Installera diskmaskin
Alla tjänster
/
/
Installera diskmaskin

Installera diskmaskin

3 000 kr
ROT ej tillgängligt. Startkostnad på 295 kr tillkommer.

Priset gäller montering av egenköpt diskmaskin samt avmontering av den gamla diskmaskinen. Om el eller rör behöver kompletteras innan installation, boka istället videosamtal för offert. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av diskmaskin kan göras av hantverkaren mot extra kostnad.

I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt admin.

Förutsättningar för fastpris:

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

Inköp av diskmaskin
- Diskmaskin samt bruksanvisning ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
Anpassat utrymme
- Säkerställ att diskmaskinen passar i det tänkta utrymmet.
Tillgång till vatten & avlopp
- Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkta utrymmet samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.
Blandare med diskmaskinsavstängning
- Säkerställ att du har en blandare med diskmaskinavstängning installerad.
Tillgång elcentral & vägguttag
- Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral och att ett vanligt vägguttag finns installerat.
Diskmaskinsunderlägg
- Underlägg ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 295 kr).
Bortforsling av tidigare diskmaskin
- Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 450 kr).

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera diskmaskin till fast pris via Done

Trött på att diska förhand? Har diskmaskinen börjar ge upp? Eller känner du kanske bara för en lite tystare, snabbare och snyggare modell? Oavsett anledning hjälper Done och våra erfarna och kunniga rörmokare i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå och Örebro dig att installera diskmaskin till fast pris. Alla anslutna proffs är noggrant kvalitetskontrollerade, ansvarsförsäkrade och självklart certifierade av Säker Vatten.

Hur gör du för att komma i kontakt med ett Done-proffs? Enkelt! Klicka på Boka installation längst upp på sidan och fyll i bokningsformuläret. När du skickat in din bokningsförfrågan om att installera diskmaskin matchar vi dig med en certifierad rörmokare. Därefter kopplas ni samman i Done-appen där ni kan chatta med varandra. Det är också i appen du mottar godkänner din offert. Alla VVSare anslutna till Done är självklart certifierade av Säker Vatten och har en giltig ansvarsförsäkring, vilket betyder att du kan vara trygg i installationen av din diskmaskin sker på ett tryggt och korrekt sätt. Läs mer om Säker Vattens riktlinjer här.

Checklista inför installation av diskmaskin

När du bestämt dig för att installera diskmaskin finns det vissa saker du bör tänka på. Men du kan vara lugn, vi har redan tänkt på det åt dig! Checka av denna listan innan du bokar ett proffs för att installera diskmaskin:

1. Diskmaskin, bruksanvisning och droppskydd finns på plats vid tid för installationen.

2. Dubbelchecka att diskmaskinen passar i det utrymme där du tänkt att den ska stå.

3. Kolla att du har tillgång till bostadens elcentral, men också till huvudavstängningsventilen för vattnet.

4. Kolla att vatten och avlopp finns där du tänkt placera diskmaskinen, samt att vägguttag finns installerat.

Att välja rätt inför installation av diskmaskin

Vilken typ av diskmaskin du bör välja, beror på hur ditt hushåll ser ut. Valet av diskmaskin bör först och främst avgöras utifrån storleken på hushållet, samt det tilltänkta utrymmet. Fundera kring hur många kuvert du vill kunna diska samtidigt. Ett kuvert = en tallrik, ett glas och bestick. Ju större hushåll desto fler kuvert med andra ord - alltså större diskmaskin. En tumregel brukar vara att en mindre diskmaskin passar ett hushåll på två personer.

När du ska installera diskmaskin kan du även fundera kring hur du vill förvara dina bestick, i bestickskorg eller besticklåda? Har du till exempel många höga glas är en bestickkorg att föredra då besticklådan stjäl lite plats på höjden i den övre hyllan. Medan en besticklåda skapar mer plats på den nedersta hyllan i diskmaskinen.

Montera diskmaskin på ny plats

En hantverkare från Done kan självklart hjälpa dig montera diskmaskin även då vatten- och avlopp inte är förberett där du vill ställa din maskin. Ett sådant projekt blir större, och du bokar då istället ett videosamtal, där du och ditt Done-proffs går igenom projektet tillsammans. Därefter får du en offert direkt i appen. Nästan lika smidigt som en fastprisinstallation det också!

I vissa fall är det elen som behöver förberedas för att du ska kunna installera en diskmaskin. Den behöver ju trots allt anslutas till ett vägguttag. Finns det inget vägguttag på den plats du vill installera maskinen, kan du via Done boka en elektriker i Stockholm, Malmö eller Göteborg som gladeligen hjälper dig dra el och förbereda vägguttag för diskmaskinsinstallationen.

Ta reda på mer kring att montera diskmaskin genom vår guide: Hur installerar man en diskmaskin.