Videosamtal med kvalitetskontrollerad VVSare för offert

Elektriker i Malmö

595 kr per timme inkl ROT

Vad behöver du hjälp med?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Byta elcentral

proppskåp,elcentral

Dra om el

kabeldragning,elledning,

Fräsa in el

elfräsning,infräsning,rörläggning,

Golvvärme

golvvärme

Installera badrumsfläkt

badrumsfläkt,frånluftsfläkt,våtrumsfläkt,väggfläkt

Installera badrumsskåp med belysning

badrumsskåp,belysning,badrum

Installera belysning utomhus

utebelysning,utelampor

Installera dimmer

byta,byte,plejd

Installera eluttag inomhus

eluttag,schneider electric,renova,exxact,ojordat,vägguttag

Installera infravärmare

infravärme,balkong,värmare

Installera spishäll

induktionshäll,induktion,induktionsspis

Installera taklampa

taklampa,armatur,lampa,takkrona,vägglampa,lysrör,

Hittar du inte vad du söker? Få offert här.

  • Gratis videosamtal för offert
  • All kommunikation tryggt i Done-appen
  • Ansvarsförsäkrade & behöriga elektriker till fast timpris på 595 kr/tim
Videosamtal i Done-appen med elektriker
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Finn snabbt en auktoriserad elektriker i Malmö

Söker du en pålitlig och professionell elektriker i Malmö? Done. Våra elektriker kan leverera högkvalitativa elinstallationer och elservice i hela Malmö, och vi är stolta över att ha byggt upp en stark kundbas i staden genom åren. Med ett snabbt och gratis videosamtal i våran Done-app kan du få all den hjälp du behöver, oavsett om det är stora elinstallationer eller mindre projekt och renoveringar i ditt hem.

Sedan starten i Stockholm 2019 har Done kontinuerligt expanderat till fler och fler städer i Sverige. Att erbjuda våra tjänster i Malmö var självklart alltid en del av planen, och nu har även du som bor i Malmö möjligheten att anlita kvalitetskontrollerade och lokala elektriker (och andra hantverkstjänster) i Done-appen. Tillsammans med våra anslutna elektriker täcker vi hela Malmö med omnejd. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig i Done-appen här.

Äntligen ett enkelt sätt att anlita elektriker i Malmö

Done erbjuder en enkel lösning för dig som vill anlita en elektriker till stora och små elinstallationer i Malmö. I stora städer som Malmö finns en mängd olika elföretag att välja mellan och det kan vara oerhört svårt att hitta rätt. Hos Done har vi tagit bort det problemet för dig, genom att handplocka de bästa elfirmorna i Malmö. De har rätt behörighet och lång erfarenhet, så du inte behöver oroa dig för tillgänglighet, säkerhet eller intresse för ditt projekt. Med ett snabbt videosamtal får du en gratis offert från ett elföretag i Malmö som matchar dina behov. Efter att du har accepterat och bekräftat offerten kan du börja planera arbetsstarten tillsammans med din elinstallatör. Med Done behöver du bara fundera över vad du vill ha gjort i ditt hem, så fixar vi resten!

Genomsnittsbetyg på 4.9 av 5 på elinstallationer i Done-appen ⭐️

Done-appen uppmuntrar kunder som har anlitat en elektriker i Malmö att lämna omdömen i appen för att hjälpa andra kunder. Dessa omdömen är tillgängliga för dig så snart du har matchat med ett företag. För oss är det viktigt att kvalitetssäkra våra anslutna elfirmor genom att utvärdera deras arbete och kommunikation med kunderna. Vi förstår också att det är viktigt för dig att få tillgång till tidigare kunders erfarenheter. Vi är stolta över att säga att vårt genomsnittsbetyg för avslutade projekt i Done-appen är 4.9 av 5, vilket visar på hög kvalitet och nöjda kunder. Vi strävar alltid efter att fortsätta leverera en hög standard och hjälpa dig att hitta den bästa elektrikern för dina behov i Malmö.

Dones kvalitetskontroll av certifierade elektriker i Malmö

När du behöver anlita en auktoriserad elektriker till både stora och små elinstallationer i ditt hem är det viktigt att du känner dig säker på att elfirman har rätt behörighet och kunskap för att utföra jobbet på ett korrekt sätt. Detta gäller även för andra renoveringsprojekt och småfix i hemmet där du behöver anlita en hantverkare. För att säkerställa att du får högkvalitativ service och en trygg upplevelse genom Done-appen genomgår alla företag som vi ansluter till vårt nätverk en grundlig kvalitetskontroll. Vi strävar efter att alltid erbjuda kunderna de bästa elektrikerna i Malmö, så du snabbt kan få den professionella hjälp till din elinstallation som du behöver. Vi hoppas att detta ger dig extra förtroende för att använda Done och alla våra tjänster till din elinstallation.

Hitta elektriker i Malmö som har stenkoll med hjälp av Done

Vi på Done gör en omfattande kvalitetskontroll av alla elfirmor som vi ansluter till vårt nätverk i Malmö. Kvalitetskontrollen består av nio steg, som börjar med en intervju med företaget. Vi säkerställer att företaget har alla nödvändiga dokument såsom registreringsbevis hos Elsäkerhetsverket, ansvarsförsäkring och en stabil ekonomi. Vi intervjuar även tidigare kunder som har anlitat elfirman för att se till att de har bra merit av att leverera hög kvalitet. Vårt mål är att du som kund ska känna dig trygg och säker på att den elektriker du anlitar via Done har rätt kompetens och förmåga att utföra ditt projekt på ett professionellt sätt.

Få prisförslag till din elinstallation

30% avdrag på arbetskostnaden vid elinstallation i Malmö

Visste du att du får använda rotavdraget när du anlitar en elektriker för en elinstallation i ditt hem? Alla behöriga elektriker i Malmö anslutna till Done administrerar ROT åt dig. Det betyder att elektrikern direkt drar av 30% av arbetskostnaden på offert och faktura, så länge du är behörig för avdraget och har tillräckligt mycket outnyttjat rotavdrag kvar för året. Vill du veta mer om hur rotavdraget fungerar och vad det i slutändan kommer att kosta dig som anlitar en elektriker? Du hittar vår uppskattade guide till ROT och RUT-avdrag här!

2021 kom äntligen det efterlängtade skatteavdraget för så kallade gröna installationer, även kallat för det gröna rotavdraget. Det gröna avdraget ger dig möjlighet att göra skatteavdrag på installation av elbilsladdare såsom laddbox och solceller. Läs mer om det gröna skatteavdraget här!

Få en gratis offert

Vad kostar en elektriker i Malmö?

595 kr i timmen efter ROT

För oss på Done är det viktigt att våra anslutna bolag, oavsett kategori, erbjuder marknadsmässiga priser. Som en del i detta har vi satt ett fast timpris på elinstallationer som alla våra anslutna elektriker i Malmö får använda när de skapar offerter. Det betyder att du betalar samma timpris, 595 kr i timmen efter ROT, oavsett vilken elfirma du matchar med. 

Minimidebitering på 1800 kr efter ROT gäller oavsett om det är stora eller små elinstallationer eller projekt som ska utföras. Detta då det med parkeringsavgifter, bensinkostnader och restid blir ekonomiskt ohållbart för en elektriker att åka ut på korta uppdrag utan en minimidebitering. Här kan du läsa mer om kostnader när du anlitar elektriker.

Få prisförslag till din elinstallation

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

elektriker i Stockholm

Elektriker för BRFer, butiker & kontor i Malmö

Dones anslutna elektriker i Malmö är inte bara tillgängliga för privatkunder. Även du som driver butik, café eller restaurang samt du som ansvarar för ett kontor eller sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening kan få hjälp av Dones kvalitetskontrollerade elektriker. Vi erbjuder hjälp till både enstaka elinstallationer och abonnemangstjänster på elektriker och andra hantverkstjänster. Kontakta oss på kontakt@doneservices.se så hjälper vi dig vidare.

Sitter du i styrelsen i en bostadsrättsförening och har ni kommit fram till att ni vill installera laddstolpar eller laddbox i garaget eller på parkeringsplatserna på innergården? Grattis - ni har tagit ett grymt beslut! Dones elektriker i Malmö tycker extra mycket om att installera just laddstolpar och hjälper gärna er bostadsrättsförening med detta. Självklart kan ni få ett paketpris för flera laddstolpar som ska installeras i samma bostadsrättsförening. Kontakta oss på kontakt@doneservices.se för mer information om vilka elinstallationer vi kan hjälpa er med.

Få prisförslag från elektriker

Så bokar du elinstallation via Done

Siffran 1 - Done

Boka elektriker

Ladda ner Done via Appstore/Google Play & eller boka en elektriker genom att beskriva ditt projekt i vårt offertformulär. Du blir sedan matchad med en av våra elinstallatörer som kontaktar dig för vidare kommunikation.

Siffran 2 - Done

Ta emot & godkänn offert

När du och din elektriker har gått igenom ditt projekt kommer du att ta emot offert med prisspecifikation. Det är alltid helt kostnadsfritt med rådgivning, samtal och offert. För större projekt finns även kostnadsfria videosamtal.

Siffran 3 - Done

Snabb projektstart

Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med elinstallatören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Videosamtal med elmontör från Done

Hårda krav för att bli certifierad elektriker hos Done

På Done lägger vi stor vikt vid att kvalitetskontrollera alla hantverksbolag vi tar in, inte minst inom kategorin el. Vi ställer hårda krav på elektrikerna i vårt nätverk vad gäller kvalitet i arbete och tydlig effektiv kommunikation. Vår kvalitetskontroll hjälper oss säkerställa att vi endast arbetar med elektriker som har kvaliteter som finns att hitta hos branschens bästa.

Kvalitetskontroll i 9 steg för att bli certifierad elmontör hos Done

I vår kvalitetskontroll säkerställer vi att elektrikern är/har:

rosa pin check giltig ansvarsförsäkring
Giltig ansvarsförsäkring
rosa pin check elsäkerhetsverket och Done
Registrerad elinstallatör hos Elsäkerhetsverket
rosa pin check Done erbjuder ROT
Hanterar ROT åt sina kunder
Rosa pin check Done har tydlig och effektiv kommunikation
Tydlig & effektiv i kommunikation
Rosa pin check Done anslutna hantverkare är registrerade för f-skatt
Registrerad för F-skatt
rosa pin check done har koll på råd och rön
Inte med på Råd & Röns svarta lista
rosa pin check Done har bra omdömen
Bra omdömen från tidigare kunder
Hantverkare anslutna till Done saknar betalningsanmärkningar
Saknar betalningsanmärkningar
Hantverkare anslutna till done är momsregistrerade
Är momsregistrerad

Ansvarsförsäkring - trygghet för dig och din elinstallatör

Om din elmontör orsakar skada vid arbete i ditt hem har du rätt till skadestånd. Har installatören en ansvarsföräskring så täcker den skadeståndet, och behöver inte betalas ur bolagets egen ficka. Alla elbolag anslutna till Done har självklart giltig ansvarsförsäkring. Väljer du att anlita elektriker genom Done så kan du alltid känna dig trygg i att du är skyddad om något oväntat skulle ske. A

Endast elinstallatörsbolag registrerade hos Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket arbetar mot att ingen person eller egendom ska komma till skada av el. Det är också Elsäkerhetsverket som avgör om ett elbolag räknas som godkänt elinstallationsbolag. För att få utföra de flesta elarbeten krävs det att firman är registrerad hos Elsäkerhetsverket som elinstallationsbolag. Alla elfirmor anslutna till Done är självklart registrerade elinstallationsbolag hos Elsäkerhetsverket. 

Vi har koll på Råd & Röns svarta lista över elinstallatörer

Intresseorganisationen Sveriges Konsumenter undersöker varor och tjänst. De driver dessutom Råd & rön vars svarta lista listar tjänstebolag som inte anses följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Såklart checkar vi så att elbolag i vårt nätverk inte finns med på denna lista. 

En Done certifierad elektriker förstår vikten av tydlig kommunikation

Bristfällig kommunikation och otydliga köpprocesser har gjort hantverksbranschen till en av de mest klagade på hela 13 år i rad. Det vill vi på Done ändra på. Vi är därför noga med att de elbolag vi tar in är tydliga i sin kommunikation gentemot dig som kund. Vi följer kontinuerligt upp på kommunikationen i appen, och avbryter samarbetet med bolag som inte lever upp till våra hårt ställda krav.

En välskött ekonomi - ett kvalitetstecken hos elbolag

Vi kontrollerar alltid att samtliga elfirmor som vi tar in är registrerade för moms och F-skatt samt inte har några betalningsanmärkningar. Detta då vi sett ett tydligt samband mellan en välskött företagsekonomi, bra affärsmannaskap och kvalitet i arbete och kommunikation.

Alla anslutna bolag hos Done kreditbevakas löpande.

Endast elinstallatörer med bra omdömen

En viktig del i vår kvalitetskontroll är att gräva i hur tidigare kunder upplevt elbolaget. Vi gör en noggrann genomsökning på internet för att se vad tidigare kunder skrivit om företaget samt intervjua minst två tidigare kunder kring kvalitet och kommunikation för att fånga upp eventuella varningstecken.

Få offert från certifierad elektriker

Done tipsar!

Psst… visste du att Done är partner till Koppla Säkert?

En tjänst från Elsäkerhetsverket

För att göra det enkelt för dig att avgöra vilka elinstallationer du får utföra på egen hand, och vilka installationer som kräver en registrerad elfirma med auktoriserad elektriker, har Elsäkerhetsverket tagit fram tjänsten Koppla Säkert. På Done värdesätter vi kvalitet och trygghet inom alla hantverkstjänster vi erbjuder, inte minst inom elarbeten. Därför är vi stolta över att vara en samarbetspartner till tjänsten Koppla Säkert, för att främja säkra elinstallationer. 

Till Koppla Säkert
Done partner till Koppla Säkert

Vad kostar en elinstallation?

Priset för en elinstallation beror alltså av den timkostnad elektrikern du anlitat tar för sin arbetstid och hur tidskrävande din installation är. Men, du behöver också räkna med att de flesta elfirmor även tar ut en start- och/eller resekostnad samt att kostnad för det material som går ut för att utföra din installation tillkommer. Resekostnad, eller framkörningsavgift som det också kallas, specificeras ofta som en fast klumpsumma och finns till för att täcka upp för ex. bensin och tullavgifter. Andra elfirmor specificerar parkeringsavgifter och milersättning separat.

Vad kan påverka kostnaden för en elinstallation?

Utöver vilket timpris en elektriker tar och hur många timmar som krävs för att utföra din elinstallation, så kan hur akut ditt arbete påverka slutpriset. För jourarbeten debiterar elfirman ofta både förhöjd timkostnad och framkörningsavgift. 

Vi har tagit fram prisguider för några av våra mest bokade elarbeten, för att du enkelt ska kunna få ett hum om vad din installation kan tänkas kosta redan innan du får din offert.

Behörighet elektriker - det gäller när du anlitar elinstallatör

Vad får du göra själv med el och när behöver du ta hjälp av en behörig elinstallatör?

Så, när behöver du anlita en behörig elinstallatör och när får du själv utföra elarbeten? Det beror både på typ av elinstallation och din kunskap och kompetens. Det finns alltså elarbeten du får utföra på egen hand, dock endast om du har kunskap nog att genomföra installationen korrekt. Känner du dig det minsta osäker, eller inte har möjlighet att på korrekt sätt kontrollera installationen, ska du alltid anlita en elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Elinstallationer du får utföra på egen hand

Så, när behöver du anlita en behörig elinstallatör och när får du själv utföra elarbeten? Det beror både på typ av elinstallation och din kunskap och kompetens. Det finns alltså elarbeten du får utföra på egen hand, dock endast om du har kunskap nog att genomföra installationen korrekt. Känner du dig det minsta osäker, eller inte har möjlighet att på korrekt sätt kontrollera installationen, ska du alltid anlita en elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Kom ihåg! bara för att du får utföra en elinstallation betyder inte att du måste utföra den själv. Är du osäker på hur du ska gå tillväga, inte har möjlighet att kontrollera installationen eller inte vill utföra installationen hjälper vi och våra elfirmor dig mer än gärna utföra installationen på ett säkert och korrekt sätt.

Få offert från elmontör

Behörigheter i elbranschen

Det finns tre auktorisationstyper inom elbranschen. Enkelt sagt så avgör auktorisationstypen vilken typ av elarbeten installatören har kompetens nog att utföra. Auktorisationen styr också vilka ramar installatören måste arbeta inom och vilka regler som måste efterföljas vid en elinstallation. Auktorisationen är på så sätt en trygghet för dig som beställare av elinstallationer, då du med hjälp av den kan vara trygg i elinstallatörens kompetens.

Vilken auktorisation ska dig elinstallatör ha?

Auktorisation A: Denna auktorisation är den högsta typen och omfattar alla typer av elinstallationer.

Auktorisation AL: AL står för auktorisation lågspänning och innebär att din elektriker får utföra elinstallationsarbeten på så kallade lågspänningsanläggningar. En bostad är ett exempel på en lågspänningsanläggning.

Auktorisation B: B står för begränsad auktorisation och innebär att elinstallatören får utföra arbeten på lågspänningsanläggning med befintlig gruppledning. Det innefattar exempelvis att flytta ljusarmaturer och elkopplare.

Läs mer om auktorisationstyper hos Elsäkerhetsverket.

Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play