installera diskmaskin med inbyggd lucka avser installation av en inbyggd diskmaskin som är designad för att integreras med resten av kökets skåp och luckor, vilket ger ett enhetligt och stilrent utseende. Köksluckan monteras på diskmaskinens dörr för att matcha resten av köket. Tänk på att el och vattenanslutningar ska finnas tillgängliga på installationsplatsen för att fastpris ska gälla.  

Hur går bokningen till? Det är smidigt och enkelt! Klicka på Boka installation längst upp på denna sida och fyll i bokningsformuläret. När du skickat in din förfrågan om att installera diskmaskin med inbyggd lucka matchar vi dig med en certifierad rörmokare. Ni kopplas då samman i Done-appen och kan chatta med varandra. Det är också i appen som du kan motta och godkänna din offert. 

Känn dig trygg när du ska installera diskmaskin med Done, alla våra anslutna vvs-installatörer är behöriga och ansvarsförsäkrade vilket garanterar en trygg och korrekt installation. Våra skickliga rörmokare är även certifierade hos Säker Vatten, Läs mer om Säker Vattens riktlinjer här.

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av VVS-montören i offerten.

 • Inköp av diskmaskin: Diskmaskin samt bruksanvisning ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
 • Anpassat utrymme: Säkerställ att diskmaskinen passar i det tänkta utrymmet.
  Tillgång till vatten & avlopp: Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkta utrymmet samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet. Tänk på att det krävs tillgång till rör för att fastpris ska gälla. 
 • Blandare med diskmaskinsavstängning: Säkerställ att du har en blandare med diskmaskinavstängning installerad.
 • Tillgång elcentral & vägguttag: För att fastpris ska vara giltigt krävs det att du har tillgång till eluttag. Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral och att ett vanligt vägguttag finns installerat.
 • Diskmaskinsunderlägg: Underlägg ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 295 kr).
 • Bortforsling av tidigare diskmaskin: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 450 kr).

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT. 

Checklista inför installation av diskmaskin med inbyggd lucka

När du bestämt dig för att installera diskmaskin med inbyggd lucka så är det några saker du bör tänka på. Kolla in vår checklista nedan, är du osäker över något så tveka inte att höra av dig. Vi på Done finns här för att svara på alla dina frågor inför att du ska installera diskmaskin. Checka av denna lista innan du bokar ett proffs för att installera diskmaskin med inbyggd lucka:

1. Diskmaskin, bruksanvisning och droppskydd finns på plats vid tid för installationen.

2. Dubbelkolla att diskmaskinen passar i det utrymme där du tänkt att den ska stå.

3. Kolla att du har tillgång till bostadens elcentral, men också till huvudavstängningsventilen för vattnet.

4. Kolla att vatten och avlopp finns där du tänkt placera diskmaskinen, samt att vägguttag finns installerat.

Skillnaden mellan att installera och koppla in en diskmaskin

Även om dessa termer ibland används omväxlande, betyder de faktiskt två olika saker. När du installerar en diskmaskin handlar det om att fysiskt placera och förbereda maskinen i ditt kök. Att koppla in diskmaskinen innebär det praktiska steget där du ansluter diskmaskinen till ditt hemmets vatten- och elsystem. Båda stegen är viktiga för att din nya diskmaskin ska fungera effektivt och säkert.

Installera en Diskmaskin

 • Vad det innebär: Att installera diskmaskin innebär mer än bara att koppla in den. Det syftar till att placera diskmaskinen på rätt plats i ditt kök, se till att den passar in i det utrymme som är avsett för den och att allt är korrekt uppställt.
 • Processen: Först måste du säkerställa att det finns tillräckligt med plats för diskmaskinen. Nästa steg för att installera diskmaskin är att fästa den på plats. Det kan innebära att justera höjden för att passa under en bänk, eller att integrera diskmaskinen med köksskåpen om det är en inbyggd modell.
 • Ta hjälp av en rörmokare: Att installera diskmaskin kräver ett proffs med kunskap inom VVS, särksilt om diskmaskinen ska integreras i din köksinredning. 

Koppla in en Diskmaskin

 • Vad det innebär: Att koppla in en diskmaskin är steget där man ansluter diskmaskinen till vatten och el.
 • Processen: Detta innebär att koppla diskmaskinens slangar till vattenkranen och avloppet, samt att ansluta den till elnätet. Det är viktigt att dessa anslutningar görs korrekt för att undvika läckage eller elektriska problem.
 • Ta alltid hjälp av en rörmokare: El och vattenanslutningar ska göras av ett proffs låt däför en certifierad rörmokare och elektriker hantera installationen för att säkerställa korrekt och säker inkoppling och undvik olyckor och framtida problem.  

Välj rätt diskmaskin med inbyggd lucka inför installation

Vilken typ av diskmaskin du ska välja beror på hur ditt hushåll ser ut. Välj en diskmaskin som är anpassad efter storleken på ditt hushåll samt hur stort utrymme du vill avvara för diskmaskinen. Fundera kring hur många kuvert du vill kunna diska samtidigt. Ett kuvert = en tallrik, ett glas och bestick. Ju större hushåll desto fler kuvert med andra ord - alltså större diskmaskin. En tumregel brukar vara att en mindre diskmaskin passar ett hushåll på två personer.

När du ska installera diskmaskin med inbyggd lucka kan du även fundera kring hur du vill förvara dina bestick, i bestickskorg eller besticklåda? Har du till exempel många höga glas är en bestickkorg att föredra då besticklådan stjäl lite plats på höjden i den övre hyllan. Medan en besticklåda skapar mer plats på den nedersta hyllan i diskmaskinen.

Montera diskmaskin på ny plats

En certifierad rörmokare från Done kan hjälpa dig att montera diskmaskin med inbyggd lucka även då vatten- och avlopp inte är förberett på den plats där du vill ställa din diskmaskin. Att installera diskmaskin utan eluttag & rör är ett större projekt och ingår inte i fastpris. Vi rekommenderar att du bokar ett videosamtal med en av våra behöriga rörmokare inför ett sådant projekt, på så vis kan du och din VVS-montör gå igenom projektet tillsammans. Efter samtalet får du en offert direkt i appen. Nästan lika smidigt som en fastprisinstallation det också!

I vissa fall är det elen som behöver förberedas för att du ska installera diskmaskinen. Din nya diskmaskin behöver anslutas till ett vägguttag. Om det inte finns ett eluttag på rätt plats kan du smidigt boka en certifierad elektriker från Done. Vi har behöriga rörmokare och elektriker i Stockholm, Malmö, Göteborg, ja faktiskt i nästan hela Sverige! Våra behöriga elektriker garanterar snabba och snyggt utförda elarbeten och kan hjälpa dig att dra el och förbereda eluttag så att du kan installera diskmaskin med inbyggd lucka. 

Ta reda på mer kring att montera diskmaskin genom vår guide: Hur installerar man en diskmaskin.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!