Alla tjänster
/
VVS
/
Byta toalettstol
Ta hjälp av ett proffs från Done till fastpris för att byta toalettstol

Dags att byta toalettstol?

1 700 kr efter ROT
2 343 kr innan ROT. Startkostnad på 295 kr tillkommer.

I priset ingår montering av toalett samt avmontering av den tidigare toaletten, dastsättning av toalettstol med silikon alternativt med skruv och plugg, anslutning av vatten från befintligt vattenanslutning.  Priset gäller arbete, start- & resekostnad, ROT-admin

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Visa fullständiga förutsättningar
Välj stad:
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Installation möjlig inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Installation möjlig inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Installation möjlig inom:
Inom 1-2 veckor
Boka installationDone har bra omdöme hos Trustpilot

Vad säger kunder om Done?

Recension från kund som använt Provvs via Done
Omdöme från kund som använt HRB Installation via Done
Kund recenscerar Provvs som anlitats via Done
Recension av Nero VVS & Rör
Positiv recension av Golvföretaget Stockholm
Positivt omdöme av Rosvall AiB
Omdöme av Proka Bygg efter avslutat projekt
Nöjd kund till HRB Installation
Projekt utfört av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Kund till Rosvall AiB lämnar omdöme
Erik recenserar Golvföretaget Stockholm
Anna, kund till Primär El-Service, lämnar omdöme
Elin om Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Golvföretaget Stockholm får recension av tidigare kund
En recension av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Provvs får positivt omdöme från tidigare kund
Johan recenserar Proka Bygg
Omdöme från Adam om Kungsjö Bygg
Sarah lämnar omdöme av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Tidigare kund till DCG Consult Group lämnar omdöme
JKAB får positiv recension från kunden Leslie
Jesper rekommenderar HRB Installation
Kund ger Golvföretaget Stockholm toppbetyg
Proka Bygg får fem stjärnor av kund.
DCG Consult Group får ett gott omdömde
Provvs får positivt recension från kund
Kund är positvt inställd till Provvs
Positivt omdöme till Golvföretaget Stockholm
Golvföretaget Stockholm rekommenderas av tidigare kund
Rör & VVS Gruppen i Danderyd får gott omdöme från tidigare kund.
Provvs får ett gott omdöme från tidigare kund
Kund ger HRB Installation positivt omdömde
Nero VVS & Rör rekommenderas av tidigare kund
Proka Bygg ges fem stjärnor av tidigare kund
Nöjd kund rekommenderar Golvföretaget Stockholm
Nöjd kund lämnar positivt omdöme av HRB Installation
Rör & VVS Gruppen i Danderyd rekommenderas av kund
Rosvall AiB får positivt rekommendation av tidigare kund
Provvs får fem stjärnor av kunden Kim
Kund ger Rör & VVS Gruppen i Danderyd toppbetyg

Ta hjälp av ett proffs för att montera toalettstol på rätt sätt 

Att byta toalettstol är ingenting du behöver göra särskilt ofta, faktum är att vi i Sverige i genomsnitt sitter på samma toalettstol i hela 30 år. Ibland byts toaletten ut med kortare mellanrum, till exempel vid en badrumsrenovering och snyggare modell av WC-stol dyker upp på marknaden som gör sig bättre ihop med övrig ny badrumsinredning. Med tanke på hur pass länge toalettstolen ska sitta på plats, rekommenderar vi alltid att du vänder dig till en certifierad VVS-montör för att installera toalettstolen. 

Hos Done hittar du kvalitetskontrollerade rörmokare i Stockholm, Malmö och Göteborg som gärna hjälper dig montera din toalettstol på rätt sätt. Alla Dones VVSare är certifierade av Säker Vatten, och kan således lämna ut ett Säker Vatten intyg efter avslutad installation. 

Säker Vatten intyg på installation av toalett

Ett Säker Vatten intyg är något som endast rörfirmor auktoriserade av Säker Vatten får lämna ut. Det intygar att installationen har gjort i enlighet med Säker Vattens riktlinjer, vilka i sin tur ofta är de riktlinjer som försäkringsbolagen går efter vid en eventuellt vattenskada. Idag är det faktiskt så att de flesta försäkringsbolag endast betalar ut försäkringspengar vid en vattenskada om det finns just ett Säker Vatten intyg på den installation som orsakat skadan. Har du valt att installera toalettstol själv och en vattenskada sker i anslutnning till WC-stolen, kan det alltså vara svårt att få med sig försäkringsbolaget på sin sida, även om du följt konstens alla regler. Välj därför en firma certifierad av Säker Vatten när du ska byta toalett. 

Förberedelser inför montering av toalettstol

Samarbete är det bästa vi vet! För att rörfirman ska kunna byta toalettstol så snabbt och smidigt som möjligt i ditt badrum, finns det några punkter du kan checka av innan VVSaren dyker upp. Pricka av denna checklista innan din Done-anslutna hantverkare kommer för att montera toalettstol hos dig:

Säkerställ tillgång till vatten och avlopp

Planerar du för din toalett att monteras på ny plats, är det viktigt att du låtit VVSaren säkerställa att vatten och avlopp finns framdraget korrekt till den plats där du villa installera din toalett. När du bokar montering av toalett via Done, räcker det ofta med ett videosamtal med den rörfirma du matchats med för att de ska kunna säkerställa detta. Finns vatten och avlopp inte förberett där toaletten ska installeras, blir montering ett större projekt eftersom även rör då måste dras fram.

Ska du däremot byta toalettstol, så kan du såklart vara trygg i att detta redan finns framdraget på rätt sätt - så länge din befintliga toalett fungerar som den ska såklart.

Tillgång till fastighetens huvudavstängningsventil för vatten

När din toalett ska monteras, behöver vattnet vara avstängt. Detta görs med hjälp av huvudavstängningsventilen för fastighetens vatten finnas tillgänglig för dig och VVSaren. Var därför noga med att du har koll på var denna finns innan rörmokarens besök, samt att du har tillåtelse att stänga av vattnet undet tiden då inkopplingen av din toalettstol sker. 

Inköp av toalettstol

Om ingenting annat är bestämt, så ska din nya WC-stol finnas på plats vid monteringen. Vill du ha hjälp med inköp? Den rörfirma du matchas med i Done-appen hjälper dig såklart gärna även med det, och tar i så fall med sig toalettstolen till dig vid tid för installation - alternativt beställer den till dig, beroende på upplägg hos den leverantör den beställs från.

Om du väljer att själv köpa in din nya toalettstol, så var noga med att den passar i de anslutningar som finns sedan tidigare. Känner du dig osäker kring detta, så hjälper din Done-rörmokare dig självklart gärna med detta. 

Hur ofta ska man byta toalettstol?

Det finns inget rätt eller fel på frågan kring hur ofta du bör byta toalett. Vid en badrumsrenovering faller det sig ofta naturligt att byta ut toalettstolen. Vissa väljer dock att behålla sin tidigare badrumsinredning vid renoveringen, för att spara in på pengarna. 

Så länge din toalettstol är hel och fungerar som den ska, handlar det främst om dina egna preferenser. Vissa väljer att byta toalett av hygieniska och visuella skäl, när toaletten börjat gulna i skålen. Andra går hela livet utan att byta toalett. Genomsnittet ligger som tidigare nämnt på cirka 30 år i Sverige. Vad du väljer att göra med den informationen, det är upp till mig. När du dock bestämt dig för att det är dags att genomföra bytet - ja, då vet du vart du ska vända dig.