Koppla in diskmaskin (eluttag & rör finns)
Alla tjänster
/
/
Koppla in diskmaskin (eluttag & rör finns)

Koppla in diskmaskin (eluttag & rör finns)

3 295 kr
ROT ej tillgängligt.

I priset ingår

Arbete: 2 800 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller inkoppling av egenköpt diskmaskin samt avmontering av den gamla diskmaskinen. Om el eller rör behöver kompletteras innan installation, boka istället videosamtal för offert. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av diskmaskin kan göras av vvs-montören mot extra kostnad.

I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt admin.

Tjänsten avser inkoppling av diskmaskin. Att koppla in en diskmaskin innebär att ansluta diskmaskinen till hemmets vatten- och elsystem. Att installera diskmaskin innebär att fysiskt placera maskinen på rätt plats i köket och se till att den passar in samt koppla in. Här kommer du till installera diskmaskin med inbygd lucka och här till installera diskmaskin utan lucka.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Koppla in diskmaskin till fast pris hos Done

Denna tjänst avser koppla in diskmaskin. Klicka här om du vill du installera diskmaskin med inbygd lucka eller klicka här om du vill installera diskmaskin utan inbygd lucka

Behöver du hjälp med att koppla in diskmaskinen? Att koppla in diskmaskin innebär att ansluta den till hemmets vatten- och elsystem. Det betyder att en rörmokare ansluter diskmaskinens vatteninlopp och avloppsslangar till kökets vattenledningar och avlopp. Inkopplingen innebär även att koppla diskmaskinens strömkabel till ett lämpligt eluttag. Korrekt inkoppling är avgörande för att din diskmaskin ska fungera effektivt och säkert, och för att undvika problem som vattenläckage eller elektriska fel. Låt alltid en kvalificerad rörmokare eller elektriker utföra denna uppgift för att säkerställa att inkopplingen görs på ett korrekt och säkert vis.

Hur gör du för att komma i kontakt med ett Done-proffs för att koppla in diskmaskin? Enkelt! Klicka på Boka installation längst upp på sidan och fyll i bokningsformuläret. När du skickat in din bokningsförfrågan om att koppla in diskmaskin matchar vi dig med en certifierad rörmokare. Därefter kan du kommunicera med din VVS-montör i Done-appen via chatt, bildmeddelanden och videosamtal. Du kan även motta och godkänna offert smidigt i appen. Alla VVS-firmor som är anslutna till Done är certifierade av Säker Vatten och har en giltig ansvarsförsäkring. Det innebär att du alltid är trygg när du ska koppla in diskmaskin med Done. Vi garanterar alltid trygga och korrekt utförda installationer. Du kan läsa mer om Säker Vattens riktlinjer här.

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska vara giltigt. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar rörmokaren priset efter behov. Pris bekräftas av VVS-montören i offerten.

 • Inköp av diskmaskin: Diskmaskin samt bruksanvisning ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
 • Anpassat utrymme: Säkerställ att diskmaskinen passar i det tänkta utrymmet.
  Tillgång till vatten & avlopp: Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkta utrymmet samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet. Tänk på att det krävs tillgång till rör för att fastpris ska gälla. 
 • Blandare med diskmaskinsavstängning: Säkerställ att du har en blandare med diskmaskinavstängning installerad.
 • Tillgång elcentral & vägguttag: För att fastpris ska vara giltigt krävs det att du har tillgång till eluttag. Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral och att ett vanligt vägguttag finns installerat.
 • Diskmaskinsunderlägg: Underlägg ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 295 kr).
 • Bortforsling av tidigare diskmaskin: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 450 kr).

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT. 

Checklista för att koppla in diskmaskin

När du bestämt dig för att koppla in diskmaskin finns det vissa saker du bör tänka på. Men var lugn, vi har gjort det enkelt för dig. Kolla bara igenom vår checklista innan du bokar en rörmokare för att koppla in diskmaskin:

1. Diskmaskin, bruksanvisning och droppskydd finns på plats vid tid för inkopplingen.

2. Dubbelchecka att diskmaskinen passar i det utrymme där du tänkt att den ska kopplas in.

3. Kolla att du har tillgång till bostadens elcentral, men också till huvudavstängningsventilen för vattnet.

4. Kolla att vatten och avlopp finns där du ska koppla in diskmaskinen, samt att vägguttag finns installerat.

Skillnaden mellan att installera och koppla in en diskmaskin

Även om dessa termer ibland används omväxlande, betyder de faktiskt två olika saker. När du installerar en diskmaskin handlar det om att fysiskt placera och förbereda maskinen i ditt kök. Att koppla in diskmaskinen innebär det praktiska steget där du ansluter diskmaskinen till ditt hemmets vatten- och elsystem. Båda stegen är viktiga för att din nya diskmaskin ska fungera effektivt och säkert.

Installera diskmaskin

 • Vad det innebär: Att installera diskmaskin innebär mer än bara att koppla in den. Det syftar till att placera diskmaskinen på rätt plats i ditt kök, se till att den passar in i det utrymme som är avsett för den och att allt är korrekt uppställt.
 • Processen: Först måste du säkerställa att det finns tillräckligt med plats för diskmaskinen. Nästa steg för att installera diskmaskin är att fästa den på plats. Det kan innebära att justera höjden för att passa under en bänk, eller att integrera diskmaskinen med köksskåpen om det är en inbyggd modell.
 • Ta hjälp av en rörmokare: Att installera diskmaskin kräver ett proffs med kunskap inom VVS, särksilt om diskmaskinen ska integreras i din köksinredning. 

Koppla in diskmaskin

 • Vad det innebär: Att koppla in en diskmaskin är steget där man ansluter diskmaskinen till vatten och el.
 • Processen: Detta innebär att koppla diskmaskinens slangar till vattenkranen och avloppet, samt att ansluta den till elnätet. Det är viktigt att dessa anslutningar görs korrekt för att undvika läckage eller elektriska problem.
 • Ta alltid hjälp av en rörmokare: El och vattenanslutningar ska göras av ett proffs låt däför en certifierad rörmokare och elektriker hantera installationen för att säkerställa korrekt och säker inkoppling och undvik olyckor och framtida problem. 

Koppla in diskmaskin på ny plats

En rörmokare från Done kan självklart hjälpa dig att koppla in diskmaskin även då vatten- och avlopp inte är förberett där du vill att den ska stå. Däremot blir det ett mer omfattande och mer tidskrävande projekt och det ingår inte i fastpris. Men det är fortfarande enkelt ordnat med en VVSare från Done. Då bokar du istället ett gratis videosamtal där du och ditt Done-proffs går igenom projektet gemensamt. Efter samtalet får du en offert direkt i appen, smidigt va? Om projektet kräver ett nytt eluttag kan du enkelt ta hjälp av en certifierad elektriker från Done. Du kan boka behöriga rörmokare och elektriker i Malmö, Stockholm, Göteborg, you name it, vi finns faktiskt i nästan hela Sverige! Våra kunniga elinstallatörer finns alltid tillgängliga och kan gladeligen hjälpa dig att dra el och förbereda vägguttag för att koppla in diskmaskin.

Ta reda på mer kring att montera diskmaskin genom vår guide: Hur installerar man en diskmaskin.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!