Elservice - Vår prisguide för elreparationer

Behöver du hjälp med elservice? Här är Dones prisguide för elreparationer. Ta enkelt kontakt med en av våra behöriga elektriker i din stad om du behöver hjälp med elservice eller elreparationer.

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Vad kul att du har hittat till Dones guide om elservice och elreparationer – en ultimat resurs för att hålla ditt hem säkert och fungerande. Som bostadsägare i Sverige bör du vara medveten om vikten av professionell elservice och elreparationer för att upprätthålla säkerheten och effektiviteten i ditt hem.

I denna prisguide kommer vi att utforska allt du behöver veta om elservice och elreparationer, inklusive vanliga typer av tjänster, fördelarna med att anlita professionella elektriker, kostnadsguider och viktiga säkerhetstips. Låt oss dyka in i världen av elservice och elreparationer, och upptäcka hur du kan hålla din bostad säker och effektiv med hjälp av oss på Done.

Elbesiktning - För din säkerhet

Visste du att räddningstjänsten rycker ut på drygt 1800 elolyckor om året? Eller att drygt 280 barn om året måste söka vård för skador som de ådragit sig vid en elolycka? Detta är siffror från Elsäkerhetsverkets undersökningar.

Detta kan du vara med och förebygga genom att ta ditt ansvar och elbesikta ditt hem. En elbesiktning görs med fördel vart tredje år för att garantera att elanläggningarna i ditt hus är säkra och uppfyller alla krav. Som om inte det vore nog så kan dessutom en elbesiktning hjälpa till att upptäcka energibesparingar, vilket kan minska dina energikostnader. En elbesiktning kostar från 3140 kr. Våra certifierade elektriker hjälper dig med elbesiktningen.

Prislista för elbesiktning:

  • Lägenhet upp till ca 70kvm = 3140 kronor efter ROT, inklusive ca 4 timmars arbete samt bil- och startkostnad.
  • Lägenhet / hus över 70-150kvm = 4-5 timmars arbete á 595 kr/timme
  • Lägenhet / hus över 150kvm - Över 5 timmars arbete á 595 kr/timme

Var det länge sedan du gjorde en elbesiktning och vill se över all el i ditt hem? Boka en elbesiktning med Done.

Boka din Elbesiktning Här, eller läs Dones blogginlägg om elbesiktning och vad som gäller Här.

Vilka typer av elservice och elreparationer finns det?

Det finns en rad olika typer av elservice och elreparationer att utföra i ett hem. Nedan är några exempel på elservice som en elektriker från Done kan hjälpa dig se över för att sedan reparera vid behov.

Om du är osäker på om något är i behov av elreparation i ditt hem kan du boka ett kostnadsfritt videosamtal med Done.

Byt ut trasiga eluttag: Om du märker att ett eluttag inte fungerar eller har skadats kan det vara nödvändigt att byta ut det.

Det är viktigt att laga sina trasiga eluttag av flera anledningar, det kan annars riskera att det blir en fara i hemmet. Det kan ge elektriska stötar och det är dessutom brandfarligt, men det kan även orsaka skador på elektroniska apparater och genom att ha ett trasigt eluttag riskerar du elektriska problem i hela elsystemet.

Reparera eller byta trasiga strömbrytare: Om strömbrytaren inte längre fungerar eller är skadad kan det vara nödvändigt att reparera eller byta ut den. Strömbrytaren styr strömförsörjningen till enskilda eluttag och belysningskällor.

Precis som trasiga eluttag så medför trasiga strömbrytare en säkerhetsrisk. Men det kan även innebära att du får dyrare elräkningar! En trasig strömbrytare kan leda till att strömförbrukningen inte kan regleras korrekt. Det kan innebära att enheter och lampor är påslagna när de inte behövs, vilket slösar energi och ökar dina elkostnader.

Fixa eller ersätta trasiga belysningsarmaturer: Om en belysningsarmatur inte fungerar korrekt eller har blivit skadad kan det vara nödvändigt att fixa eller byta ut den. Det kan involvera reparation av elektriska komponenter eller helt enkelt installation av en ny armatur.

Genom att reparera och underhålla belysningsarmaturer förlänger du deras livslängd. Detta minskar behovet av att köpa nya armaturer och därmed minskar du avfallet och påverkan på miljön. Men belysning spelar även en viktig roll för inredningen och estetiken i ett rum eller en byggnad. Trasiga armaturer kan påverka utseendet och atmosfären negativt. Genom att fixa eller byta ut dem kan du behålla eller förbättra den önskade inredningsstilen.

Åtgärda jordfelsproblem: Jordfel kan vara farliga och bör åtgärdas omedelbart. Om du märker att en jordfelsbrytare löser ut eller om det finns misstankar om jordfel i ditt elsystem, bör du kontakta en professionell elektriker för att utföra en felsökning och sedan åtgärda problemet. Vi på Done har certifierade elektriker som kan hjälpa dig med det.

Jordningsystemet är en viktig del av elinstallationer och används för att säkerställa att oönskade strömmar avleds säkert till jorden. Om jordfelsproblem ignoreras kan det påverka jordningssystemets funktionalitet, vilket kan leda till allvarliga elektriska problem.

Det är även så att genom att åtgärda jordfelsproblem skyddar man inte bara sig själv utan även alla som vistas i närheten av det drabbade elsystemet. Det kan vara särskilt kritiskt på offentliga platser, i arbetsmiljöer och i bostäder där många människor befinner sig!

Reparera eller byta ut felaktiga kablar: Om det finns synliga skador på elkablar eller om de inte fungerar korrekt kan det vara nödvändigt att reparera eller byta ut dem. Detta kan innebära att byta ut trasiga eller snedvridna kablar för att säkerställa en stabil och säker elanslutning.

Felaktiga kablar kan påverka prestanda och effektivitet för de elektriska apparaterna och systemen som de är anslutna till. Det kan leda till att apparaterna inte fungerar korrekt eller inte får tillräcklig ström, vilket kan påverka deras livslängd och funktion.

Åtgärda problem med överbelastning: Om ditt elsystem regelbundet överbelastas och orsakar strömavbrott kan det vara nödvändigt att undersöka och åtgärda problemet. Det kan involvera uppgradering av elsystemet för att hantera den ökade belastningen.

Överbelastning kan skada elektrisk utrustning genom att öka strömmen och värmen på ett ohållbart sätt. Genom att åtgärda överbelastningsproblem kan du skydda och förlänga livslängden på dina elektriska apparater och utrustning.

Reparera eller ersätta säkringar: Om säkringar löser ut eller om du har äldre säkringar som behöver bytas ut, kan en elektriker hjälpa till med reparation eller ersättning av säkringar för att säkerställa att ditt elsystem fungerar som det ska.

Att hålla koll på sina säkringar och vara medveten om när det är dags att byta är viktigt för kontinuitet i elförsörjningen. Genom att se till att säkringarna fungerar som de ska, säkerställer du en stabil och pålitlig elförsörjning i ditt hem eller arbetsplats. Felaktiga säkringar kan orsaka oplanerade strömavbrott och störningar i din elektriska anläggning.

Felsökning av elektriska problem: Om du upplever allmänna elektriska problem i ditt hem, såsom strömavbrott eller flimrande belysning, kan en professionell elektriker utföra felsökning för att identifiera och åtgärda orsaken till problemet.

Genom att felsöka elektriska problem kan du förbättra prestandan hos dina elektriska apparater och utrustning. Det kan innebära att identifiera och åtgärda problem som orsakar effektivitetsförluster eller dålig funktion.

Att felsöka elektriska problem kan även bidra till att du upptäcker potentiella problem innan de blir stora, du kan alltså genomföra förebyggande underhåll och förhindra allvarliga elektriska problem i framtiden. Man tjänar alltid på att ligga steget före!

Elreparationer bör utföras av en kvalificerad och auktoriserad elektriker då det kan innebära direkt fara för dig som privatperson att själv utföra elreparationer. Dones elektriker har lång erfarenhet av elservice och elreparationer och hjälper dig gärna att tryggt och säkert se över din el hemma hos dig.

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

550 kr/timme

Dones timpris elektriker

595 kr/timme

Högt timpris elektriker

700 kr/timme

Lågt timpris elektriker

500 kr/timme

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Prisguide för elservice och elreparationer

Priset för elservice och elreparationer kan variera beroende på omfattningen av arbetet som behöver utföras. Mindre reparationer eller enklare elserviceåtgärder kan ha lägre kostnader jämfört med mer omfattande projekt som kräver mer tid och resurser. Till exempel är installation av 2-4 eluttag eller dimmers relativt billigt, medan en fullständig uppgradering av elsystemet eller att fräsa in el tillhör den mer kostsamma typen av arbete. Priset kan också variera beroende på typen av arbete som behöver utföras och därmed vilken auktorisation elektrikerna behöver. Vissa typer av elservice och elreparationer kan kräva specialiserad kunskap eller mer avancerad utrustning, vilket kan påverka kostnaderna.

Så vad kostar det att anställa en elektriker via oss på Done?

Våra elektriker har ett fastpris i timmen på 595kr efter ROT. Minsta debitering för ett jobb är 1800kr efter ROT. I de 1800kr ingår det 2 timmars arbete samt bilkostnad, startkostnad samt grundläggande material. Nedan är några exempel på vad som brukar rymmas inom minimidebiteringen på 1800kr (2 timmars arbete). Notera att det dock kan skilja sig åt beroende på t.ex. om det är ett byte eller nyinstallation samt skicket på din el i allmänhet.

Förebyggande arbete - detta kan hjälpa dig spara pengar

Här är några tips för att spara pengar på elservice och elreparationer:

Planera i förväg: Ha en tydlig plan för vad du behöver ha gjort och kommunicera detta tydligt med elektrikern. Detta kan minska onödiga kostnader och tidsfördröjningar. Se till att området där arbetet ska utföras är klart och tillgängligt för elektrikern. För att diskutera igenom ditt projekt ordentligt med elektrikern innan arbetsstart så rekommenderar vi att ha ett videosamtal med din elektriker - detta kan du boka kostnadsfritt hos oss på Done.

Kombinera arbeten: Om du har flera elservice- eller elreparationsbehov kan du överväga att kombinera dem i samma arbetsbesök för att spara tid och pengar. Du kan boka fler tjänster samtidigt i vår Done-app! Detta effektiviserar arbetet och minskar utgifterna då du t.ex. inte behöver betala för flera startavgifter och bilavgifter.

Reguljär underhåll: Utför regelbundna säkerhetskontroller så som elbesiktningar och underhåll av ditt elsystem i ditt hem eller på din arbetsplats, för att upptäcka och åtgärda problem i ett tidigt skede. Detta  kan minska kostnaderna för större reparationer i framtiden.

Kom ihåg att priserna kan variera beroende på faktorer som region, arbetskomplexitet och det är alltid bäst att kontakta en professionell elektriker för noggrann kostnadsbedömning baserat på dina specifika behov. Via Done kan du boka en kostnadsfri offert via videomöte.

Hitta en pålitlig elektriker med hjälp av vår app

Behöver du hjälp med att åtgärda ett elproblem hemma hos dig? Då kan våra erfarna och professionella elektriker hjälpa dig.

Vi finns i hela Sverige och är inte mer än ett knapptryck bort, och kan hjälpa dig med allt från större projekt till en enkel liten installation. Varför ska du testa Done? Först och främst så underlättar vi arbetet för dig, då all kommunikation sker via vår app. Våra elektriker är även ansvarsförsäkrade, behöriga och tar fast timpris. Sist men inte minst så sparar du tid - genom att kunna ta ditt möte inför offert via videosamtal. Du, och även elektrikern, sparar tid genom ett mer effektivt sätt att träffas.

Har du andra el-projekt du behöver hjälp med av en auktoriserad elektriker? Få offert nedan! Testa Done idag!

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!