Installera duschvägg (dolda rör)
Alla tjänster
/
/
Installera duschvägg (dolda rör)

Installera duschvägg (dolda rör)

3 595 kr (efter ROT)

I priset ingår montering av egenköpt duschvägg. Självklart kan vvs-montören hjälpa dig med inköp av duschvägg om så önskad, kostnad tillkommer då. Ange detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper rörmokaren dig hitta rätt!

I priset ingår

Arbete: 3 100 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera duschvägg med dolda rör – allt du behöver veta

Behöver du installera en ny duschvägg i ditt badrum? Då behöver du inte leta längre! Att utföra förändringar i badrummet kan vara både tidskrävande och kostsamt, men ibland räcker det med en enkel åtgärd, som att installera en ny och stilren duschvägg, för att förbättra både utseendet och funktionaliteten i ditt badrum.

Häng med så utforskar vi allt du behöver veta om att installera duschvägg (dolda rör) – och vi på Done hjälper dig med allt från rådgivning till offert. Kontakta oss online eller i Done-appen för kostnadsfri rådgivning och offert. 

Vad kostar det att installera en duschvägg med dolda rör?  

Fastpriset för att installera duschvägg med dolda rör är 4 795 kr efter ROT. I priset ingår montering av duschvägg med dolda rör, startkostnad, avmontering av den tidigare duschväggen, montering av vattenlås. Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin. Tjänsten gäller för dig som redan har dolda rör i ditt badrum. Om du istället har utanpåliggande rör ska du använda dig av tjänsten installera “duschvägg med utanpåliggande rör”.

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Dones rörmokare hjälper gärna till med inköp, tips om produkter som passar ditt hem, eller bara installation om du föredrar att köpa ditt badkar själv. 

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska byta tvättställsblandare. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

  • Inköp av duschvägg: Duschväggen ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen då du bokar installationen (kostnad tillkommer).
  • Anpassat utrymme: Den nya duschväggen skall vara måttanpassad till installationsplatsen. 
  • Bärfast vägg: Vägg skall vara bärfast för upphängning.
  • Golvytans fall: Golvytans  “fall” får ej överstiga 5 millimeter/meter.
  • Utbytesinstallation: Vid utbytesinstallation skall tidigare montage vara utfört på ett fackmannamässigt vis. 
  • Bortplockat inför påbörjat arbete: Se till att det är bortplockat i området där arbetet ska utföras, annars kan extra timmar tillkomma. 
  • Bortforsling av tidigare duschvägg: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen (kostnad 450 kr).  

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT. 

Vanliga frågor om duschvägg med dolda rör

Vad innebär dold rör? 

"Dolda rör" refererar till vatten- eller avloppsledningar som är installerade bakom väggar, tak eller under golv, vilket gör dem osynliga när installationen är klar. Dessa rör är inbäddade i byggnadsstrukturen och är inte synliga för ögat. Du kan enkelt se i ditt badrum om du har dolda- eller utanpåliggande rör. Om du har utanpåliggande rör ska du använda dig av tjänsten installera “duschvägg med utanpåliggande rör”.

Vad är en duschvägg med dolda rör? 

Det kan vara svårt att hålla koll på alla olika delar i en dusch. En dusch består av en rad olika komponenter och funktioner som samverkar. För att förstå hur duschen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina behov kan vi ta oss en närmare titt på de olika komponenterna som utgör en dusch. 

Duschvägg: Duschväggen är som en barriär som separerar duschen från resten av badrummet. Den är oftast gjord av glas eller plast och fungerar som en vägg för att stoppa vatten från att spruta överallt. Ibland kan duschväggen ha synliga rör på utsidan (utanpåliggande) eller dolda rör inuti väggen. 

Duschhörn: Ett duschhörn är en speciell typ av duschlösning som är utformad för att passa perfekt i hörnet av ditt badrum. Det har vanligtvis två glasväggar som möts i en vinkel och en dörr som ger åtkomst till duschen. Duschhörn är idealiska för små badrum eller för dem som vill optimera utrymmet i sitt badrum. Precis som med duschväggarna kan duschhörn också ha synliga rör på utsidan eller dolda rör inuti väggen.

Duschkabin: En duschkabin är en sluten duschlösning med väggar och en dörr som kan monteras ovanpå ett duschkar. Dess syfte är att innesluta duschområdet och förhindra vattenstänk och läckage i badrummet. 

Duschblandare: Duschblandaren är som en kran som du vrider på för att få vatten när du duschar. Den låter dig välja hur varmt eller kallt vattnet ska vara genom att blanda varmt och kallt vatten. Det är den som styr vattnets temperatur och flöde när du duschar.

Takduschset: Ett takduschset är en komplett duschlösning som inkluderar en takdusch, en handdusch, en duschslang och en blandare. För att installera ett takduschset behöver du också välja ett blandarfäste. Det är en bekväm och komplett lösning för att uppgradera din dusch.

Montering av duschvägg med dolda rör 

Att montera en duschvägg är ett klokt beslut om du vill förbättra ditt badrum och skapa en mer bekväm och funktionell duschplats. Processen för att montera en duschvägg kan variera beroende på modell och tillverkare, men det finns några grundläggande steg som vanligtvis ingår:

1. Förberedelse: Se till att du har allt material och alla verktyg till hands innan du börjar monteringen. Läs igenom tillverkarens monteringsinstruktioner om sådana finns och följ dem noga.

2. Placering: Bestäm var du vill placera duschväggen i ditt badrum. Se till att ytan är jämn och plan. Använd ett vattenpass för att säkerställa att duschväggen kommer att vara lodrät.

3. Borrning: Beroende på väggens material och duschväggens konstruktion kan det krävas borrning i väggen för att säkra duschväggen på plats. Detta steg kan vara knepigt och om du inte har erfarenhet av VVS-arbete är det bäst att överväga att anlita en professionell vvs-installatör. Felborrning kan orsaka skador på väggen och skapa problem i framtiden.

4. Fäst duschväggen: Försiktigt placera duschväggen på beslagen. Vanligtvis har duschväggen en konstruktion som gör det möjligt att hänga den på beslagen. Kontrollera att den sitter stadigt och säkert.

5. Säkra med skruvar: Om det medföljer skruvar, fäst duschväggen vid beslagen med hjälp av skruvdragaren eller skruvmejseln. Se till att skruvarna är ordentligt åtdragna men inte för hårt för att undvika skador på duschväggen.

6. Tätningslist och silikonfog: Om din duschvägg kräver en tätningslist, installera den enligt instruktionerna. Applicera sedan silikonfog runt kanterna på duschväggen där den möter väggen och golvet. Detta hjälper till att förhindra vattenläckage och mögelbildning.

7. Kontrollera och justera: Dubbelkolla att duschväggen är i lod och att den sitter ordentligt på beslagen. Justera om det behövs.

8. Rengörning: Torka av eventuell överskottssilikonfog och rengör duschväggen enligt tillverkarens rekommendationer.

9. Låt torka: Låt silikonfogen torka enligt anvisningarna på förpackningen innan du använder duschen.

Det är viktigt att notera att installationen av en duschvägg kan vara mer komplicerad än det verkar, och det kan finnas specifika krav och steg beroende på den valda modellen. Om du känner dig osäker på installationen, överväg att anlita professionell hjälp för att säkerställa en korrekt och problemfri montering. Våra rörmokare på Done har erfarenhet och utför alla VVS-installationer enligt branschstandard. Kontakta oss via bokningsformuläret här online eller i Done-appen för att boka din installation av duschvägg med dolda rör idag.

Kan man limma duschväggar med dolda rör?

Om du föredrar att undvika att borra i kaklet i duschen eller om det är särskilt hårt och svårt att borra igenom, finns det alternativet att använda lim för att fästa väggskenorna. Du måste använda ett speciallim som är specifikt avsett för duschväggar. Detta lim är skapat för att säkerställa en stark och hållbar fästning utan att skada duschens kakel eller yta. Om du känner dig osäker på att använda limmet korrekt eller har några frågor om processen, tveka inte att konsultera en av våra VVS-montörer. Vi har erfarna rörmokare och montörer som är här för att hjälpa dig med allt med din installation av duschväggar.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!