Installera duschhörn (utanpåliggande rör)
Alla tjänster
/
/
Installera duschhörn (utanpåliggande rör)

Installera duschhörn (utanpåliggande rör)

4 520 kr efter ROT.

I priset ingår

Arbete: 4 100 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

I priset ingår montering av egenköpt duschhörn. Självklart kan vvs-montören hjälpa dig med inköp av duschhörn om så önskad, kostnad tillkommer då. Ange detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper rörmokaren dig att hitta rätt!

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Duschhörn med utanpåliggande rör – allt du behöver veta

Funderar du på att förnya ditt badrum med ett nytt och fräscht duschhörn med utanpåliggande rör? Då är du på rätt plats! Att uppgradera ditt duschutrymme är inte bara en praktisk förbättring utan också ett sätt att lyfta komforten och estetiken i ditt badrum till en ny nivå.

Våra erfarna rörmokare hjälper dig uppnå dina badrumsdrömmar - vi är här för att göra din vision till verklighet. Låt oss guida dig genom processen och skapa det duschutrymme du drömmer om. Kontakta oss online eller via Done-appen för kostnadsfri rådgivning och offert.

Vad kostar det att installera duschhörn med utanpåliggande rör?

Priset för att installera duschhörn med utanpåliggande rör är 4 520 kr efter ROT-avdrag. I detta pris ingår montering av duschhörnet, startkostnad, avmontering av den befintliga installationen, och montering av vattenlås. Priset täcker arbete, start- och resekostnader samt ROT-administration. Tjänsten gäller för dig som redan har utanpåliggande rör i ditt badrum. Om du istället har dolda rör ska du använda dig av tjänsten "installera duschhörn med dolda rör”.

Kostnaden för att installera duschhörn med utanpåliggande rör tenderar att vara högre än vid dolda rör eftersom installationen vanligtvis är mer tidskrävande. De utanpåliggande rören gör installationen tuffare då VVS-montören måste borra eller specialbeställa duschhörnet så att den passar in.

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Dones rörmokare hjälper gärna till med inköp, tips om produkter som passar ditt hem, eller bara installation om du föredrar att köpa ditt duschhörn själv.

Du som kund ansvarar för: 

För att fastpriset ska gälla när du installerar ett duschhörn med utanpåliggande rör, måste följande förutsättningar vara uppfyllda:

  • Inköp av duschhörn: Duschhörnet bör finnas på plats när installationen påbörjas. Om du vill ha hjälp med inköp av duschhörnet, vänligen ange det i uppdragsbeskrivningen (extra kostnad tillkommer).
  • Vattenavstängning: Se till att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.
  • Utanpåliggande rördragning: Installatören skall vara informerad om utanpåliggande rördragning. 
  • Tydlig Information: Skicka gärna bilder via appens chatt av ditt gamla och nya duschhörn samt utrymmet där installationen kommer att äga rum.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vanliga frågor om duschhörn med utanpåliggande rör  

Hur vet jag om jag har utanpåliggande rör och vad innebär det?

Utanpåliggande rör syftar till vatten- eller avloppsledningar som är synliga och monterade utan att vara dolda bakom väggar, tak eller under golvet. Dessa rör är placerade utanpå byggnadsstrukturen och är synliga för ögat. Om du är osäker på om du har utanpåliggande rör i ditt badrum kan du själv göra en visuell inspektion för att avgöra det. Du kan leta efter rör som är synliga längs väggar eller tak, och ibland kan de även vara synliga på golvet om de är till för avlopp. Tjänsten installera duschhörn med utanpåliggande rör är till dig dig som redan har utanpåliggande rör hemma. Har du däremot dolda rör ska du använda dig av tjänsten "installera duschhörn med dolda rör".

Vad är ett duschhörn med utanpåliggande rör? 

Det kan vara svårt att hålla koll på alla olika delar i en dusch. En dusch består av en rad olika komponenter och funktioner som samverkar. För att förstå hur duschen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina behov kan vi ta oss en närmare titt på de olika komponenterna som utgör en dusch. 

Duschhörn: Ett duschhörn är en speciell typ av duschlösning som är utformad för att passa perfekt i hörnet av ditt badrum. Det har vanligtvis två glasväggar som möts i en vinkel och en dörr som ger åtkomst till duschen. Duschhörn är idealiska för små badrum eller för dem som vill optimera utrymmet i sitt badrum. Precis som med duschväggarna kan duschhörn också ha synliga rör på utsidan eller dolda rör inuti väggen.

Duschkabin: En duschkabin är en sluten duschlösning med väggar och en dörr som kan monteras ovanpå ett duschkar. Dess syfte är att innesluta duschområdet och förhindra vattenstänk och läckage i badrummet. 

Duschblandare: Duschblandaren är som en kran som du vrider på för att få vatten när du duschar. Den låter dig välja hur varmt eller kallt vattnet ska vara genom att blanda varmt och kallt vatten. Det är den som styr vattnets temperatur och flöde när du duschar.

Takduschset: Ett takduschset är en komplett duschlösning som inkluderar en takdusch, en handdusch, en duschslang och en blandare. För att installera ett takduschset behöver du också välja ett blandarfäste. Det är en bekväm och komplett lösning för att uppgradera din dusch.

Duschvägg: Duschväggen är som en barriär som separerar duschen från resten av badrummet. Den är oftast gjord av glas eller plast och fungerar som en vägg för att stoppa vatten från att spruta överallt. Ibland kan duschväggen ha synliga rör på utsidan (utanpåliggande) eller dolda rör inuti väggen. 

Vad finns det för fördelar med att installera duschhörn med utanpåliggande rör?

Det finns flera fördelar med att installera duschhörn med utanpåliggande rör, och det är en lösning som är väl värd att överväga för att maximera ditt badrumsutrymme och skapa en mer öppen och luftig atmosfär. Att installera duschhörn skapar många praktiska fördelar och är samtidigt ett populärt val bland badrumsdesigners. Duschhörn med utanpåliggande rör är utformade för att passa i hörnet av ditt badrum, vilket innebär att de inte tar upp onödigt utrymme. Detta är särskilt fördelaktigt i mindre badrum där varje kvadratmeter är värdefull. Du har också flexibilitet att välja mellan olika modeller och konfigurationer som passar dina specifika behov och badrummets layout. De vanligaste modellerna har två runda eller raka duschdörrar som öppnas utåt och skapar en rymlig ingång. Installera duschhörn och skapa ett mer praktiskt och attraktivt badrum som passar dig och dina behov. Luta dig tillbaka och låt en av våra erfaren VVS-installatör på Done ta hand om installationen.

Vad ska jag ha för storlek på duschhörn?

Valet av storlek när du ska installera duschhörn med utanpåliggande rör bör i första hand baseras på dina personliga preferenser och badrumsutrymmets konfiguration. Den vanligaste storleken för duschhörnor är 90x90 cm, och detta är ofta en praktisk och populär storlek eftersom den passar många badrum och ger tillräckligt med utrymme för en bekväm duschupplevelse. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon "one-size-fits-all" när det gäller duschhörn. Det finns ett brett utbud av storlekar att välja mellan, inklusive mindre alternativ som 70x70 cm eller större som 100x100 cm. Dessutom finns det asymmetriska mått som kan anpassas för att passa ditt badrum exakt. Behöver du hjälp att välja duschhörn? Våra rörmokare hjälper dig gärna! De har stenkoll på olika typer av duschhörn och kan assistera vid köp om det önskas. Boka en kostnadsfri konsultation i Done-appen eller online!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!