Alla tjänster
/
Övrigt
/

Done på besök: Hantverkare fixar uteplatsen

På Done älskar vi att följa med när hantverkare är ute hos kunder för att utföra underverk. För någon vecka sedan följde några av oss från Team Done med Daniel från Bergendorff Byggentreprenad till en kund. Här var det flertalet mindre uppgraderingar som skulle göras, både inomhus och utomhus. Läs vidare för att se vad Daniel på några timmar fick ihop hos den nöjda kunden!

Psst! Visste du att vi nu istället erbjuder VVS- och elinstallationer? Hos Done hittar du både auktoriserade elektriker och certifierade rörmokare för dina hemprojekt. Ladda ner Done-appen för snabb bokning av kvalificerade installatörer för alla el- och VVS jobb. Det bästa av allt? Du får offert direkt i mobilen!

hantverkare i stockholm hemmafix boka fastpris
Malin från Done & Daniel från Bergendorff Byggentreprenad

Hantverkarens småfix gör stordåd

Det är oftast småfixen som sällan blir gjorda. Och hur ofta har man inte lovat sig själv att fixa synliga sladdar bakom TV´n, sätta upp tavellist eller att i god tid fixa uteplatsen innan sommaren kommer? Så vet vi ju också att det är när småfix blir gjort så blir skillnaden stor!

Sätta upp kabellist under tv

Daniel började inomhus, närmare bestämt i vardagsrummet. Här hade kunden på egen hand satt upp tvn på väggen, men kablarna hängde fortfarande fritt mellan tv och eluttag. Daniels första uppdrag blev därför att hjälpa kunden dölja kablarna på snyggt sätt med en kabellist i vitt, för att matcha väggen. Se resultatet på bilden nedan 📺

hantverkare kabellist stockholm fastpris
Daniel förbereder inför att sätta upp kabellist.

Sätta upp gitarrhållare på väggen

Arbetet inomhus fortsatte till ett av sovrummen. Här skulle en gitarrhållare sättas upp, något Daniel självklart kunde lösa på ett snabbt och effektivt vis och gitarren hänger nu snyggt och prydligt på väggen. Grymt jobbat Daniel! 🎸

hantverkare för småfix hemma boka till fastpris via Done Stockholm
Gitarrhållare uppsatt hos kund.

Byta ut plankor

Därefter fortsatte vi ut till uteplatsen där Daniel hade två uppdrag. Det första var att ta bort den planka som agerat handledare på uteplatsen staket tidigare för att sedan placera en ny hel och ren handledare. Här fick Team Done hoppa in och hjälpa Daniel att få ner den långa planka som skulle sättas upp, den behövde nämligen föras ner från fönstret på övervåningen, för att inte riskera att skada väggarna i trappan till nedervåningen där utgången till uteplatsen fanns. Men inget är omöjligt för en rutinerad hantverkare. 💪

Plank till uteplats
Daniel från Bergendorff Byggentreprenad fäster ny handledare på staketet.

Lägga om plattor på uteplats

Därefter var det dags att ta sig an plattorna på uteplatsen. Dessa hade börjat svikta efter att hårt regn och andra tuffa väderförhållanden skapat ojämnheter i underlaget.


“Plattorna har börjat diffa mot varandra, vilket är en konsekvens av regn och andra väderförhållanden. Det är vanligt att det händer, därför kan man behöva packa om sanden under plattorna med några års mellanrum.” - Daniel, Bergendorff Byggentreprenad.

Daniel lyfte bort alla plattor och sopade sanden under tills den var jämn och la sedan plattorna på nytt. Resultatet - en uteplats redo att njutas av precis lagom i tid för sommarmånaderna!

Daniel lägger om plattorna på kundens uteplats.

Har du också hemmafix att ta tag i som du låtit ligga väntande alldeles för länge? Anlita erfarna elektriker och rörmokare från Done för en trygg och effektiv lösning på dina el- och VVS-projekt. Med vår app blir du matchad med en behörig VVS- eller elinstallatör! Vi på Done har skickliga installatörer som kan göra allt från att installera tvättmaskin till att fräsa in el. Vad väntar du på? Ladda ner appen idag och get it Done!

Just nu söker vi fler installatörer inom el och VVS. Har du använt dig av en installatör som WOWat dig med sina kommunikationsskills och grymma arbete? Tipsa oss och läs mer här!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play