Montering toalettstol

2 150 kr efter ROT

2 986 kr innan ROT

Startavgift på 295 kr tillkommer.

Alla VVS-montörer & rörmokare anslutna till Done är ansvarsförsäkrade, kvalitetskontrollerade & certifierade av Säker Vatten.

Du som kund ansvarar för:

Toaletten finns på plats vid tid för installation. Önskas hjälp med inköp anger du det i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).

Totalettstolen passar i det tänkta utrymmet.

Säkerställ att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.

Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen (kostnad 450 kr).

Du skickas vidare till bokningsformuläret...
Det verkar som att ditt projekt inte uppfyller kraven för fastpris. Ladda ner Done-appen för att boka ett videosamtal för offert.
Boka installationBoka installation

Priset gäller montering av egenköpt toalett samt avmontering av den gamla toaletten. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av ny toalettstol kan göras av hantverkaren mot extra kostnad.

Om du inte fyller upp villkoren ovan, boka istället ett videosamtal.

Byta toalettstol

En äldre toastol, eller en felaktigt installerad toalett, kan börja läcka. Ibland händer det även att toalettstolen spricker. Har toaletten ett par år på nacken, är det inte säkert att den går att reparera. Många VVS-montörer och rörmokare rekommenderar dig då istället att byta toalett. För andra är det läge för installation av ny toalett vid badrumsrenovering, medan andra väljer att byta toalett, blandare och andra detaljer för att fräscha upp helhetskänslan i badrummet.

Välj rätt toalettstol för ditt badrum

Ska du byta toalett beror dina valmöjligheter när det kommer till att välja ny toalett av vilken typ av toalett du har i ditt badrum idag. När man talar om toaletter är det egentligen tre olika typer man brukar nämna. Dessa är toalett med S-vattenlås, toalett med P-vattenlås och vägghängd toalett. Den största skillnaden mellan dessa olika toalettyper, är hur vatten- och avlopp ansluts till toaletten.

Golvansluten toalett med S-vattenlås

En golvansluten toalett, golvstående toallet eller toalett med S-vattenlås som den också kallas, är en toalett vars vatten- och avloppsanslutning går ner mot golvet. Har du en toalett med S-vattenlås, är det alltså en toalett av samma typ du ska leta efter när du ska byta toalett. Toalett med S-vattenlås är den vanligaste toalettyp, och det finns mängder av alternativ för dig att välja mellan från populära märken som Gustavsberg och IFÖ.

Tidigare brukade toaletter med golvanslutning skruvas fast i badrumsgolvet. 2016 kom nya regler vad gäller att skruva genom tätskiktet i badrummet, regler som gör att detta inte längre är tillåtet. Därför brukar numer toaletter med S-vattenlås limmas fast i golvet.

Väggansluten toalett med P-vattenlås

En väggansluten toalett, eller toalett med P-vattenlås, är en golvstående toalett vars vatten- och avloppsanslutning istället går mot väggen på baksidan av toaletten. Har du en toalett med P-vattenlås, är det en toalett av samma typ du ska leta efter när du ska byta toalett. Även toaletter med P-vattenlås är vanliga och det finns mängder av olika modeller att välja mellan.

Likt för golvanslutna toaletter, brukade vägganslutna toaletter tidigare skruvas fast. Men då det nu inte längre är tillåtet att skruva genom tätskiktet, limmas även de vägganslutna toaletterna fast i golvet.

Vägghängd toalett

Vägghängda toaletter kommer av modeller. Det finns vägghängda toaletter vars fixtur sitter innan tätskiktet, och andra vars fixtur sitter utanför tätskiktet. Poängen med den vägghängda toaletten är att klosetten, på vilken spolknappen på toalettyperna ovan, blir en del av väggen. Toaletten tar således mindre plats, och du kan enkelt städa under den. De vägghängda toaletterna har vägganslutning, eller P-vattenlås. De svävar alltså ovanför golvet.

Installation av ny toalett

Ska du installera en toalett där det tidigare inte stått en, är dina valmöjligheter friare. Du behöver ju då inte ta hänsyn till vare sig vatten- och avlopp kommer ur väggen eller ur golvet för där toaletten ska stå. Istället behöver rörmokaren dra vatten- och avloppsanslutningar på nytt. Behöver du hjälp att installera en toalett där det tidigare inte funnits en? Boka ett kostnadsfritt videosamtal med en kvalitetskontrollerad rörmokare för offert.

Vad kostar det att montera toalettstol?

Kostnaden för att montera en ny toalettstol beror av om du ska installera en toalett där det tidigare inte funnits en toastol, eller om du ska byta ut din befintliga toalett. Priset för installation av toalett beror också av om du själv redan köpt din nya toalettstol, eller om du önskar hjälp med inköp. Vill du ha hjälp med bortforsling av din tidigare toalett brukar en kostnad tillkomma.

Hos Done kan du boka byte av toalettstol till fastpris. Önskar du hjälp med inköp eller bortforsling kan detta självklart läggas till. Alla anslutna rörmokare & VVS-montörer hos Done har genomgått en nogrann kvalitetskontroll i åtta steg, är ansvarsförsäkrade och är självklart certifierade av Säker Vatten.

Boka installationBoka installation

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Visa alla inlägg