Installera diskmaskin utan lucka
Alla tjänster
/
/
Installera diskmaskin utan lucka

Installera diskmaskin utan lucka

3 895 kr
ROT ej tillgängligt.

I priset ingår

Arbete: 3 400 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt diskmaskin samt avmontering av den gamla diskmaskinen. Om el eller rör behöver kompletteras innan installation, boka istället videosamtal för offert. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av diskmaskin kan göras av vvs-montören mot extra kostnad.

I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt admin.

Tjänsten avser installera diskmaskin utan inbyggd lucka. Installationen innebär att fysiskt placera maskinen på rätt plats i köket och se till att den passar in samt inkoppling. Att endast koppla in en diskmaskin innebär att ansluta diskmaskinen till hemmets vatten- och elsystem. Här kommer du till installera diskmaskin med inbyggd lucka och här till koppla in diskmaskin.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera diskmaskin utan inbyggd lucka till fast pris hos Done

Denna tjänst avser installation av diskmaskin utan inbyggd lucka. Klicka här om du vill du installera diskmaskin med inbyggd lucka eller klicka här om du vill koppla in eller byta diskmaskin

Är du trött på att behöva diska för hand? Håller din diskmaskin på att ge upp? Om du vill installera diskmaskin utan inbyggd lucka till fastpris ska du anlita en certifierad rörmokare från Done. Att installera diskmaskin utan inbyggd lucka innebär installation av en fristående diskmaskin där eluttag och vatten-/avloppsrör redan finns tillgängliga. En fristående diskmaskin är inte inbyggd i köksskåpen och har sin egen yttre panel och lucka. Den placeras vanligtvis under köksbänken men kan stå separat var som helst i köket där det finns tillgång till el och vatten. Om du vill installera diskmaskin ska du anlita en erfaren rörmokare från Done, vi utför arbetet till fastpris, alla våra anslutna VVSare har genomgått vår noggranna kvalitetskontroll i 9 steg, de är ansvarsförsäkrade och certifierade av Säker Vatten. 

Hur kommer du i kontakt med en skicklig VVS-montör från Done? Det är enkelt! Klicka på Boka installation högst upp på sidan och fyll i bokningsformuläret. När du skickat in din förfrågan om att installera diskmaskin blir du matchad med en certifierad rörmokare. Efter det kopplas ni samman i Done-appen där du enkelt kan kommunicera med din rörmokare via vår chattfunktion. Du kan även få och godkänna offert direkt i appen. Samtliga VVSare som är anslutna till Done är certifierade av Säker Vatten och har giltig ansvarsförsäkring vilket innebär att du alltid kan känna dig säker med våra installatörer. Vi garanterar trygga och säkra installationer som utförs snyggt och smidigt. Läs mer om Säker Vattens riktlinjer här.

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska vara giltigt. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar rörmokaren priset efter behov. Pris bekräftas av VVS-montören i offerten.

 • Inköp av diskmaskin: Diskmaskin samt bruksanvisning ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
 • Anpassat utrymme: Säkerställ att diskmaskinen passar i det tänkta utrymmet.
  Tillgång till vatten & avlopp: Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkta utrymmet samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet. Tänk på att det krävs tillgång till rör för att fastpris ska gälla. 
 • Blandare med diskmaskinsavstängning: Säkerställ att du har en blandare med diskmaskinavstängning installerad.
 • Tillgång elcentral & vägguttag: För att fastpris ska vara giltigt krävs det att du har tillgång till eluttag. Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral och att ett vanligt vägguttag finns installerat.
 • Diskmaskinsunderlägg: Underlägg ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 295 kr).
 • Bortforsling av tidigare diskmaskin: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad 450 kr).

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT. 

Checklista inför installation av diskmaskin utan inbyggd lucka

Har du bestämt dig för att installera diskmaskin utan inbyggd lucka? Då har vi skrivit ner en enkel checklista till dig med saker du bör tänka på innan installation. Undrar du över något? Vi på Done finns här för att svara på alla dina frågor inför att du ska installera diskmaskin utan inbyggd lucka. Checka av listan innan du bokar en av våra experter för att installera diskmaskin:

1. Diskmaskin, bruksanvisning och droppskydd finns på plats vid tid för installationen.

2. Dubbelkolla att diskmaskinen passar i det utrymme där du tänkt att den ska stå.

3. Kolla att du har tillgång till bostadens elcentral, men också till huvudavstängningsventilen för vattnet.

4. Kolla att vatten och avlopp finns där du tänkt placera diskmaskinen, samt att vägguttag finns installerat.

Skillnaden mellan att installera och koppla in en diskmaskin

Även om dessa termer ibland används omväxlande, betyder de faktiskt två olika saker. När du installerar en diskmaskin handlar det om att fysiskt placera och förbereda maskinen i ditt kök. Att koppla in diskmaskinen innebär det praktiska steget där du ansluter diskmaskinen till ditt hemmets vatten- och elsystem. Båda stegen är viktiga för att din nya diskmaskin ska fungera effektivt och säkert.

Installera en Diskmaskin

 • Vad det innebär: Att installera diskmaskin innebär mer än bara att koppla in den. Det syftar till att placera diskmaskinen på rätt plats i ditt kök, se till att den passar in i det utrymme som är avsett för den och att allt är korrekt uppställt.
 • Processen: Först måste du säkerställa att det finns tillräckligt med plats för diskmaskinen. Nästa steg för att installera diskmaskin är att fästa den på plats. Det kan innebära att justera höjden för att passa under en bänk, eller att integrera diskmaskinen med köksskåpen om det är en inbyggd modell.
 • Ta hjälp av en rörmokare: Att installera diskmaskin kräver ett proffs med kunskap inom VVS, särksilt om diskmaskinen ska integreras i din köksinredning. 

Koppla in en Diskmaskin

 • Vad det innebär: Att koppla in en diskmaskin är steget där man ansluter diskmaskinen till vatten och el.
 • Processen: Detta innebär att koppla diskmaskinens slangar till vattenkranen och avloppet, samt att ansluta den till elnätet. Det är viktigt att dessa anslutningar görs korrekt för att undvika läckage eller elektriska problem.
 • Ta alltid hjälp av en rörmokare: El och vattenanslutningar ska göras av ett proffs låt däför en certifierad rörmokare och elektriker hantera installationen för att säkerställa korrekt och säker inkoppling och undvik olyckor och framtida problem.  

Välj rätt diskmaskin utan inbyggd lucka inför installation

Vad ska man tänka på när det kommer till att välja diskmaskin? När du ska välja en fristående diskmaskin bör du tänka på hushållets storlek och behov så att det finns tillräckligt med utrymme i diskmaskinen. Tänk på hur många kuvert du behöver kunna diska åt gången. Varje kuvert representerar ett komplett set av tallrik, glas och bestick. Större hushåll kräver naturligtvis diskmaskiner som kan hantera fler kuvert, vilket innebär en större modell. För mindre hushåll, exempelvis för två personer, kan en mindre och mer kompakt diskmaskin vara tillräcklig. 

Tänk också igenom hur du föredrar att organisera dina bestick. Vill du ha en bestickkorg eller besticklåda? Om du använder höga glas ofta kan en bestickkorg vara att föredra då en låda tar upp mer utrymme på höjden i maskinens övre del. En besticklåda frigör däremot mer plats i den nedre delen av diskmaskinen, vilket är praktiskt om du brukar diska större föremål såsom kastruller eller andra kökstillbehör. 

Montera diskmaskin på ny plats

En behörig rörmokare från Done kan alltid hjälpa dig att installera diskmaskin utan inbyggd lucka även då vatten- och avlopp inte är förberett på den plats där du vill ha din nya diskmaskin. Däremot ingår det inte i fastpris om du inte har tillgång till eluttag och rör då det innebär ett större och mer tidskrävande projekt. Men ingen fara, det går att lösa, boka ett videosamtal med en av våra certifierade VVSare så kan ni gå igenom projektet tillsammans. Ett videosamtal är smidigt och du slipper passa tider och boka ett hembesök innan offert. Istället får du en offert direkt i appen efter ditt och rörmokarens samtal - det blir inte enklare än så! 

Finns det inga befintliga eluttag där du ska installera diskmaskin? Om det är elen som behöver förberedas inför att du ska installera diskmaskin kan du enkelt boka en behörig elinstallatör från Done. Vi har lokala certifierade elektriker och VVS-montörer i Stockholm, Göteborg, Malmö.. ja faktiskt i nästan hela Sverige! Alla elfirmor som är anslutna till Done är behöriga och ansvarsförsäkrade vilket gör att vi alltid kan garantera effektiva och snyggt utförda elinstallationer inför att du ska installera diskmaskin. 

Ta reda på mer kring att montera diskmaskin genom vår guide: Hur installerar man en diskmaskin.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!