Installera duschvägg (utanpåliggande rör)
Alla tjänster
/
/
Installera duschvägg (utanpåliggande rör)

Installera duschvägg (utanpåliggande rör)

4 795 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 4 300 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

I priset ingår montering av egenköpt duschvägg. Självklart kan vvs-montören hjälpa dig med inköp av duschvägg med utanpåliggande om så önskad, kostnad tillkommer då. Ange detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-installatören dig att hitta rätt!

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera duschvägg med utanpåliggande rör 

Ska du montera en ny duschvägg med utanpåliggande rör och letar efter professionell hjälp? Då har du kommit helt rätt! Att installera en duschvägg kan inte bara ge ditt badrum ett stilrent utseende utan också förbättra dess funktionalitet. Med våra kvalificerade VVS-montörer är du i trygga händer, och vi är redo att göra monteringen till en smidig och problemfri upplevelse. Boka en av våra vvsare idag och få din drömduschvägg installerad precis där du önskar den!

Våra certifierade installatörer är experter på att skapa badrum som överträffar dina förväntningar. Vi är redo att vägleda dig genom hela processen och hjälpa dig att förverkliga dina badrumsdrömmar. Kontakta oss enkelt online eller via Done-appen för en kostnadsfri rådgivning och en skräddarsydd offert. Vi ser fram emot att göra din badrumsförändring till verklighet!

Vad kostar det att installera en duschvägg med utanpåliggande rör?  

Fastpriset för att installera duschvägg med utanpåliggande rör är 4 795 kr. I priset ingår montering av duschvägg med utanpåliggande rör, startkostnad, avmontering av den tidigare duschväggen, montering av vattenlås. Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin. Tjänsten gäller för dig som redan har utanpåliggande rör i ditt badrum. Om du istället har dolda rör ska du använda dig av tjänsten installera “duschvägg med dolda rör”.

Kostnaden för att installera duschvägg med utanpåliggande rör tenderar att vara högre än vid dolda rör eftersom installationen vanligtvis är mer tidskrävande. De utanpåliggande rören gör installationen tuffare då montören måste borra eller specialbeställa duschväggen så att den passar in. 

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Dones rörmokare hjälper gärna till med inköp, tips om produkter som passar ditt hem, eller bara installation om du föredrar att köpa ditt badkar själv. 

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska byta duschvägg med utanpåliggande rör. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

 • Inköp av duschvägg: Duschväggen ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
 • Anpassat utrymme: Den nya duschväggen skall vara måttanpassad till installationsplatsen. 
 • Bärfast vägg: Vägg skall vara bärfast för upphängning
 • Golvytans fall: Golvytans  “fall” får ej överstiga 5 millimeter/meter 
 • Utanpåliggande rördragning: Installatören skall vara informerad om utanpåliggande rördragning. 
 • Utbytesinstallation: Vid utbytesinstallation skall tidigare montage vara utfört på ett fackmannamässigt vis. 
 • Bortplockat inför påbörjat arbete: Se till att det är bortplockat i området där arbetet ska utföras, annars kan extra timmar tillkomma. 
 • Bortforsling av tidigare duschvägg: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen (kostnad 450 kr)  

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vanliga frågor om duschvägg med utanpåliggande rör ‍

Vad innebär utanpåliggande rör?

Uttrycket "utanpåliggande rör" refererar till vatten- eller avloppsledningar som är synliga och monterade utanpå väggar eller tak i ett byggnadssystem. Dessa rör är alltså inte gömda i väggarna eller taket, utan de är klart synliga och åtkomliga. Det innebär att utanpåliggande rör att vatten- eller avloppsledningar är installerade på ytan av väggar eller tak och är synliga för ögat, till skillnad från dolda rör som är gömda bakom väggar eller tak.

Vad är en duschvägg med utanpåliggande rör? 

Det kan vara svårt att hålla koll på alla olika delar i en dusch. En dusch består av en rad olika komponenter och funktioner som samverkar. För att förstå hur duschen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina behov kan vi ta oss en närmare titt på de olika komponenterna som utgör en dusch. 

Duschvägg: Duschväggen är som en barriär som separerar duschen från resten av badrummet. Den är oftast gjord av glas eller plast och fungerar som en vägg för att stoppa vatten från att spruta överallt. Ibland kan duschväggen ha synliga rör på utsidan (utanpåliggande) eller dolda rör inuti väggen. 

Duschhörn: Ett duschhörn är en speciell typ av duschlösning som är utformad för att passa perfekt i hörnet av ditt badrum. Det har vanligtvis två glasväggar som möts i en vinkel och en dörr som ger åtkomst till duschen. Duschhörn är idealiska för små badrum eller för dem som vill optimera utrymmet i sitt badrum. Precis som med duschväggarna kan duschhörn också ha synliga rör på utsidan eller dolda rör inuti väggen.

Duschkabin: En duschkabin är en sluten duschlösning med väggar och en dörr som kan monteras ovanpå ett duschkar. Dess syfte är att innesluta duschområdet och förhindra vattenstänk och läckage i badrummet. 

Duschblandare: Duschblandaren är som en kran som du vrider på för att få vatten när du duschar. Den låter dig välja hur varmt eller kallt vattnet ska vara genom att blanda varmt och kallt vatten. Det är den som styr vattnets temperatur och flöde när du duschar.

Takduschset: Ett takduschset är en komplett duschlösning som inkluderar en takdusch, en handdusch, en duschslang och en blandare. För att installera ett takduschset behöver du också välja ett blandarfäste. Det är en bekväm och komplett lösning för att uppgradera din dusch.

Montering av duschvägg med utanpåliggande rör 

 • Förbered dina verktyg och material: Innan du börjar, se till att du har följande verktyg och material redo: vattenpass eller lasermätare, skruvmejslar, silikon och en silikonspruta, ett borrset, pluggar och de medföljande skruvarna. Organisera dem i den ordning du kommer att använda dem för att göra arbetet smidigare.
 • Mät och markera: Använd vattenpasset eller lasermätaren för att mäta och markera var duschväggens väggskenor ska placeras på väggen. Se till att markeringarna är raka och precisa.
 • Borra och applicera silikon: Borra försiktigt hålen i väggskenan där du tidigare markerat. Applicera sedan silikon i borrhålen i väggskenan och lägg två strängar av silikon på den sida som kommer att sitta mot väggen. Detta kommer att fungera som en vattentätning.
 • Fäst väggskenorna: Skruva fast väggskenorna på de markerade platserna på väggen. Torka försiktigt bort eventuellt överskott av silikon som kan ha runnit ut.
 • Montera duschväggarna: Placera nu duschväggarna i skenorna och skruva fast dem enligt anvisningarna. Kontrollera att dörrarna öppnas och stängs korrekt och att det inte finns några läckage när du provkör installationen.

Det är viktigt att notera att installationen av en duschvägg kan vara mer komplicerad än det verkar, och det kan finnas specifika krav och steg beroende på den valda modellen. Om du känner dig osäker på installationen, överväg att anlita professionell hjälp för att säkerställa en korrekt och problemfri montering. Våra rörmokare på Done har erfarenhet och utför alla VVS-installationer enligt branschstandard. Kontakta oss via bokningsformuläret här online eller i Done-appen för att boka din installation av duschvägg med utanpåliggande rör idag.

Kan man limma duschväggar med utanpåliggande rör?

Om du föredrar att undvika att borra i kaklet i duschen eller om det är särskilt hårt och svårt att borra igenom, finns det alternativet att använda lim för att fästa väggskenorna. Du måste använda ett speciallim som är specifikt avsett för duschväggar. Detta lim är skapat för att säkerställa en stark och hållbar fästning utan att skada duschens kakel eller yta. Om du känner dig osäker på att använda limmet korrekt eller har några frågor om processen, tveka inte att konsultera en av våra VVS-montörer. Vi har erfarna rörmokare och montörer som är här för att hjälpa dig med allt med din installation av duschväggar av utanpåliggande rör.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!