Done

Done Services
GET – On the App Store
View

Hitta VVS montör?

Auktoriserade rörmokare

Ladda ner app
Offertsamtal över video
‍‍Boka videosamtal med rörmokare i appen för offert.
Mindre jobb? Boka till fastpris
Små vvs-jobb bokas till fastpris. Se hela prislistan i appen.
Kvalitetscheckade & auktoriserade
Våra hantverkare har koll, det har vi koll på
Rörmokare  i Stockholm

Kvalitetssäkrade hantverkareEnligt konstens alla regler

Löpande kreditupplysningar
Certifieringar & referenser
Råd & Röns svarta lista
Ansvarsförsäkring
No items found.

Vilka arbeten utför en rörmokare?

Rörmokare, VVS-montör eller rörläggare. Kärt barn har många namn, men i grund och botten gör de alla samma sak - arbetar med värme, vatten och sanitet. I praktiken innebär det att en rörmokare hanterar allt från enklare reparationer av exempelvis kranar, diskmaskiner och vattenbaserade element till rörläggning och grundliga installationer. 
Exempel på saker i ditt hem som du kan tänkas behöva anlita en rörmokare för är underhåll av ditt värmesystem, installation eller byte av blandare eller installation av diskmaskin.

Enkelt sagt så kräver installationer eller reparationer av saker i ditt hem som har med värme, vatten eller avlopp att göra att du anlitar en rörmokare. Visst finns det enklare vattenrelaterade arbeten du får utföra på egen hand, mer om det längre ner, men mycket VVS-relaterat i hemmet kräver en rörmokare.

Visste du att de flesta arbeten du anlitar en rörmokare för ger rätt till ROT-avdrag? Läs mer om ROT-avdraget här.

Att tänka på när du anlitar rörmokare

När du anlitar en rörmokare är det viktigt att du säkerställer att företaget du väljer är en auktoriserad installatör, det vill säga att företaget innehar ett Säker Vatten-certfikat. Mer om Säker Vatten och vad det innebär under nedan rubrik.

Var också noggrann med att säkerställa att VVS-montören har en giltig ansvarsförsäkring, detta är oerhört viktigt ifall det skulle uppstå någon skada i ditt hem på grund av rörmokarens arbete.

Ett bra tips är också att kika efter recensioner och omdömen av det VVS-företag du tänkt anlita för att få en bild av hur tidigare kunder upplevt dem.

På Done gör vi en grundlig kvalitetskontroll innan vi kopplar på en ny firma på vår tjänst. I kvalitetskontrollen av VVS-firmor så säkerställer vi att Säker Vatten-certifikat innehas, att en giltig ansvarsförsäkring finns och ringer upp två tidigare kunder för att höra hur deras upplevelse av bolaget var. 

Done tipsar!

Säker Vatten - trygghet för dig

Säker Vatteninstallation är ett regelverk som sammanställer de branschregler som en certifierad rörmokare måste förhålla sig till vid vvs- och rörarbeten. Säker Vatten togs fram för att minska risken för vattenskador, förgiftning, brännskador och andra konsekvenser som felaktigt rörarbete kan leda till. Säker Vatten ställer inte bara krav på de rörmokare som utför installationen, utan även på produkter. 

Du som beställare kan och bör alltid kräva ett kontrollintyg från VVS-bolaget, ett intyg endast en auktoriserad rörmokare har möjlighet att lämna över. Intyget verkar som en trygghet för dig som beställare och visar vad som har gjorts och när.

FAQVanliga frågor och svar inför besök av rörmokare

Vad får man göra själv med VVS?

Okej, så we already covered att de allra flesta VVS-arbeten i hemmet kräver en auktoriserad VVS-montör. Men det finns som nämnt ett par VVS-relaterade reparationer och installationer du får utföra själv, om du är händig nog att hantera dem. Ett krav är också att du kan stänga av vattnet, vilket du kan göra om balofixen, eller kulventilen som det också kallas, är placerad mellan bostadens vattentillförsel och det du ska byta ut, ansluta eller reparera.

I listan här bredvid har vi listat de VVS-arbeten du på egen hand får utföra i ditt hem.

Om du på egen hand kan stänga av vattnet får du:
• Byta packningar och tätningar av andra slag
• Byta blandare till köksho och tvättställ
• Byta diskho i kök och tvättställ i badrum (inkl. vattenlås)
• Byta ut duschhuvudet samt tillhörande slangar
• Byta toalett till en med samma typ av anslutning
• Byta ut diskmaskin och tvättmaskin
• Ansluta diskmaskin om el och vatten är korrekt förberett
• Ansluta tvättmaskin om el och vatten är korrekt förberett
• Lägga vattenburen golvvärme (bör trycktestas och anslutas till värmesystem av auktoriserad rörmokare)

Get it Done