Anlita elektriker
i Skåne

Boka videosamtalBoka videosamtal
Gratis videosamtal för offert
Träffa elektriker i Skåne digitalt via video. Tider varje dag
kl. 07-19.
Alla anslutna elektriker i Skåne är registrerade hos Elsäkerhetsverket.

hantverkare med goda kundreferenser
Elektriker i Skåne att lita på
Vi jobbar bara med de bästa elektrikerna. Vi kollar ansvarsförsäkring, certifikat och pratar med tidigare kunder - så du slipper.
Boka elektriker med Done app
Vi finns vid din sida
All kommunikation på ett ställe - behöver du hjälp finns vi här.
ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play
anlita elektriker registrerad hos elsäkerhetsverket
Elektriker Skåne

Krav du bör ställa när du anlitar elektriker i Skåne

När du anlitar elektriker i Skåne är det en hel del du bör säkerställa att firman har på plats. Det handlar ju trots allt om elen i ditt hem, och den vill du ska vara säker och korrekt installerad, eller hur? När du anlitar en elektriker bör du därför alltid säkerställa att elfirman:

Är registrerad hos Elsäkerhetsverket
Har rätt behörighet
Är tydlig och effektiv i sin kommunikation
Har F-skatt & saknar betalninsanmärkningar
Har giltig ansvarsförsäkring
Har goda referenser från tidigare kunder
Inte finns med på Råd & Röns svarta lista

Hitta elektriker i Skåne med rätt behörighet

Alla elfirmor i Skåne anslutna till Done har genomgått en noggrann kvalitetskontroll i åtta steg. Under kvalitetskontrollen säkerställer vi att elbolaget bland annat har giltig ansvarsförsäkring, är registrerade hos Elsäkerhetsverket och undersöker också vilken auktorisation som finns inom bolaget. Vi genomför dessutom intervjuer med både hantverkaren och ett par av firmans tidigare kunder för att säkerställa kvalitet i både arbete och kommunikation.

Anlita elektriker i Skåne

Oavsett om du behöver hjälp med att installera laddstolpar, solceller eller laga trasig dimmer, får du i Done-appen kontakt med rätt och behörig elektriker direkt. Följ ditt projekt i realtid, chatta med din elektriker och få offert snabbt direkt i appen. Självklart finns vi på Done med dig under hela uppdraget!

Ladda ner app
boka elektriker till fastpris
Martin Adelros, elektriker på Elektrotjänst i Skåne AB

Möt Martin, elektriker i Skåne

Martin Adelros är elektriker på Done-anslutna Elektrotjänst i Skåne AB. Han har stor erfarenhet av att hjälpa privatpersoner med både mindre uppdrag och kompletta lösningar, i villa eller i lägenhet.

Du kan få hjälp av Martin oavsett om du gör en elrenovering i en äldre fastighet eller belysningsarbete i nyproduktion. Elektrotjänst i Skåne AB tillgodoser ett brett utbud av tjänster och lägger stort fokus på energibesparande elinstallationer.

För Martin är kundnöjdheten högsta prioritet. Med lång erfarenhet som elektriker i området kring Skåne har han möjlighet att ta sig an olika typer av uppdrag med sitt team av behöriga och professionella elektriker i städer som Malmö, Trelleborg eller Lund.

Exempel på uppdrag

I södra Skåne kan du via Done få hjälp av Martin, eller någon av våra andra anslutna elektriker, med exempelvis:

ROT jobb: Elinstallationer i ombyggnadsprojekt, renoveringsprojekt och nyproduktion.
Laddboxar: Installerar elbox för laddning av din elbil.
Solceller: Låt ditt tak bli källa för den energi ditt hus behöver, fördel ekonomiskt och för miljön.
Smarta hem installationer: Armaturer med sensorer i trapphus eller källarutrymme och förbruka mindre el.
Belysning: Installering av belysning, ny takarmatur, lampa i badrumsskåpet eller spotlights.
Elbesiktningar: Viktigt att kontrollera att elinstallationer hemma är fackmannamässigt utförda och rätt underhållna.

Boka elektriker i Malmö

Klimatsmart elinstallation i Skåne

För elektriker har energismarta lösningar fått allt större utrymme. Det kan handla om allt från egenproducerad el, till laddstolpar för elbilar eller smarta hem lösningar som hjälper till att effektivisera elförbrukningen hemma.

Solceller är en klimatsmart elinstallation som kommit att bli allt mer populär i Skåne, och i Sverige som helhet, de senaste åren. När du installerar solceller på tak eller fasad producerar du inte bara din egen el, du bidrar även till minskad förbrukning av jordens resurser. Att installera solceller innebär en trygg och pålitlig driftsäkerhet med en förväntad livslängd på över 40 år.

En annan elinstallation som kan räknas till kategorin klimatsmart vars popularitet vuxit är laddstolpe till elbil. Allt fler väljer vi köp av ny bil, eller val av företagsbil, att satsa på en helt eller delvis eldriven bil. Eldrivna bilar bidrar till minskade koldioxidutsläpp, vilket som du säkert vet är en stor bov i klimatfrågan. För att smidigt kunna ladda elbilen hemma väljer många att installera en laddstolpe på uppfarten eller i garaget hemma.

År 2021 kommer ett nytt typ av skatteavdrag, ibland kallat det gröna rotavdraget, som kommer göra det än mer attraktivt med klimatsmarta installationer. Läs mer om det gröna avdraget här!

Installera laddstolpe

De 5 viktigaste tipsen

Din elbil behöver laddas och vi hjälper dig med att matcha elektriker i Skåne som kan hjälpa dig, enkelt och smidigt i Done appen. 

Här har vi listat de 5 viktigaste tipsen som du bör ha med på checklistan för din laddstolpe. 

Laddstolpe elbil
Ta hjälp av elektriker registrerad hos Elsäkerhetsverket.
Säkerställ att du har en anpassad jordfelsbrytare.
Undersök om du behöver en effektvakt. Den ser till att du inte överbelastar säkringen.
Om den ska kopplas till internet kan nätverkskabel behövas, om inte stolpen redan är förberedd för trådlöst nät.
Ett krav är att laddstolpen ska vara förberedd för elmätning och debitering.
Boka installation

El i lägenhet och villa

Alla elektriker i Skåne som är anslutna till Done har erfarenheter av en bredd olika typer av uppdrag. Självklart behöriga för alla arbeten!
Elarbeten skiljer sig något mellan villa och lägenhet. I områden där villor är vanliga, ex. Staffanstorp, Vellinge och Burlöv är det vanligt att elektriker anlitas för utomhusarbeten. Det kan till exempel handla om installation av laddstolpe på uppfart eller i garage eller belysning i trädgård, på uteplats eller fasad. Även kompletta smarta hem lösningar är en vanlig i villa i Lomma.

I Malmö, Trelleborg och i Lund finns både bostadsrätter och hyresrätter. I lägenhet är utomhusarbeten av naturliga skäl inte lika vanliga. Här anlitas elektriker i större mån för inomhusarbeten, ofta av det mindre slaget. När det gäller elarbeten i trapphus, soprum, garage och andra gemensamma ytor är det bostadsrättsföreningen som anlitar elektriker. Vanliga elarbeten i trapphus är exempelvis sensorer för att automatiskt tända och släcka lampor.

Done i samarbete med Koppla Säkert från Elsäkerhetsverket.

Var rädd om dig & Koppla Säkert

När du vet i vilken miljö installationen ska utföras och vad du ska installera kan du ta Elsäkerhetsverkets e-tjänst till hjälp. Koppla Säkert kan du enkelt knappa in vilken miljö installationen ska utföras i samt vad det är du ska installera. Tjänsten berättar då vad du får och inte får göra i relation till det du ska installera.

Var rädd om dig. Koppla Säkert.

Ladda ner Done

Relaterade artiklar

Visa alla inlägg

Renovera smidigare

Boka videosamtal för kostnadsfri offert