Vi får elen att funka, no hassle.

Elektriker Södermalm, 550 kr i timmen efter ROT*

Få prisförslagFå prisförslag
ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play
*Minimidebitering 1800 kr efter ROT.
Snabb hjälp från duktig elektriker på Södermalm

Elinstallationer på Södermalm

Populära tjänster i kategorin elektriker
installera strömbrytare

Installera strömbrytare

Få prisförslagFå prisförslag
installera handdukstork

Installera handdukstork

Få prisförslagFå prisförslag
installera spegelskåp

Installera spegelskåp

Få prisförslagFå prisförslag
Don't just take our word for it.
Betyg: 4.6 av 5
Har betyget utmärkt med 4.6 av 5 i genomsnitt hos Trustpilot. Visa alla>

Betyg: 4.7 av 5
Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Betyg: 4.8 av 5
Baserat på över 200 omdömen efter slutförda projekt.

Elektriker på Södermalm

the easy way.
offertsamtal via video med elektriker på Södermalm

Spar tid med videosamtal istället för hembesök.

Med videosamtal istället för hembesök inför offert, spar vi in tid för både dig och elektrikern - och du kan träffa din elinstallatör när det passar dig.

Snabb offert från elektriker på Södermalm

Slipp onödig väntan, snabb offert direkt i appen.

Trött på att vänta veckor på offert? We get you. Vi gör det enkelt för elektriker att skriva offert, så att du snabbt får ett prisförslag för ditt projekt.

Hitta elfirma på Södermalm via Done

Vi finns vid din sida hela vägen in i mål.

Mindre installation eller elrenovering? Oavsett vilket, att anlita elektriker kan väcka många frågor. Vi håller din hand från idé till slutfört projekt.

Få prisförslagFå prisförslag

Din elektriker på Södermalm

Att hitta en elektriker i södra Stockholm kan vara en utmaning. Det finns många som inte tar på sig jobb åt privatkunder. Men misströsta inte, det går faktiskt att hitta en professionell elektriker i Hornstull eller på söders andra delar enkelt via oss på Done. En bra elektriker kan hjälpa dig med allt från enklare jobb som att installera ett nytt eluttag; till elarbete i våtrum och andra avancerade installationer. Då många lägenheter på Södermalm är i äldre skick är det också vanligt att elen är dragen med gamla metoder. Det gör det extra viktigt att anlita en bra elektriker på just Södermalm.

Vanliga anledningar till att behöva en elektriker på Södermalm

Vissa elinstallationer får du utföra på egen hand, men för många jobb kräver lagen att du anlitar en behörig elinstallatör. Känner du dig det minsta osäker inför en installation, även om det är en sådan du får utföra på egen hand, är det alltid bättra att ta hjälp. Felaktiga elinstallationer kan ha förödande konsekvenser, därför är det alltid bättre att det säkra framför det osäkra. Vår rekommendation är därför att ta hjälp av en behörig elektriker på Södermalm.

Få prisförslag

Elektriker Södermalm - för renoveringsprojekt

Den vanligaste anledningen till att anlita en elektriker på Södermalm är när du renoverar samt när du ska göra en mindre ombyggnation eller installera något nytt. Som till exempel golvvärme. Det här är svåra saker att lösa för en lekman och inte heller något du ska ge dig på hur som helst. Vi kan inte lyfta nog att du om du hyser minsta tveksamhet inför ett arbete som inkluderar el, bör anlita ett proffs.

Elföretag på Söder för plötsliga fel i elsystemet

En annan vanlig anledning till att anlita en elektriker är när du har någon typ av ofta återkommande lefel. Det kan till exempel handla om att din jordfelsbrytare ofta löser ut sig utan förklaring. Det är i så fall en tydlig indikation på att du behöver åtgärda något. Om du då tar in en elektriker direkt minskar du risken både för att något ska hända dig eller din familj samt risken att dina elektriska prylar ska skadas.

En bra elektriker på Södermalm i Stockholm har ofta så pass bra koll att de redan när de hör om ditt problem vet var felen brukar ligga. Då kan elektrikern snabbt felsöka och fixa det som behöver åtgärdas.

Säkerhet viktigt vid elarbeten och elinstallation på Södermalm.

Elarbete är farligt. Både när det utförs och efteråt. Den som jobbar med el riskerar alltid att få en stöt vilket kan vara allt från obehagligt till direkt dödligt. Om elen inte dras på ett korrekt sätt kan det dessutom få mycket svåra konsekvenser. Antingen i form av personskador eller i värsta fall att hela byggnader brinner upp. Genom att anlita en bra elektriker på Södermalm slipper du oroa dig för att det ska hända dig.

En bra elektriker på Södermalm är en som har rätt certifikat för den typ av jobb du behöver ha utfört. Elektrikern ska också ha lång erfarenhet och kunna visa upp referenser på liknande jobb. Det här är inte bara för din direkta säkerhets skull. Utan det är också så att din försäkring inte gäller om du har gjort ett elarbete själv och olyckan är framme. Det är alltså dubbelt smart att anlita en elektriker om du bor i Södra Stockholm.

När vi ansluter nya elektriker i Stockholm, gör vi en nogrann kvalitetskontroll där vi checkar av självklara saker som ansvarsförsäkring samt auktorisation och behörighetsnivå hos Elsäkerhetsverket. Men, vi nöjer oss inte där. Vi är noga med att alla elektriker på Södermalm vi jobbar med håller en hög nivå av kommunikation och kunservice, och talar därför med tidigare kunder till elfirman för att djupdyka kring hur de upplevt elektrikerns kommunikationsförmåga under projektets gång - självklart kollar vi också att kunderna varit nöjda med slutresultatet.

Få prisförslag

Elektriker på Södermalm vana vid både privat- & företagskunder.

Elektriker på Södermalm för företagskunder

Letar du efter en bra elektriker på Södermalm kan det vara bra att veta att de ofta specialiserar sig på olika kundgrupper. Vissa jobbar bara i större entreprenader och tar sig inte an privatkunder. Andra föredrar att ha avtal med bostadsrättsföreningar och andra jobbar åt både privat- och företagskunder. Det finns också de som specialiserar sig på till exempel kontor eller butikslokaler.

Vi har elektriker på Södermalm som jobbar både med privatkunder och med företagskunder. Är du styrelsemedlem i en bostadsrättsförening, ägare av en butik eller restaurang eller kanske ansvarig för ett kontor och behöver hjälp med elen i era lokaler? Tveka inte att höra av dig, så matchar vi dig med en elektriker på Södermalm som är rätt för dig och ditt projekt.

Få prisförslagFå prisförslagFå prisförslag

Det gäller kring rotavdraget när du anlitar en elektriker på Södermalm

Precis som för de flesta andra byggrelaterade jobb kan du använda dig av ROT-avdraget när du anlitar en elektriker på Söder. ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad och kan ge dig en skattelättnad på upp till 50 000 kronor per år när du anlitar en elektriker på Södermalm. Läs mer om rot här!

Alla elektriker på Södermalm anslutna till Done sköter all rotadministration åt dig. Det enda du behöver ha koll på är att du är behörig för rotavdrag och har tillräckligt högt rotsaldo kvar för året. Ditt eget rotsaldo kan du smidigt checka direkt i Done-appen, genom att verifiera dig med BankID. Du får då snabbt tillgång till rothistorik och ditt återstående saldo för året.

Få prisförslag
Få prisförslag

Vad kostar det att anlita en elektriker på Södermalm?

Elektriker Södermalm - 550 kr i timmen efter ROT*

*Minimidebitering: 1800 kr (efter ROT).

Priset för din elinstallation kan bero på flertalet olika aspekter. Är det en nyinstallation eller ett byte du vill ha utfört? Har du ett äldre elsystem som i första hand behöver en uppdatering innan din installation kan utföras? Det sistnämnda är vanligt bland äldre fastigheter, vilket det finns många av i områdena runt bland annat Nytorget på Södermalm.

För att du ska vara säker på att du får ett marknadsmässigt pris för din elinstallation, har vi satt ett fast timpris på 550 kr/timmen efter ROT som alla våra elektriker på Södermalm arbetar utefter.

Få prisförslag

Timpris för elektriker på Södermalm

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Nationellt genomsnittspris

500kr/timmen

Dones timpris elektriker

550kr/timmen

Högt timrpis elektriker

600kr/timmen

Lågt timpris elektriker

450kr/timmen

Få prisförslag

FAQ - elinstallationer Södermalm

Får jag göra vilka elarbeten jag vill själv?

Nej. I många fall kräver lagen att ett elarbete ska utföras av en certifierad elektriker. Elsäkerhetsverket har en tjänst, Koppla Säkert, kan du kolla exakt vad som gäller för den installation du planerar. Visste du att vi på Done är samarbetspartner till Koppla Säkert?

Kan jag få rotavdrag för elinstallationer?

Absolut, rotavdraget gäller vid elarbeten precis som när du anlitar hantvekrare inom andra områden. Våra elektriker på Södermalm all administration kring rotavdraget åt dig - allt du behöver göra är att säkerställa att du har rätt till samt tillräckligt mycket kvar av ditt rotavdrag för året. Använd smidigt rotkalkylatorn i Done-appen för att checka ditt rotsaldo.

Tar elektriker på Södermalm betalt för restid?

Det vanligaste är att elektrikern tar betalt för restid. Detta kallas ofta för framkörningsavgift.

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!