Alla tjänster
/
VVS
/
Laga läckande blandare
Done finns där när det är dags att laga läckande blandare

Laga läckande blandare

1 255 kr efter ROT
1 707 kr innan ROT. Startkostnad på 295 kr tillkommer.

I priset ingår montering av toalett samt avmontering av den tidigare toaletten, astsättning av toalettstol med silikon alternativt med skruv och plugg., anslutning av vatten från befintligt vattenanslutning, arbete, start- & resekostnad & ROT-admin.

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Visa fullständiga förutsättningar
Välj stad:
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Installation möjlig inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Installation möjlig inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Installation möjlig inom:
Inom 1-2 veckor
Boka installationDone har bra omdöme hos Trustpilot

Vad säger kunder om Done?

Recension från kund som använt Provvs via Done
Omdöme från kund som använt HRB Installation via Done
Kund recenscerar Provvs som anlitats via Done
Recension av Nero VVS & Rör
Positiv recension av Golvföretaget Stockholm
Positivt omdöme av Rosvall AiB
Omdöme av Proka Bygg efter avslutat projekt
Nöjd kund till HRB Installation
Projekt utfört av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Kund till Rosvall AiB lämnar omdöme
Erik recenserar Golvföretaget Stockholm
Anna, kund till Primär El-Service, lämnar omdöme
Elin om Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Golvföretaget Stockholm får recension av tidigare kund
En recension av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Provvs får positivt omdöme från tidigare kund
Johan recenserar Proka Bygg
Omdöme från Adam om Kungsjö Bygg
Sarah lämnar omdöme av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Tidigare kund till DCG Consult Group lämnar omdöme
JKAB får positiv recension från kunden Leslie
Jesper rekommenderar HRB Installation
Kund ger Golvföretaget Stockholm toppbetyg
Proka Bygg får fem stjärnor av kund.
DCG Consult Group får ett gott omdömde
Provvs får positivt recension från kund
Kund är positvt inställd till Provvs
Positivt omdöme till Golvföretaget Stockholm
Golvföretaget Stockholm rekommenderas av tidigare kund
Rör & VVS Gruppen i Danderyd får gott omdöme från tidigare kund.
Provvs får ett gott omdöme från tidigare kund
Kund ger HRB Installation positivt omdömde
Nero VVS & Rör rekommenderas av tidigare kund
Proka Bygg ges fem stjärnor av tidigare kund
Nöjd kund rekommenderar Golvföretaget Stockholm
Nöjd kund lämnar positivt omdöme av HRB Installation
Rör & VVS Gruppen i Danderyd rekommenderas av kund
Rosvall AiB får positivt rekommendation av tidigare kund
Provvs får fem stjärnor av kunden Kim
Kund ger Rör & VVS Gruppen i Danderyd toppbetyg

Laga läckande blandare

Att lyssna på en ständigt droppande kran är inte bara irriterande, det är också ett slöseri med våra vattenresurser. En enda droppande kran kan slösa bort så mycket som 20 000 liter vatten per år.

Det här får negativa konsekvenser för vår miljö och för dig personligen resulterar det i en läckande plånbok. Redan här har du två klockrena argument till varför du bör ta tag i det och fixa din läckande blandare.

Orsaker till att blandare läcker

Orsakerna till varför en blandare läcker kan vara många. Den allra vanligaste orsaken är att packningarna har blivit gamla. Andra orsaker kan vara mer komplicerade.

Alla blandare har naturligtvis ett bäst-före-datum. Generellt brukar en blandare hålla i cirka 10 år även om det självklart kan variera. Vi använder ju våra kranar väldigt frekvent, framför allt de i kök och badrum. Att det blir slitage och skador är därför inte särskilt konstigt.

Läckande blandare kök

Det här är nog den i särklass vanligaste orsaken för rörmokare i Stockholm, och även i övriga landet, att utföra blandarreparationer. Kökskranen är nog den mest använda kranen i hela hushållet. Därför är det inte underligt att det är här det blir mest slitage.

Läckande köksblandare

När vi pratar om köksblandare är det oftast tre olika problemområden du kan stöta på.

  • Läcker från pipen
  • Från kranen när den är på
  • Läckage från kranen när den är avstängd

När det gäller läckage från pipen är det allt som oftast insatsen som är den felande länken. Här behöver du ta hänsyn till vilken sorts kran du har. Det finns både engreppsblandare och tvågreppsblandare och problem från dessa hanteras olika.

Ett läckage från kranen när den är på, tyder ofta på att det är packningen som gått åt skogen och behöver bytas. Det brukar vara en relativt enkel sak att fixa. Läcker kranen däremot när den är avstängd, blir det genast lite allvarligare. Springer den läck när du inte är hemma och kan ha koll är det stor risk för vattenskador. Den typen av problem behöver du åtgärda omgående.

Läckande blandare badrum

I badrummet finns det många kranar som kan ställa till problem. Utöver tvättstället så kan det röra sig om både läckande badkarsblandare och läckande duschblandare

Läckande tvättställsblandare

Här gäller samma saker som för köksblandaren, men här kan du också råka ut för läckage från vattenlåset. Det kan återigen röra sig om gamla gummipackningar som behöver bytas ut eller att du helt enkelt har dragit åt vattenlåset för hårt.

Badkarsblandare som läcker

När det handlar om en läckande badkarsblandare kan det naturligtvis röra sig om utslitna packningar här också, men det kan även vara fel på omkastaren eller på termostaten.

När duschblandaren läcker

När din duschblandare vägrar hålla tätt eller när det kanske droppar från takduschen eller från handduschen, kan det vara dags att byta ut den keramiska insatsen i blandaren. Har du en äldre modell med kranar så kan det räcka med att bara byta ut krankäglan. En krankägla är ett ventilöverstycke som kan öppna eller helt stänga av vattenflödet i blandaren.

Vad kan du göra själv?

För det första behöver du fastställa själva problemet. Det är inte alltid helt enkelt att hitta orsaken, men det finns några saker du kan kika närmare på, bland annat:

  • Droppande eller frekvent läckage - det här är ett av de allra vanligaste problemen du kan stöta på. Droppar det hela tiden har du förmodligen en skadad blandare. Ibland räcker det att bara byta ut en trasig packning, men ibland behöver hela blandaren bytas.
  • Kranen för en massa oljud - har du en kran som gnisslar och för oljud kan den enklaste lösningen vara att montera isär kranen och smörja lämpliga delar.
  • En "spottande" kran - om vattenflödet på något sätt stoppas upp i blandaren, kan det vara tecken på någon inre skada i blandaren. Det kan vara upphov till det karaktäristiska spottande från kranen.

Bättre att byta ut än att reparera

I många fall fungerar det oftast bra att bara reparera blandaren, men ibland måste du ta beslutet att byta ut den. Då vi använder våra kranar så ofta så slits dem. Med tiden kommer du kunna se tydliga tecken på att armaturen börjar bli gammal. Om din kran dessutom, trots tidigare reparationer, fortsätter att krångla är det definitivt läge att byta ut den.

Känner du att din blandare inte längre fungerar tillräckligt effektivt eller om du misstänker att den samlar för mycket bakterier och upplever att det är svårt att göra ren, behöver du också byta blandare. Likaså om det låter mycket från vattenflödet genom blandaren.

Dags att ta hjälp

Du tycker kanske inte att det är så svårt att byta en gammal packning eller en gammal ventil och det är det inte heller, men problemen med din blandare kan vara komplexare än så. Handlar det om att montera isär hela blandaren för att byta ut någon ventil eller packning, rekommenderar vi ändå att du anlitar en fackman.

Om din blandare läcker kallvatten kan det vara fråga om överläckage från kallvattenkranen. Det här kan även få konsekvenser för andra närliggande hus då det till exempel under natten kan hinna läcka ganska stora mängder kallvatten in i varmvattenledningarna. Även här rekommenderar vi att du anlitar ett proffs som kan hjälpa dig att komma tillrätta med problemet på ett tryggt och säkert sätt.

Via Done kan du boka duktiga rörmokare i Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå och Örebro och få snabb offert via videosamtal.

Miljötänk

Idag kan du göra ditt badrum grönare än någonsin. Utöver att bara byta ut trasiga och läckande kranar för att minska slöseriet med vatten, kan du även välja kranar och blandare med vattensparande teknik. Smarta, automatiska vattenblandare är också på intåg på marknaden, vilket ökar dina möjligheter för grönare alternativ.

Om du dessutom väljer att byta ut din gamla badrumsarmatur, så se till att återvinna den. De allra flesta blandare är idag tillverkade av återvinningsbara material. Så slå ett slag för vår miljö och lämna in din gamla blandare på en återvinningsstation.