Installera duschhörn (dolda rör) 
Alla tjänster
/
/
Installera duschhörn (dolda rör) 

Installera duschhörn (dolda rör) 

4 195 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 3 700 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

I priset ingår montering av egenköpt duschhörn. Självklart kan rörmokaren hjälpa dig med inköp av duschvägg om så önskad, kostnad tillkommer då. Ange detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-montören dig hitta rätt!

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.


Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera duschhörn med dolda rör – allt du behöver veta

Funderar du på att förnya ditt badrum med ett nytt och fräscht duschhörn? Då är du på rätt plats! Att uppgradera ditt duschutrymme är inte bara en praktisk förbättring utan också ett sätt att lyfta komforten och estetiken i ditt badrum till en ny nivå.

Våra erfarna rörmokare är specialister på att skapa badrumsdrömmar och vi är här för att göra din vision till verklighet. Låt oss guida dig genom processen och skapa det duschutrymme du drömmer om. Kontakta oss online eller via Done-appen för kostnadsfri rådgivning och offert.

Vad kostar det att installera ett duschhörn med dolda rör?

Priset för att installera ett duschhörn med dolda rör är 4 195 kr efter ROT-avdrag. I detta pris ingår montering av duschhörnet, startkostnad, avmontering av den befintliga installationen, och montering av vattenlås. Priset täcker arbete, start- och resekostnader samt ROT-administration. Tjänsten gäller för dig som redan har dolda rör i ditt badrum. Om du istället har utanpåliggande rör ska du använda dig av tjänsten installera “installera duschvägg med utanpåliggande rör”.

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Dones rörmokare hjälper gärna till med inköp, tips om produkter som passar ditt hem, eller bara installation om du föredrar att köpa ditt badkar själv. 

Du som kund ansvarar för: 

För att fastpriset ska gälla när du installerar ett duschhörn med dolda rör, måste följande förutsättningar vara uppfyllda:

  • Inköp av duschhörn: Duschhörnet bör finnas på plats när installationen påbörjas. Om du vill ha hjälp med inköp av duschhörnet, vänligen ange det i uppdragsbeskrivningen (extra kostnad tillkommer).
  • Vattenavstängning: Se till att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.
  • Tydlig Information: Skicka gärna bilder via appens chatt av ditt gamla och nya duschhörn samt utrymmet där installationen kommer att äga rum.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vanliga frågor om duschhörn med dolda rör

Vad innebär dolda rör? 

Dolda rör refererar till vatten- eller avloppsledningar som är installerade bakom väggar, tak eller under golv, vilket gör dem osynliga när installationen är klar. Dessa rör är inbäddade i byggnadsstrukturen och är inte synliga för ögat. Du kan enkelt se i ditt badrum om du har dolda- eller utanpåliggande rör. Om du ska installera duschhörn och har utanpåliggande rör ska du använda dig av tjänsten installera “installera duschvägg med utanpåliggande rör”.

Vad är ett duschhörn med dolda rör? 

Det kan vara svårt att hålla koll på alla olika delar i en dusch. En dusch består av en rad olika komponenter och funktioner som samverkar. För att förstå hur duschen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina behov kan vi ta oss en närmare titt på de olika komponenterna som utgör en dusch. 

Duschhörn: Ett duschhörn är en speciell typ av duschlösning som är utformad för att passa perfekt i hörnet av ditt badrum. Det har vanligtvis två glasväggar som möts i en vinkel och en dörr som ger åtkomst till duschen. Duschhörn är idealiska för små badrum eller för dem som vill optimera utrymmet i sitt badrum. Precis som med duschväggarna kan duschhörn också ha synliga rör på utsidan eller dolda rör inuti väggen.

Duschkabin: En duschkabin är en sluten duschlösning med väggar och en dörr som kan monteras ovanpå ett duschkar. Dess syfte är att innesluta duschområdet och förhindra vattenstänk och läckage i badrummet. 

Duschblandare: Duschblandaren är som en kran som du vrider på för att få vatten när du duschar. Den låter dig välja hur varmt eller kallt vattnet ska vara genom att blanda varmt och kallt vatten. Det är den som styr vattnets temperatur och flöde när du duschar.

Takduschset: Ett takduschset är en komplett duschlösning som inkluderar en takdusch, en handdusch, en duschslang och en blandare. För att installera ett takduschset behöver du också välja ett blandarfäste. Det är en bekväm och komplett lösning för att uppgradera din dusch.

Duschvägg: Duschväggen är som en barriär som separerar duschen från resten av badrummet. Den är oftast gjord av glas eller plast och fungerar som en vägg för att stoppa vatten från att spruta överallt. Ibland kan duschväggen ha synliga rör på utsidan (utanpåliggande) eller dolda rör inuti väggen. 

Fördelar med att installera duschhörn med dolda rör?

Duschhörnet är en smart lösning för att optimera utrymmet i badrummet och skapa en öppnare och luftigare känsla. Det är en populär alternativ för många badrumsdesigner och finns i olika modeller för att passa olika behov och rumskonfigurationer.

Den vanligaste modellen av duschhörn består av två runda eller raka duschdörrar som är placerade i ett hörn av badrummet. Dessa dörrar är konstruerade så att de kan öppnas utåt och ibland även fällas in mot varandra när duschen inte används. Detta skapar en bekväm och rymlig ingång till duschen och gör det enkelt att komma in och ut. En annan smart modell av duschhörn är den med vikbara dörrar. Dessa dörrar kan vikas in när duschen inte används, vilket är särskilt användbart i små badrum där varje centimeter räknas. Detta sparar utrymme och gör det möjligt att använda badrummet mer effektivt.

Hur stort ska ett duschhörn vara? 

När det kommer till storlek på ditt duschhörn med utanpåliggande rör är det viktigt att hitta den perfekta passningen för just ditt badrum. Den mest vanliga storleken för en duschhörn med utanpåliggande rör är 90x90 cm, men det finns en mängd olika alternativ att utforska. Du kan välja allt från mindre 70x70 cm för mer kompakta badrum till större 100x100 cm för en rymligare duschupplevelse. Dessutom kan du hitta asymmetriska storlekar som kan anpassas efter de specifika dimensionerna i ditt badrum. Med så många alternativ att välja mellan kan du vara säker på att hitta den perfekta storleken som passar både dina behov och din plats. Känner du dig osäker på vad som passar bäst hos dig? Kontakta en av Dones rörmokare för en kostnadsfri konsultation online eller i appen.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!