Gör uteplats och trädgård redo för sommaren!

Att våren är här, det är det nog ingen som missat. Solen skiner i stort sett varje dag, termometern visar närmare tio grader och vi får njuta av fler timmar dagsljus än vad vi fått på månader. Våren är en årstid som för många betyder att det är dags att rensa och rusta upp - när sommaren kommer vill vi att fasaden, staketet och uteplatsen ska vara redo att njutas av. 

utekok snickare utomhus lokal hantverkare
Foto: skonahem.com


Den här våren går till historien som en vår olik tidigare år. Många av oss arbetar hemifrån, vi håller distans till andra i butiker och kollektivtrafik, men allra främst kämpar småföretagare för sin verksamhets överlevnad - inte minst i hantverksbranschen. På Done vill vi hjälpa lokala hantverksbolag att ta sig igenom krisen med verksamheten i behåll 💪

Därför kikar vi i det här inlägget närmare på hantverksjobb som kan göras utomhus. På så sätt kan du förbereda ditt hem eller fritidshus för härliga sommardagar, samtidigt som du bidrar till att stötta lokala hantverkare - oavsett om du har möjlighet att ta in en hantverkare i ditt hem just nu eller inte.

Måla om fasaden

Ett jobb som är toppenbra att utföra under vår och tidig sommar är ommålning av fasaden. Fasadmålning är bäst att utföra i temperaturer mellan 10 och 25 grader och allra helst ska det inte ha regnat på en vecka. Därför brukar man säga att den optimala perioden för att måla fasaden är från slutet av april till början av september. Det börjar alltså bli dags!

Bor du i villa med en träfasad som är i behov av ett ansiktslyft? Eller behöver sommarstugan målas om inför semesterveckorna? Boka ett videosamtal med en lokal målare genom Done-appen. 📲

Måla fönster

När vi ändå är inne på temat målning så vill vi även passa på att lyfta fönstermålning. Det om något är ett projekt som ofta lämnas åt glömskan. Oavsett om färgen börjat flagna eller om du är ute efter att byta färg på fönsterspröjsar och fönsterkarmar, så är våren en perfekt säsong för ett sådant projekt. Precis som fasadmålning gör fönstermålning sig bäst i något varmare temperaturer, och även här är det bra att undvika regn i den utsträckning det går.

boka lokal malare i stockholm
Foto: lantliv.com

Bygga ut uteplats

Har du varje sommar tänkt att nästa år, då tar jag tag i att bygga ut uteplatsen? Låt 2020 bli året då du #getitDone. Saknar sommarstugan en veranda? Anlita en lokal snickare och se uteplatsen växa fram. Kan du känna doften av flädersaft och rabarberpaj i eftermiddagssolen? Det kan vi ☀

Har du en uteplats med en massa yta över som du inte vet vad du ska göra av? Låt oss lösa ditt problem med ett enda ord - utekök. Middagar i kvällssol med nära vänner kanske känns långt bort just nu, men ett projekt med det som mål kan förhoppningsvis hålla motivationen uppe under den här tiden av social distansering. 

Letar du efter en snickare som kan hjälpa dig med din uteplats? Ladda ner Done-appen och boka ett videosamtal.

Foto: netstyle.se

Staket - för trädgård och uteplats

Ett staket att ringa in uteplatsen eller gräsmattan med ger en avskildhet som många uppskattar. Det kan också bli en snygg detalj i trädgården där växter kan klättra eller ljusslingor hängas upp. Behöver du hjälp med ditt staket så är det en snickare du ska anlita.

snickare bygga staket lokal hantverkare stockholm
Foto: 1.bp.blogspot.com
Liknande inlägg

Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen

ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play