Montera duschkabin
Alla tjänster
/
/
Montera duschkabin

Montera duschkabin

6 395 kr efter ROT

I priset ingår montering av egenköpt duschkabin. Självklart kan vvsaren hjälpa dig med inköp av duschkabin om så önskad, kostnad tillkommer då. Ange detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-montören dig hitta rätt!

I priset ingår

Arbete: 5 900 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Montera duschkabin – allt du behöver veta

Ge ditt badrum en lyxig uppgradering genom att montera din nya duschkabin. Med våra erfarna montörer kan du vara säker på att din nya duschkabin kommer att installeras på ett säkert och effektivt sätt. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med vår tjänst och hur vi kan förvandla ditt badrum till en avkopplande oas. Boka en kostnadsfri konsultation och få offert från en av Dones auktoriserade VVS-montörer. 

Vad kostar det att montera en duschkabin?

Fastpriset för att installera duschkabin är 6 395 kr efter ROT. Kostnaden för att montera duschkabin tenderar att vara högre eftersom det vanligtvis kräver att två personer är närvarande vid installationen, samt att den är mer tidskrävande än exempelvis en duschvägg. Det är viktigt att notera att priset för duschkabin inte påverkas av om rören är utanpåliggande eller inte.

Priset gäller montering av egenköpt duschkabin samt avmontering av den gamla duschkabinen. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av en ny kommod kan göras av installatören mot extra kostnad. Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska byta tvättställsblandare. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatören genom offert.

 • Inköp av duschkabin: Duschkabinen ska finnas på plats vid tid för installation. Önskas hjälp med inköp anger du det i uppdragsbeskrivningen (kostnad tillkommer) 
 • Anpassat utrymme: Din nya duschkabin ska vara måttanpassad till installationsplatsen 
 • Bärfast vägg: Vägg ska vara bärfast för upphängning
 • Golvytans fall: Golvytans “fall” får ej överstiger 5 millimeters/meter  
 • Utanpåliggande rördragning: Installatör skall vara informerad om utanpåliggande rördragning 
 • Utbytesinstallation: Vid utbytesinstallation skall tidigare montage vara utfört på ett fackmannamässigt sätt 
 • Bortplockat inför påbörjat arbete: Se till att det är bortplockat i området där arbetet ska utföras, annars kan extra timmar tillkomma
 • Bortforsling av tidigare duschvägg: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen (kostnad 450 kr)  

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vanliga frågor om att montera duschkabin

Vad är en duschkabin? 

Det kan vara svårt att hålla koll på alla olika delar i en dusch. En dusch består av en rad olika komponenter och funktioner som samverkar. För att förstå hur duschen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina behov kan vi ta oss en närmare titt på de olika komponenterna som utgör en dusch. 

Duschkabin: En duschkabin är en sluten duschlösning med väggar och en dörr som kan monteras ovanpå ett duschkar. Duschkabinens syfte är att innesluta duschområdet och förhindra vattenstänk och läckage i badrummet. 

Takduschset: Ett takduschset är en komplett duschlösning som inkluderar en takdusch, en handdusch, en duschslang och en blandare. För att installera ett takduschset behöver du också välja ett blandarfäste. Det är en bekväm och komplett lösning för att uppgradera din dusch.

Duschblandare: Duschblandaren är som en kran som du vrider på för att få vatten när du duschar. Den låter dig välja hur varmt eller kallt vattnet ska vara genom att blanda varmt och kallt vatten. Det är den som styr vattnets temperatur och flöde när du duschar.

Duschvägg: Duschväggen är som en barriär som separerar duschen från resten av badrummet. Den är oftast gjord av glas eller plast och fungerar som en vägg för att stoppa vatten från att spruta överallt. Ibland kan duschväggen ha synliga rör på utsidan (utanpåliggande) eller dolda rör inuti väggen. 

Duschhörn: Duschhörn: Ett duschhörn är en speciell typ av duschlösning som är utformad för att passa perfekt i hörnet av ditt badrum. Det har vanligtvis två glasväggar som möts i en vinkel och en dörr som ger åtkomst till duschen. Duschhörn är idealiska för små badrum eller för dem som vill optimera utrymmet i sitt badrum. Precis som med duschväggarna kan duschhörn också ha synliga rör på utsidan eller dolda rör inuti väggen, beroende på design och önskemål.

Får man montera duschkabin själv?

Ja, du får montera duschkabin själv om du har viss erfarenhet av hemmafix eller VVS-arbete och är försiktig med att följa installationsanvisningarna noggrant. Tänk dock på att badrummet är ett så kallat våtrum som kräver extra omsorg vid ombyggnad för att inte riskera att de uppstår kostsamma skador. Vi rekommenderar därför alltid att du vänder dig till en certifierad fackman vid rör- och avloppsarbeten. Framförallt beror det på att försäkringsbolag liksom även hyresvärdar eller bostadsrättsföreningar ställer krav på att arbetet utförs korrekt och enligt gällande branschstandarder. Alla Dones VVSare är registrerade hos Säker Vatten och arbetar enligt branschstandarder, och de hjälper dig gärna med att montera duschkabin!

Krävs det tätskikt om jag ska installera duschkabin?

När det gäller installation av duschkabin är det viktigt att vara medveten om att du inte slipper kravet på tätskikt i ett våtutrymme. Om duschkabinen av någon anledning går sönder eller tas bort måste fortfarande kraven på vattentätt skikt uppfyllas. Det är därför klokt att se på duschkabinen som en del av inredningen i badrummet, särskilt eftersom det är ett utrymme som normalt utsätts för vattenstänk, spill eller läckage. Att inte följa detta råd kan ha konsekvenser vid en eventuell försäljning av bostaden, särskilt om duschkabinen tas bort eller vid en ombyggnad då utrymmet inte längre uppfyller byggnormerna. Det är därför bäst att se till att alla nödvändiga åtgärder vidtas för att garantera ett säkert badrum. Konsultera en av våra auktoriserade VVS-montörer i Done-appen eller online för att försäkra dig om att allt blir rätt när du ska installera duschkabin. 

Måste duschkabinen stå i ett hörn? 

Nej, det är inte nödvändigt att placera duschkabinen i ett hörn. Du kan placera duschkabinen var som helst i badrummet som passar din design och dina behov. Även om de flesta duschkabiner är utformade med hörnplacering i åtanke, kan de också installeras på andra platser i badrummet, beroende på din önskemål och utrymmesbegränsningar.

5 saker att tänka på när du ska montera din duschkabin

Är du mitt i en badrumsrenovering eller bara på väg att byta ut din gamla duschkabin? Det kan vara en spännande förändring, men det finns några viktiga saker att tänka på innan du kastar dig in i projektet. Här kommer några tips på saker du behöver tänka på när du ska montera duschkabin:

1. Kontrollera golvbrunnen: Innan du börjar installationen är det viktigt att se till att din golvbrunn fungerar korrekt och att avrinningen från duschkabinen är effektiv. Detta kommer att förhindra eventuell vattenskada och säkerställa att vattnet rinner bort ordentligt.

2. Placering: När du väljer plats för din duschkabin, tänk på att en kabin med vik- eller skjutdörrar kräver mindre utrymme framför kabinen, så det kan vara en fördel om ditt badrum är trångt. Mät och markera den önskade placeringen på golvet och på väggarna för att försäkra dig om att det finns tillräckligt med utrymme.

3. Höjd: Om utrymmet är trångt, se till att duschkabinens höjd är kompatibel med ditt utrymme. Om du har lågt i tak i badrummet eller en trång yta att arbeta med finns det extra låga duschkabiner. 

4. Stil och design: Duschkabiner finns i olika designer med olika typer av glas och profiler. Ta dig tid att välja en som passar din badrumsstil.

5. Professionell installation med Done: Anlita en våra kompetenta VVSare på Done för en säker och korrekt installation. Vi samlar Sveriges främsta rörmokare i vår app, alla registrerade hos Säker Vatten och arbetar enligt branschstandard. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!