Done på besök: Sommarredo uteplats

På Done älskar vi att följa med när våra grymma hantverksbolag är ute hos kunder för att utföra underverk. För någon vecka sedan följde några av oss från Team Done med Daniel från Bergendorff Byggentreprenad till en kund. Här var det flertalet mindre uppgraderingar som skulle göras, både inomhus och utomhus. Läs vidare för att se vad Daniel på några timmar fick ihop hos den nöjda kunden!

Du har väl inte missat att du nu kan boka snickare till paketpris i Done-appen? 🛠 Klicka hem något av paketen Fixa lite, Fixa lagom och Fixa mycket och få hem en kvalitetscheckad hantverkare i tre, sex respektive åtta timmar. En annan nylansering i appen är fastpris på elinstallationer, läs mer om det här!

hantverkare i stockholm hemmafix boka fastpris
Malin från Done & Daniel från Bergendorff Byggentreprenad

Sätta upp kabellist under tv

Daniel började inomhus, närmare bestämt i vardagsrummet. Här hade kunden på egen hand satt upp tvn på väggen, men kablarna hängde fortfarande fritt mellan tv och eluttag. Daniels första uppdrag blev därför att hjälpa kunden dölja kablarna på snyggt sätt med en kabellist i vitt, för att matcha väggen. Se resultatet på bilden nedan 📺

hantverkare kabellist stockholm fastpris
Daniel förbereder inför att sätta upp kabellist.

Sätta upp gitarrhållare på väggen

Arbetet inomhus fortsatte till ett av sovrummen. Här skulle en gitarrhållare sättas upp, något Daniel självklart kunde lösa på ett snabbt och effektivt vis och gitarren hänger nu snyggt och prydligt på väggen. Grymt jobbat Daniel! 🎸

hantverkare för småfix hemma boka till fastpris via Done Stockholm
Gitarrhållare uppsatt hos kund.

Byta ut plankor

Därefter fortsatte vi ut till uteplatsen där Daniel hade två uppdrag. Det första var att ta bort den planka som agerat handledare på uteplatsen staket tidigare för att sedan placera en ny hel och ren handledare. Här fick Team Done hoppa in och hjälpa Daniel får ner den långa planka som skulle sättas upp, den behövde nämligen föras ner från fönstret på övervåningen, för att inte riskera att skada väggarna i trappan till nedervåningen där utgången till uteplatsen fanns. 

Daniel från Bergendorff Byggentreprenad fäster ny handledare på staketet.

Lägga om plattor på uteplats

Därefter var det dags att ta sig an plattorna på uteplatsen. Dessa hade börjat svikta efter att hårt regn och andra tuffa väderförhållanden skapat ojämnheter i underlaget.


“Plattorna har börjat diffa mot varandra, vilket är en konsekvens av regn och andra väderförhållanden. Det är vanligt att det händer, därför kan man behöva packa om sanden under plattorna med några års mellanrum.” - Daniel, Bergendorff Byggentreprenad.

Daniel lyfte bort alla plattor och sopade sanden under tills den var jämn och la sedan plattorna på nytt. Resultatet - en uteplats redo att njutas av precis lagom i tid för sommarmånaderna!

Daniel lägger om plattorna på kundens uteplats.


Har du också hemmafix att ta tag i som du låtit ligga väntande alldeles för länge? Boka ett fixarpaket i Done-appen och låt en kvalitetscheckad hantverkare lösa din to do-lista! I appen kan du även boka videosamtal för att få offert från hantverksproffs inom snickeri, målning, golvläggning, golvslipning och VVS.

Liknande inlägg

Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen