Alla tjänster
/
/

Tips på kostnadseffektiva renoveringar

lister på vägg
Foto: Sahco.com

Med stigande elpriser och högre räntor förstår vi att en renovering hemma kan kännas mindre relevant och lätt trilla ner på priolistan. Men låt inte det ekonomiska nuläget stoppa dig! Vi är här för att dela med oss av alla tips och tricks vi vet för att göra om hemma med en kostnadseffektiv renovering som är snäll mot plånboken. 

Det finns flera små-renoveringar som kan ha stor inverkan på hemmets övergripande utseende och känsla utan att bli alltför kostsamt. Från större förändringar till mindre uppdateringar, så kan priset lätt dra iväg för ett renoveringsprojekt och landa på en större summa än förväntat. Men det finns faktiskt sätt att uppnå en kostnadseffektiv dröm renovering utan att överstiga budgeten!

I det här blogginlägget utforskar vi 6 renoveringstips för dig som vill göra om hemma, som ger ditt hem ett nytt och fräscht utseende utan att det kommer kostar dig en förmögenhet. Så om du är redo att förnya ditt hem för en prisvärd peng, läs vidare!

Microcement i badrum

Att riva ner och kakla om badrum kan bli dyrt, men med microcement kan du ge badrummet ett nytt lyft och spara upp till 60% av priset! Microcement är ett mångsidigt material som kan användas för att skapa en betongliknande yta på golv, väggar, tak och till och med möbler. Materialet är hållbart, lätt att rengöra och finns i en rad olika färger och ytbehandlingar att välja mellan. Och kanske bäst av allt - microcement kan appliceras direkt på de flesta material vilket betyder att du kan behålla tätskiktet, förutsatt att det inte har tidigare skador. Läs mer om microcement i vårt blogginlägg här. 

Microcement är ett prisvärt material som både sparar tid och pengar, och som ser väldigt snyggt ut! I badrummet och andra våtutrymmen är det ett utmärkt alternativ till kakel eftersom det är vattentätt, slitstarkt, halksäkert och minskar risken för fuktskador! Även fast badrummet är ett av de populäraste rummen att renovera med microcement fungerar det även utmärkt i flera andra rum i hemmet, såsom kök och vardagsrum - med många användningsområden att välja mellan!

Microcement badrum
Foto: Designcement.se

Byt ut knoppar och handtag 

Att byta ut knoppar och handtag på dörrar, luckor eller skåp är ett snabbt och prisvärt sätt att förnya ditt kök eller andra rum i hemmet! Ett byte av beslag kan ge en stor effekt utan att behöva spendera mycket pengar, eller krävs mycket arbete. Det är dessutom ett relativt enkelt projekt som går utmärkt att göra själv, och som kräver minimalt med verktyg!

En uppgraderad hårdvara kan dessutom förbättra funktionaliteten hemma, vilket även gör det till en praktisk renovering i exempelvis kök. Så varför inte överväga detta enkla och effektiva tips för att förnya köket och andra rum i hemmet? Du kommer bli förvånad över hur stor skillnad ett byte av knoppar och handtag kan göra!

Byta ut knoppar i kök
Foto: Trendenser.se

Slipning och ytbehandling av golv

Om du har trägolv som har sett bättre dagar kan slipning och ytbehandling ge det nytt liv igen. Denna process innebär att man tar bort den gamla ytbehandlingen, slipar ner ytan och applicerar ett nytt lager lack eller olja. Som en bonus kommer ditt golv inte bara att se helt nytt ut, utan det kan också öka värdet på ditt hem! Du kan läsa mer om vår guide för golvslipning här.

Renovera med lister

Montering av lister är ett enkelt men samtidigt effektivt sätt att lägga till mervärde till ditt hem. Det är relativt lätt att montera och kan användas för att förändra utseendet i vilket rum i hemmet som helst! Att renovera med lister är ett smart och prisvärt alternativ för att förnya ditt hem på ett stilfullt sätt. Du kan till exempel använda det runt dörrar, fönster, tak och golv för att dekorera hemma och skapa ett unikt resultat. 

Dekorlister kan även användas för att skapa en sammanhängande väggdesign för att lägga till en snygg inredningsdetalj i ett annars vanligt rum. En annan fördel med lister är att de kan dölja brister på dina väggar och tak. Med lite fantasi och kreativitet kan du enkelt renovera ditt hem med lister och ge det ett nytt utseende för en bråkdel av priset för en komplett renovering - absolut värt att testa!

Väggdesign av lister i vardagsrum
Foto: Decoholic.org

Måla om inredningsdetaljer

Ett nytt lager färg är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att förvandla ett rum. Det är en enkel smårenovering du kan ta dig an själv och som kan göras under en helg - som dessutom kan ge ett imponerande slutresultat! Istället för att göra en helrenovering som kan bli väldigt dyr, kan du förnya ditt hem med en märkbar förändring genom att måla om olika inredningsdetaljer hemma såsom dörrkarmar, lister, möbler och skåpluckor. Läs gärna vår prisguide för målning här.

För att börja måla om inredningsdetaljer, välj färger som passar bäst med dina befintliga inredningsfärger och stil. 

  • Se till att ytan är ren och torr innan du målar för att säkerställa en jämn applicering.
  • Använd maskeringstejp för att skydda områden som du inte vill måla, som till exempel väggarna runt en dörrkarm. 
  • Applicera sedan färger i tunna lager tills du uppnått önskad täckning. 

Betsa om träslag

Ge nytt liv till dina trämöbler med bets! Om du letar efter en prisvärd och enkel lösning för att ge ditt hem ett nytt utseende, kan du överväga att betsa om träslag hemma. Genom att använda bets kan du förvandla dina trämöbler och ytor till något nytt och unikt. Betsen kommer i olika färger och nyanser, så att du kan välja en som matchar din befintliga inredning eller skapa en helt ny dynamik i hemmet. Att betsa om träslag är ett bra alternativ till att förnya trämöbler och ytor hemma utan att behöva köpa nya, vilket sparar både tid och pengar. Exempel på träslag hemma som du kan betsa om är bänkskiva, golv, paneler och lister. 

Med bets kan du enkelt skapa en modern känsla i ditt hem, samtidigt som du bevarar den naturliga skönheten i träslagen. Detta gör det till ett perfekt alternativ för dig som vill uppdatera ditt hem utan att spendera en förmögenhet på en större renovering!

Letar du efter smarta renoveringstips? Toppen! När du behöver hjälp med el- eller vvs- installationer ska du spana in Done-appen. Vår app ansluter dig med erfarna elektriker och rörmokare, redo att hjälpa till med allt från eleganta belysningsinstallationer till effektiva VVS-uppgraderingar. Med Done blir din installationsprocess både effektivare och enklare. Get it Done!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play