Montera duschvägg
Alla tjänster
/
/
Montera duschvägg

Montera duschvägg

2 995 kr efter ROT
4 066 kr innan ROT. Ingår startkostnad på 295 kr.

I priset ingår montering av egenköpt duschvägg. Självklart kan hantverkaren hjälpa dig med inköp av duschvägg om så önskad, kostnad tillkommer då. Ange detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper hantverkaren dig hitta rätt!

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

I priset ingår:
✓ Montering av duschvägg samt avmontering av tidigare duschvägg
✓ Inmätning, avvägning och fastsättning
✓ Tillpassning av rörgenomföring för två rör i en profil
✓ Arbete, start- & resekostnad
✓ ROT-admin
✓ Installationsmaterial: skruv & plugg, våtrumsfog. Ingår ej: rördragningsprofil. Vid behov av övrigt material tillkommer ytterligare kostnad.  

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Montering duschvägg: Allt du behöver veta

Både i äldre och nyrenoverade badrum har duschen och duschväggen blivit en viktig detalj. Ibland kan man vilja byta ut sin gamla dusch då det kan vara svårt att få den ren eller för att slippa träliga duschdraperier som hänger ner och vatten som hamnar överallt, eller hur? Genom att montera duschvägg kan man lyfta hela känslan i badrummet! Det blir inte bara mer estetiskt snyggt utan även mer funktionellt! Kolla in här för andra tips och idéer på hur man enkelt kan förnya i sitt badrum.

En montering av duschvägg behöver inte vara särskilt krånglig, men det finns en hel del saker att tänka på för att resultatet ska bli bra. Kanske räcker inte tiden riktigt till i vardagen och det där bytet eller installationen blir aldrig av? Eller känner du att du inte riktigt har den kunskap som krävs och inte vill ge dig på att borra i kaklet? Då finns någon av våra duktiga hantverkare på Done redo för ditt projekt! Skicka en gratis förfrågan idag så hjälper vi dig med att enkelt hitta en hantverkare och få dina duschväggar på plats!

Vi har samlat allt du behöver veta när du ska montera duschvägg i ditt badrum. Hur gör man när man ska sätta upp duschväggar? Vilket material ska man välja och vilka produkter behövs för att installera eller limma på väggen? Häng på så ger vi svar på dessa frågor och mer!

Installera duschvägg, steg för steg

Det är viktigt att en installation som innefattar vatten går rätt till för att undvika fukt- och vattenskador som kan bli kostsamt i längden. Därför väljer många gärna att ta hjälp av en certifierad rörmokare som på ett enkelt och smidigt sätt kan sätta upp duschväggen. Möjligheten finns att kunna installera den helt och hållet själv om man har kunskapen som krävs. 

När man ska sätta upp duschväggen själv finns det en del steg att följa och förbereda innan man börjar för att man ska kunna få det bästa tänkbara resultatet. Därför har vi gjort en enkel steg för steg-guide för dig att följa när du ska sätta upp duschväggarna! 

 1. Markera och mät ut
  Första steget är att noga mäta vart på väggen skenorna till duschväggen ska fästa. Tips för att få ett rakt resultat är att använda laser eller ett vattenpass. Markera sedan skruvhålen med en penna.
 1. Borra hål
  Gör ett hål med en borrmaskin på de markeringarna du märkt ut. Kom ihåg att använda rätt borr för det material du ska göra hål i. I de flesta badrum brukar det vara kakel, vilket innebär att du kommer att behöva använda en kakelborr först. Använd inte slagfunktionen vid borrningen i kaklet då det i värsta fall kan spricka. Använd sedan en specifik borr för väggen bakom. Exempelvis om det är betong bakom så måste du använda en betongborr.
 1. Använd Silikon
  Innan du monterar duschväggen är det viktigt att du tar och sprutar in silikon i borrhålen. Gör även två silikonlinjer på baksidan av väggskenan som ska fästas. Silikonet gör att det sluter tätt och du undviker vattenskador som annars lätt kan uppkomma. Sätt sedan i skruvpluggarna.
 1. Skruva upp väggskenorna
  Sätt väggskenan på plats och skruva fast med medföljande skruvar. Dubbelkolla med ett vattenpass så att det är helt rakt. Se till att torka av det överflödiga silikonet för ett snyggt slutresultat och en fin kant.
 1. Montering duschvägg
  När väggskenorna är fastskruvade är det dags att montera duschväggen. Ställ in väggarna på rätt plats och se till att skruva fast dem ordentligt med tillhörande skruvar. Det är alltid bra att vara två som hjälps åt så att någon kan hjälpa till att hålla vid behov.
 2. Testa
  Det enda som är kvar nu är att testa så att allt fungerar som det ska. Se till att duschväggen går att öppna och stänga ordentligt, och att inget vatten kommer ut. Klart!

Montera duschvägg utan att borra

Drar du dig för att borra i kaklet eller är det kanske så att kaklet är för hårt för att kunna göras hål i utan att det går sönder? I de flesta fall går det alldeles utmärkt att fästa duschväggar genom att limma fast dem.

För de som gärna inte vill ge sig på att borra i sitt badrum finns det som sagt andra alternativ att få duschen på plats. En montering av duschvägg går exempelvis att fixas med hjälp av ett superlim eller borrfria monteringskit som är anpassat efter materialet på väggen. 

Fördelen med en borrfri montering är att man slipper oroa sig för fuktskador som kan förekomma vid borrning. En annan fördel med att limma är att man heller inte riskerar att ta sönder rör och ledningar som döljer sig bakom väggen vid montering av duschväggar.

Pris - Installera duschvägg

Priset för att montera en duschvägg ligger på 2995 kr efter ROT. Det innebär att det innan rotavdraget ligger på cirka 4066 kronor. Det ingår även en startkostnad som är ett fast pris på 295 kr. Eventuella avgifter för parkering och andra transportavgifter betalas av kund. I priset ingår montering av egenköpt vägg till duschen.

Du som kund ansvarar för:

Inköp av duschvägg - Duschväggen ska finnas på plats vid tid för installation. Du som kund ansvarar också för produktgaranti och reklamationsärenden. Självklart kan hantverkaren hjälpa dig med inköp av duschväggar om så önskad, då tillkommer en extra kostnad. Du kan ange det i uppdragsbeskrivningen via vår innovativa Done-app så hjälper hantverkaren dig med det.  

 • Anpassat utrymme - Den nya duschväggen skall vara måttanpassad till installationsplatsen. 
 • Bärfast vägg - Vägg skall vara bärfast för upphängning.
 • Golvytans fall - Golvytans “fall” får ej överstiga 5 millimeter/meter.
 • Utanpåliggande rördragning - Installatör skall vara informerad om utanpåliggande rördragning.
 • Utbytesinstallation - Vid utbytesinstallation skall tidigare montage vara utfört på ett fackmannamässigt vis.
 • Bortplockat inför påbörjat arbete - Se till att det är bortplockat i området där arbetet ska utföras, annars kan extra timmar tillkomma.
 • Bortforsling av tidigare duschvägg - Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen (kostnad 450 kr).

Done hjälper dig med installationen

Vi hjälper dig att montera duschväggar oavsett om du installerar helt nya eller bara vill byta väggen. Genom vår innovativa app kan vi på ett praktiskt sätt hjälpa dig med allt från rådgivning, inköp av väggen till färdig installation! Smart va?

Det enda du behöver göra är att ladda ner appen och välja vilken sorts hantverkare du vill ha hjälp av. Därefter klickar du i din närmaste stad. Vi har rörmokare i Stockholm, Malmö, Göteborg och många fler städer runt om i hela Sverige. Hos oss på Done är alla våra auktoriserade rörmokare certifierade med Säker Vatten. Det innebär att de arbetar inom ramen för deras regler och får inte koppla in varor som inte är godkända av “Säker Vatten”.

Vi hjälper dig att hitta en rörmokare som kan hjälpa dig att montera eller byta din duschvägg. Via ett snabbt och kostnadsfritt videosamtal kan hantverkaren sedan ge dig ett gratis prisförslag utifrån just din förfrågan. Få en gratis offert hos oss redan idag, luta dig tillbaka och låt proffsen hjälpa dig att få jobbet Done!