Byta tvättmaskin

1 715 kr

ROT ej tillgängligt.

Startavgift på 295 kr tillkommer.

Alla VVS-montörer & rörmokare anslutna till Done är ansvarsförsäkrade, kvalitetskontrollerade & certifierade av Säker Vatten.

Fastpris gäller då:

Tvättmaskin samt bruksanvisning finns på plats vid tid för montering.

Du har säkerställt att vättmaskinen passar i tänkt utrymme.

Du har säkerställt att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkt utrymme samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.

Du har säkerställt att du har tillgång till bostadens elcentral, att vägguttag finns installerat samt att vattenledning för avstängning av tvättmaskin finns tillgängligt. Om det tidigare funnits en tvättmaskin på platsen finns detta förmodligen redan.

Du skickas vidare till bokningsformuläret...
Det verkar som att ditt projekt inte uppfyller kraven för fastpris. Ladda ner Done-appen för att boka ett videosamtal för offert.
Boka byte av tvättmaskinBoka byte av tvättmaskin

Pris avser avmontering av tidigare diskmaskin samt montering av ny diskmaskinen. Hjälp med bortforsling  (450 kr tillägg) eller inköp? Ange i beskrivningen i nästa steg. Vill du installera en tvättmaskin där det tidigare inte funnits en? Boka kostnadsfritt videosamtal för offert.

Anlita rörmokare för byte av tvättmaskin?

Att byta ut en tvättmaskin som börjat uppvisa problem, helt slutat fungera eller som av visuella skäl inte längre passar in i rummet är något du får göra själv om du är händig nog att genomföra bytet korrekt. Att montera en tvättmaskin på en plats där det sedan tidigare stått en, innebär att el samt vatten och avlopp redan finns korrekt förberett, vilket gör det till en relativt enkel insats för någon som är duktig på hemmafix.

Det finns dock fördelar i att anlita en VVS-montör auktoriserad av Säker Vatten för att byta tvättmaskin. Att få bytet utfört av en certifierad rörmokare, innebär att du kan få ett Säker Vatten-certifikat på arbetet. Skulle en eventuell vattenskada uppstå i anslutning till den nya tvättmaskinen, är de flesta försäkringsbolag mycket hårda i att endast betala ut försäkringspengar då det finns ett Säker Vatten-certifikat. Ett certifikat från Säker Vatten, är ett bevis på att installationen utförts enligt BBR (Boverkets Byggregler) och därmed anses korrekt och fackmannamässigt gjord. Även om du själv utför monteringen av din nya tvättmaskin enligt dessa regler till punkt och pricka, så har du inget bevis som kan styrka det ifall en olycka skulle vara framme. Här kan du läsa mer om vilka andra tjänster en certifierad VVS montör från Done kan hjälpa dig med.

Ska du installera en tvättmaskin där det inte tidigare funnits en installerad? Läs vår guide: Allt du behöver veta inför installation av tvättmaskin.

Kvalitetskontrollerade & behöriga rörmokare

Alla rörmokare & VVS-montörer anslutna till Done är noggrant kvalitetskontrollerade. Visste du att vår kvalitetskontroll utöver att säkerställa att ansvarsförsäkring och auktorisation hos Säker vatten finns på plats, även inkluderar en intervju med både hantverkaren och ett par av hantverkarens tidigare kunder? Det gör den!

VVS-bolagen anslutna till Done, prioriterar precis som vi tydlig och effektiv kommunikation samt kundsupport i världsklass. Skulle du behöva stöd längs vägen, finns även vi här för att hjälpa dig!

Byta tvättmaskin: Att tänka på

När du bokat in ett tvättmaskinsbyte med en Done-ansluten rörmokare, är det några saker du behöver ha koll på inför besöket. Dubbelkolla därför att du checkat av punkterna på listan nedan, innan rörmokaren kommer hem till dig för att montera din nya tvättmaskin.

Checklista inför byte av tvättmaskin:

  • Tvättmaskin och bruksanvisning ska finnas på plats vid tid för installation.
  • Säkerställ att tvättmaskinen passar i det tänkta utrymmet.
  • Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral samt huvudavstängninsventil för vattnet.
  • Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns samt att eluttag finns installerat, om en tvättmaskin finns installerad sedan tidigare bör detta finnas.
Boka byte av tvättmaskinBoka byte av tvättmaskin

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Visa alla inlägg