Golvläggning

Golvläggning

Dags att fräscha upp hemmet med nytt golv? Golvet är en stor del av rum som sätter ett uttryck och ger en specifik känsla till hemmet. Vi hjälper dig att hitta en certifierad hantverkare som kan hjälpa dig med allt kring golvläggning. Boka en professionell golvläggare och få jobbet Done!

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Pris på golvläggning: Vad kostar det att lägga golv?

Golvläggning och pris, ja vad kostar det egentligen att lägga ett golv? Betalar man snickaren per kvm eller kan man kanske göra det själv? Hur fungerar det med rivning av det golv som redan ligger i huset? Vi på Done har samlat all information åt dig. Här ger vi dig svar på alla dina frågor om hur mycket en golvläggning kostar.

Golvet är en stor del av rummet och sätter ett uttryck och ger en specifik känsla till hemmet. Bara genom att byta golv kan man förvandla intrycket och sätta en helt annan prägel till rummet. Det finns många olika typer färgtoner, material och strukturer som gör att man kan skapa den där rätta atmosfären till hemmet och få det precis så som man vill ha det!

När ska man då byta golv? Generellt brukar man säga att ett golv bör bytas ut efter cirka 10-15 år. Det kan givetvis variera beroende på vilket material golvet är av och om golvet utsätts för mycket slitage. Exempelvis är laminatgolv mycket slittåliga och perfekta i ett hem med mycket slitage som i en barnfamilj. De är inte bara slittåliga, utan hjälper även till med ljudisoleringen på ett bra sätt!

Att lägga golv kan som sagt även göras som en snygg inredningsdetalj som förändrar, men som inte kräver omfattande renoveringar och som inte behöver bli så kostsamt. För mer tips om smarta kostnadseffektiva renoveringar, kolla in vårt blogginlägg här

Golvläggning: Kan jag göra det själv?

Det behöver inte vara så krångligt att lägga ett nytt golv och fräscha upp i hemmet. Du kan helt klart göra golvläggningen själv om du känner att du har den kunskap som krävs. 

Att lägga golv själv brukar dock ta lite längre tid än om man anlitar en golvläggare. Det beror på att man då behöver läsa instruktionerna mer noggrant och följa det som krävs för att kunna lägga golvet ordentligt. Ett proffs i andra hand har mer erfarenhet, vet redan vad som ska göras och kan göra det mer effektivt.

Det är också viktigt att tänka på att det inte bara handlar om att lägga golvet. Det handlar även om att få golvet att passa in med varandra och justera efter rör, lister och trösklar. På grund av okunskap och tidsbrist väljer därför många att ta in en hantverkare som enkelt kan få jobbet Done!

Tänk även på att olika material kräver olika förberedelser och golvläggningen kan se varierande ut. Parkett är till exempel svårjobbat och inget som man vill ge sig på själv, medan exempelvis ett lamellgolv eller klickgolv är ett enklare alternativ för den händige hemmafixaren att jobba med.

Det krävs tålamod, noggrannhet och framför allt tid för att lägga ett golv själv och det är där Done kommer in i bilden. Vi finns här för att göra det enkelt och praktiskt för dig. Skicka din förfrågan till oss idag så får du en gratis offert på ditt golvläggningspris inom 24h!

Golvläggning pris: Vad kostar golvläggningen?

När man ska lägga nytt golv påverkas priset av många olika faktorer. En av de stora prisfaktorerna är om du behöver anlita en golvläggare eller om du vill och kan lägga golvet själv. Det kostar oftast mer pengar att ta in en hantverkare som gör jobbet åt dig. 

Men även andra faktorer påverkar priset. Till exempel om redan befintligt golv behöver rivas ut eller kan ligga kvar och hur mycket förarbete det krävs innan man kan lägga det nya golvet. 

Val av material på golvet spelar också in i slutpriset och kan variera mycket per kvm beroende på om du väljer parkett, trä eller laminatgolv. Nedan prisexempel är en grov uppskattning på vad golvläggning kostar per kvm för olika golv att utgå från: 

Fiskbensparkett kostnad: 1 000 - 1 700 kr kvm

Klinkergolv kostnad: 200 - 500 kr kvm

Vinylgolv kostnad: 200 - 400 kr kvm

Parkettgolv kostnad: 150 - 500 kr kvm

Kakel golv kostnad: 100 kr/kvm - 500 kr kvm

Laminatgolv kostnad: 50 - 300 kr kvm 

Generellt ligger timpriset på arbetskostnaden för golvläggning mellan 450 kronor och 650 kronor. Tänk också på att du kan använda dig av rotavdraget på arbetskostnaden och dra av upp till 30% på priset. Läs mer om hur rotavdraget fungerar här

Slutligen kan man säga att det som avgör vad golvläggning kommer att kosta beror på de faktorer som är listade ovan. Glöm inte att du kan kontakta oss idag så kan vi ge dig en exakt prisoffert helt kostnadsfritt på din golvläggning, snabbt och smidigt! 

Fast pris eller timpris?

Det finns två olika sätt att anlita en hantverkare på. Antingen kan man välja fast pris, då beräknar golvläggaren vad arbetet bör kosta och tar höjd för att oväntade saker kan hända. Det ger dig som kund en trygghet då det inte uppkommer några överraskande extra betalningar och du vet vad hela arbetet kommer att kosta innan du godkänner offerten. Däremot är det kanske inte det mest ekonomiska då oförutsägbara saker är inräknade i priset. 

Det andra sättet är att arbetet betalas per timme. Det kanske till skillnad från fast pris inte känns lika tryggt eftersom man inte vet vad slutkostnaden kommer att bli, men oftast blir det dock en billigare lösning så länge det inte uppkommer några större hinder längs vägen. 

Vilket alternativ av fast pris eller timpris som är det bästa valet för dig är en personlig preferens och därför upp till var och en. Det beror helt enkelt på vad du prioriterar och känner dig mest trygg med att välja.

Done hjälper med allt kring golvläggning

Done hjälper dig att hitta en certifierad hantverkare som kan hjälpa dig med allt kring golvläggning! Ladda ner vår innovativa app där du har allt samlat på ett och samma ställe - smidigt va?

I appen väljer du vilken sorts hantverkare du vill ha hjälp av och klickar sedan i din närmsta stad. Vi har hantverkare i storstäderna som Stockholm, Malmö och Göteborg men även runt om i hela Sverige. Därefter sätter vi dig i kontakt med en golvläggare nära dig som via bilder och beskrivning eller ett praktiskt videosamtal kan ge dig ett gratis prisförslag på din golvläggning. 

Vänta inte längre, få en gratis offert redan idag! Ta hjälp av en professionell golvläggare och få jobbet Done.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!